Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ROTO CITY, locul de intalnire dintre cererea si oferta de sisteme de feronerie
ROTO CITY, locul de intalnire dintre cererea si oferta de sisteme de feronerie
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 16 Apr 2024 06:30
Furnizorul international de sisteme de feronerie, garnituri de etansare si ferestre de mansarda, Roto Frank, si-a intampinat din nou partenerii in stilul care l-a consacrat in ultimele decenii, oferind acestora o experienta de neuitat cu ocazia editiei 2024 a expozitiei Fensterbau/Frontale, cea mai reprezentativa manifestare de profil destinata industriei de tamplarie termoizolanta din PVC. Amplasat in mod traditional in Pavilionul 1 al centrului Nürnberg Messe, standul Roto a fost arhiplin, ceea ce este explicabil prin nerabdarea cu care partenerii grupului au asteptat aceasta ocazie, dupa sase ani de pauza fortata de criza pandemica. Dincolo de inovatie si spectacolul care a insotit in mod inerent lansarile de produse, evenimentul a prilejuit o reintalnire directa a expertilor germani cu producatorii de pe toate meridianele globului, care a completat in mod fericit experienta virtuala a ultimilor ani, insuficienta pe alocuri pentru a transmite in totalitate informatia atat de necesara specialistilor din domeniu.
Standul de 1.200 mp, neincapator pentru partenerii care au vizitat targul
Ideea centrala pe care s-a axat mesajul pe care Roto a dorit sa-l transmita in acest an partenerilor a fost aceea a valorii adaugate asigurate de oferta integrata de sisteme de feronerie, garnituri de etansare si consultanta tehnica de la un singur furnizor, care are o vasta experienta in domeniu si capacitatea de a oferi asistenta completa producatorilor de tamplarie termoizolanta. Punerea in scena a acestui concept, sub forma "Roto City" a reprezentat o dezvoltare a designului lansat in 2022 sub forma digitala si experimentat deja un an mai tarziu, cu ocazia targului international Bau, de la München, unde a fost deosebit de apreciata de parteneri. La Fensterbau/Frontale, furnizorul german a prezentat o mare varietate de solutii din portofoliul extins de produse, intr-un spatiu cu o arie de aproape 1.200 mp. Mai multe tipuri de cladiri, mai multe scenarii de spatii si elemente eficiente de feronerie destinate echiparii ansamblurilor executate din toate categoriile de materiale au fost testate pe rand de specialistii prezenti la targul de la Nürnberg. Pe langa varietatea de solutii etalate si destinate tuturor tipurilor de actionare, o atentie deosebita a fost acordata compatibilitatii perfecte dintre feronerie si garnituri.
Sistemul modular Roto NX si avantajele ce decurg din aceasta
La aproape 90 de ani de la fondarea companiei de Wilhelm Frank, care a proiectat prima feronerie pentru ferestrele oscilo-batante si a facut posibila pozitionarea Roto pe locul de lider mondial al acestui tip de produse, modelul Roto NX domina in prezent piata si se bucura de increderea producatorilor, pe toate categoriile de ferestrele, fabricate din PVC, lemn stratificat sau aluminiu. Indiferent daca balamaua este montata la suprafata sau este ascunsa, Roto NX contribuie la asigurarea unei productii economice si flexibile a elementelor oscilo-batante, in toate formatele si formele pentru incaperi din cladiri private si publice. Inclusiv la editia din acest an a targului, numeroasele exponate prezentate in cadrul " Roto City" au demonstrat inca o data acest lucru. Una dintre principalele trasaturi caracteristice ale gamei de produse de feronerie Roto NX este faptul ca sunt utilizate multe piese comune. Aceasta reduce numarul de componente diferite care trebuie achizitionate si stocate in cadrul sistemului de logistica a productiei. In acelasi timp, gama modulara se evidentiaza prin amploarea sa, multe componente de securitate si confort fiind disponibile exclusiv in oferta Roto. Beneficiile principiului modular sunt evidente mai ales in cazul ansamblurilor din PVC si aluminiu cu o canelura pentru feronerie de 16 mm, intrucat producatorii pot exploata avantajele economice ale unor niveluri de stoc extrem de rationalizate. De exemplu, elementul Roto NX | A16 pentru profilele din aluminiu este similar cu Roto NX | P pentru ferestrele din PVC, cu exceptia catorva componente. Cu opt variante diferite ale balamalelor, Roto NX face posibila satisfacerea flexibila a tuturor cerintelor ferestrelor oscilo-batante in ceea ce priveste varietatea de formate, greutati si modele. Toate au fost proiectate astfel incat sa poata fi prelucrate atat manual, cat si partial sau complet automat, fiind, de asemenea, foarte usor de reglat. Pentru componentele vizibile, Roto pune la dispozitia clientilor o gama extinsa de finisaje de suprafata.
Balamale ascunse cu o durabilitate maxima si o fiabilitate sporita
Balamaua Roto NX | A16 a fost testata pentru ferestrele din aluminiu cu o greutate a foii de pana la 150 kg fiind, de asemenea, potrivita pentru usile de balcon cu prag. Modelul Roto NX | C (ascuns) poate echipa ansamblurile din PVC sau din lemn stratificat in diferite formate, pana la o latime maxima de 1.750 mm si o inaltime de cel mult 3.000 mm. De asemenea, pot fi create ferestre extrem de subtiri, pe toata inaltimea camerei, foarte populare in prezent. Siguranta functionala ridicata a acestei balamale a fost dovedita prin teste de durabilitate clasa H3, in conformitate cu prevederile standardului EN 13126-8 (la 20.000 de cicluri de inchidere-deschidere), Roto oferind o garantie de performanta de zece ani pentru ambele modele. In cazul ferestrelor de mare gabarit, prin balamaua Roto NX | Power Hinge, se asigura o functionalitate optima si calitate sporita pe termen lung. Sistemul poate fi utilizat la ferestrele cu deschidere oscilo-batanta cu o greutate a cercevelei de 300 kg, iar pentru producerea de ferestre antiefractie si usi de balcon sunt disponibile came de tip P si V. De asemenea, avand in vedere faptul ca ansamblurile extrem de grele se pot inchide din greseala daca centrul de greutate al acestora se afla la o distanta mai mare de 33 mm de zona de suprapunere dintre rampa si cercevea, Roto a dezvoltat un dispozitiv antiblocare, care are rolul de a fixa partea mobila si care poate fi montat ulterior.
TiltFirst si TiltSafe, pentru imbunatatirea proprietatilor de securitate
In ceea ce priveste varianta TiltFirst a programului Roto NX, aceasta si-a dovedit utilitatea ca solutie de tip "tilt before turn" in multe cladiri publice. Atunci cand manerul este blocat, fereastra poate ramane in continuare batata, dar nu poate fi deschisa complet. Caracteristica respectiva ajuta la protejarea anumitor grupuri de persoane si utilizatori, fiind recomandat pentru hoteluri, scoli, gradinite sau case de batrani. La cerere, "TiltFirst" poate fi, de asemenea, combinat cu "TiltSafe", reprezentand tehnologia de securitate Roto, pentru o protectie sporita impotriva efractiei. Chiar si in versiunea sa standard, programul Roto NX dispune de blocatori instalati perimetral, ce ofera o protectie mecanica foarte ridicata impotriva efractiei. Componentele de securitate, cum ar fi cele din categoria "TiltSafe" pentru cresterea gradului de siguranta a ferestrei aflate in pozitie batata, imbunatatesc protectia, fara a compromite confortul. In prezent, sistemul modular de feronerie oscilo-batanta de la Roto este singura solutie capabila sa ofere conditii de siguranta testate in conformitate cu clasa RC 2, chiar si atunci cand fereastra este batata.
Complementaritate optima intre sistemul de feronerie si garnitura de etansare
Producatorii de ferestre din intreaga lume pot achizitiona in prezent de la Roto nu numai sisteme de feronerie, ci si profile de etansare. Furnizorul german a subliniat si cu ocazia editiei 2024 a Fensterbau/Frontale necesitatea unei "potriviri perfecte" intre cele doua sisteme, pentru o etansare foarte buna si o functionalitate optima pe termen lung. La cerere, profilele de etansare pot fi adaptate la cinematica unor ferestre cu deschideri atipice si echipate cu configuratii specifice de feronerie de la Roto, fiind proiectate pentru a satisface cerintele individuale ale clientului. Consilierii specializati si laboratoarele de testare ale grupului ofera tot suportul necesar in acest sens producatorilor de ferestre, fiind garantata fiabilitatea maxima produselor si livrarea prompta a tuturor componentelor de feronerie si etansare. Cele sapte filiale ale diviziei Deventer, din Europa si America produc garnituri de etansare pentru clientii Roto si pentru companii industriale din alte sectoare de activitate. Sistemele pot fi prelucrate extrem de eficient, iar materiile prime utilizate sunt reciclabile, ceea ce inseamna ca raspund cerintelor actuale in ceea ce priveste conservarea resurselor.
Valoare adaugata pentru toate tipurile de constructii
Ideea generala reiesita in urma experientei pe care partenerii Roto au avut-o cu ocazia editiei 2024 a targului din Nürnberg a fost aceea ca feroneria pentru ferestre promovata de furnizorul german are un rol esential in cresterea confortului si a securitatii. Datorita sigurantei functionale garantate si calitatii lor testate, aceste sisteme sporesc valoarea constructiei, simplifica procedurile de mentenanta si contribuie in mod direct la cresterea sustenabilitatii. Constructiile care se supun exigentelor dezvoltarii durabile necesita echiparea cu materiale premium, realizate cu ajutorul unor tehnologii de ultima ora, asa cum sunt toate solutiile prezentate in cadrul "Roto City", indiferent daca este vorba despre modele oscilo-batante Roto NX (cu balamale vizibile sau ascunse), solutii liftant-glisante (din gama Patio) sau din alte categorii. Nu trebuie uitat nici suportul asigurat prin centrul virtual de conferinte si expozitii, in cadrul caruia partenerii Roto au ocazia ca, insotiti de un expert al grupului, sa se familiarizeze in mod comprehensibil cu toate detaliile tehnice ale produselor din portofoliul grupului.
 
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left