Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - WDM: Preturile la sisteme pentru tamplarie au continuat sa fluctueze in lunile de toamna
WDM: Preturile la sisteme pentru tamplarie au continuat sa fluctueze in lunile de toamna
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Ian 2024 06:30
O analiza Window & Door Magazine referitoare la cea mai recenta valoare a  indicelui preturilor de producator (PPI) furnizata de Biroul de Statistica a Muncii din SUA indica valori fluctuante ale cotatiilor materialelor utilizate la fabricarea usilor si ferestrelor. Majoritatea nu au prezentat nicio schimbare in trimestrul al treilea 2023, insa evolutiile au fost contradictorii fata de perioada similara a anului anterior. In luna octombrie a.c., PPI la sticla float a continuat sa creasca, chiar daca cu doar 0,1% fata de luna precedenta si cu 1,9% fata de anul 2023. Indicele productiei de sticla plana din clasificarea industriala a continuat tendinta lenta, dar pozitiva, cu o crestere de 0,3% fata de septembrie 2023, dar o scadere de 5,7% in raport cu octombrie 2022. De precizat ca aceasta ordonare se realizeaza in functie de variatiile preturilor la productia neta (excluzand vanzarile intrasegment). PPI pentru ferestre metalice a stagnat fata de septembrie 2022 si a scazut cu 0,3% fata de anul anterior. De asemenea, preturile pentru usile si ramele metalice nu au inregistrat nicio variatie secventiala, dar s-au majorat cu 2,4% fata de aceeasi perioada in 2022. Preturile pentru ferestrele din lemn au urmat un trend similar, fiind constante in luna octombrie si sporind cu 4,5% fata de prededentele 12 luni. In ceea ce priveste preturile pentru usile din lemn pentru aplicatii interioare si exterioare, acestea au scazut secvential cu 0,2%, insa au sporit cu 1,7% fata de nivelul din octombrie 2022. Cotatiile rasinilor termoplastice si materialelor plastice s-a diminuat cu 0,7%, respectiv 11,8%, iar preturile la produsele din plastic armate cu fibra de sticla au scazut comparativ cu luna precedenta si au inregistrat o crestere de 9,2% fata de luna octombrie a anului precedent. In fine, nivelul sistemelor de feronerie pentru ferestre si usi a stagnat in octombrie si a sporit cu cu 0,5% in raport cu luna corespunzatoare din anul anterior.
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left