Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - OLTCHIM - RAMPLAST: Regresul pietei profilelor din PVC va continua
OLTCHIM - RAMPLAST: Regresul pietei profilelor din PVC va continua
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 30 Nov 2010 18:39
Divizia Materiale de Constructii a companiei Oltchim, din Ramnicu Valcea, activeaza in domeniul realizarii si comercializarii de profile din PVC marca Ramplast din anul 1996, fiind unul dintre primii producatori de sisteme destinate executiei de tamplarie din PVC la nivel national. In oferta specifica se regasesc seriile din clasa A Eco Clasic (cu 3 camere), Eco Therm (4 camere), Eco Therm Plus (5 camere) si Eco Lux (6 camere), precum si sistemul Avangarde din PVC expandat pentru usi de interior. Dintre acestea, in anul 2010, ponderea in vanzari (cu peste 75%) au detinut-o profilele Eco Therm. In cele ce urmeaza, detalii suplimentare referitoare la activitatea firmei si a segmentului specific de piata sunt oferite de directorul departamentului.
 
Marius Tapu, director al Oltchim - Ramplast: „Produsele noastre, insotite de toata gama de accesorii, sunt distribuite in toata tara, o cota de 5% avand-o si operatiunile de export in Republica Moldova, Bulgaria, Ungaria si Italia. Daca pana anul acesta nu ne-am concentrat foarte mult pe activitati de export, deoarece piata interna s-a aflat in continua dezvoltare si ne-a permis sa lucram la capacitate maxima, absorbind intreaga productie interna, precum si exporturile, pentru intervalul urmator avem in vedere sa majoram ponderea livrarilor externe. Vizam pietele adiacente, in principal cele din Ungaria, Serbia si Republica Moldova, care au potential de dezvoltare si ar putea contribui la cresterea vanzarilor proprii, mai ales ca acestea s-au inscris in ultima perioada pe un trend descendent. Astfel, in 2009, am consemnat o scadere usoara fata de 2008, valoarea cifrei de afaceri aferenta strict vanzarii de profile fiind de 15 milioane de euro. In 2010, am inregistrat o micsorare de 15% a acestui nivel, datorata in principal conditiilor economice nefavorabile din piata, in conditiile in care au existat societati din bransa care s-au confruntat cu scaderi ale veniturilor de pana la 45%. Pentru 2011, ne-am propus sa atingem, din nou, volumul de vanzari din 2009, chiar daca indicatorii macroeconomici actuali anunta un an mult mai dificil din punct de vedere economic. De asemenea, pentru intervalul 2011 - 2012 avem in vedere derularea unor proiecte de investitii complexe in tehnologie si facilitati logistice, care vor determina cresterea volumului vanzarilor si majorarea numarului de angajati. Programele implementate la nivelul lui 2010, cu o valoare de 0,6 milioane de euro, au vizat exclusiv completarea si diversificarea gamei sortimentale. La nivel general, piata profilelor din PVC se afla intr-un regres permanent si accentuat inca din 2008, in 2010 consemnandu-se apogeul acestui declin. Consumul de tamplarie s-a restrans la mai putin de jumatate fata de perioada 2006 - 2008, cand acest segment al constructiilor a atins cresteri spectaculoase si nu se intrevad semne de revenire puternica in urmatorii trei ani. De asemenea, ca sa putem spera la reluarea consumului din 2008, trebuie incurajat procesul de creditare, intrucat - fara sprijinul bancilor in investitii majore si fara acordarea de imprumuturi - cererea se va mentine sub nivelul inregistrat in 2010”.
 
Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left