CONALUMIL: Amanare pentru solutionarea unui dosar asociat |
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 08 Aug 2016 17:25 |
Completul C4-Fond al Tribunalului Specializat Arges a luat pentru a doua oara decizia, in luna iunie 2016, amanarii cauzei in care este implicata compania Conalumil, „in vederea solutionarii dosarului asociat avand ca obiect anularea hotararii adunarii creditorilor din 27 aprilie 2016”, acordand un nou termen la 4 octombrie 2016. Societatea din Bascov (judetul Arges), membra a holdingului Mentor Group si administrata de omul de afaceri Ionut Pandelica, se afla in insolventa din anul 2011, cand procedura, deschisa la cererea firmei debitoare, a fost admisa de judecatorul sindic Georgica Valeriu Copae. Ulterior, intrucat lichidatorul T&T Insolv nu si-a indeplinit atributiile, acesta a fost amendat si, apoi, inlocuit cu practicianul CAPI Mincu & Iliescu, primul plan de reorganizare fiind confirmat in 2012. In 2013, planul de reorganizare a fost modificat, iar in 2014 Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Ploiesti - Administratia Judeteana a Finantelor Publice Arges a depus o cerere de intrare in faliment a firmei debitoare, fara insa a preciza de unde provine creanta solicitata prin cererea de intrare in faliment (mai precis, daca este o creanta anterioara sau posterioara deschiderii procedurii). In vederea acestei clarificari, instanta a luat act ca, in numele Conalumil, alaturi de administratorul judiciar Mit Insolv, in cauza respectiva se va implica si practicianul Mincu si Asociatii SPRL. Intrucat autoritatea statului nu a adus clarificari, procedura de insolventa a continuat si in 2014, prin depunerea mai multor rapoarte trimestriale din cadrul planului de reorganizare, acesta fiind inca o data modificat in februarie 2015. A urmat formularea unui recurs de catre unul din principalii creditori (BCR SA), dupa care ar fi trebuit ca administratorul judiciar sa depuna la dosar un nou raport cu privire la actualitatea platilor, pentru ca in intervalul mai-iunie a.c. sa existe cele doua amanari in vederea solutionarii dosarului asociat, mentionat anterior.
Pe lista celor 22 de creditori ai Conalumil - firma implicata in realizarea de pereti cortina si tamplarie din aluminiu/fatade ventilate, respectiv in executia lucrarilor de placare cu materiale compozite (cu o pondere de 80% din total) - figureaza BCR SA, Alpha Bank, Temad Co, Cristal Grup, SKS Stakusit Ro, precum si multe persoane fizice, printre care se afla inclusiv administratorul Ionut Pandelica (om de afaceri ce a preluat de la fratele sau, Bogdan Pandelica, diverse societati din grupul Mentor), Cornel Jianu (directorul comercial al Conalumil) si altii.
Proiect cu fonduri UE, deturnat de insolventa
Chiar daca se afla in insolventa - si parcurge in continuare aceasta procedura, iar situatia reala a fost mentionata pe website-ul firmei, prin sintagma vizibila „societate in insolventa, in insolvency, en procedure collective” - Conalumil a incercat sa deruleze, in perioada 1 iunie 2010 - 31 mai 2012, proiectul denumit ”Indeplinirea normelor de sanatate si securitate la locul de munca in domeniul constructiilor - DESSCON”, cofinantat din Fondul Social European si de la bugetul national, prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Producatorul de tamplarie a fost fondat in 2004, iar in urmatoarele 12 luni a reusit sa reamenajeze o fosta fabrica din comuna Bascov, pentru ca in 2006 sa fie necesara deschiderea unei noi hale in vederea cresterii activitatii de productie, in 2010 fiind planificata constructia celei de-a treia unitati. Tot in acel moment, societatea avea posibilitatea efectuarii de livrari directe, la nivel national, detinand un parc de 40 de autoturisme si autoutilitare. Cele mai recente informatii, furnizate de Cornel Jianu, confirmau ca, la nivelul lui 2011, ansamblurile din aluminiu Conalumil integrau sisteme Brökelmann, Alumil sau Schüco, capacitatea de fabricatie situandu-se la 300 mp/luna, in acel moment fiind planificata „schimbarea liniilor de productie atat pe segmentul predominant, cat si pe cel secundar de activitate (realizarea de usi/ferestre din PVC)”. Astfel, datele oficiale indica faptul ca, in 2010 (ultimul an in care societatea a lucrat fara impedimente legate de procedurile judiciare), cifra de afaceri neta, realizata cu 19 angajati, s-a plasat la 4,25 milioane de lei, pentru ca in 2011 sa se ajunga la 3,99 milioane de euro (cu cinci angajati). In fine, la 31 decembrie 2015, rulajul net nu a depasit 0,3 milioane de lei (cu un singur angajat), iar datoriile s-au ridicat la 2,9 milioane de lei, in timp ce valoarea activelor imobilizate s-a plasat la 1,76 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.just.ro
|