PAN SARMIS: Procedura dificila de valorificare a bunurilor |
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 08 Aug 2016 15:00 |
Pentru cunoscutul producator de tamplarie termoizolanta Pan Sarmis - Timisoara, membru al PPTT inca din anul 2003, procedura generala a insolventei a fost deschisa in decembrie 2011, de catre completul C2S al sectiei a II-a civile din cadrul Tribunalului Timis, iar in septembrie 2012, ca urmare a respingerii planului de reorganizare, un nou complet (C8I) al aceleiasi instante a dispus intrarea in faliment a societatii debitoare. De atunci si pana in prezent, cu exceptia definitivarii tabelului de creante (dupa expirarea termenului de constestatii), intregul proces judiciar, reluat dupa decizia falimentului de magistratii completului C2S, a insemnat o serie de amanari in vederea valorificarii bunurilor companiei aflate in imposibilitate de plata. Recent - si anume la 16 iunie a.c., judecatorul sindic a admis cererea de amanare a cauzei, formulata de lichidatorul judiciar Alfa & Quantum Consulting SPRL, in vederea continuarii procedurii de valorificare a bunurilor din averea debitoarei, stabilind un nou termen la 27 octombrie 2016, ora 10:00.
Peste 21 de creditori inscrisi pe rol
Potrivit portalului Tribunalului Timis, Pan Sarmis a acumulat, in acest dosar, datorii de la cel putin 21 de creditori aflati pe rol, printre care se afla mai multe unitati bancare (dintre care se distinge Alfa Bank Romania, care a formulat anterior si o cerere de ridicare a suspendarii), persoane fizice (inclusiv un reprezentant al familiei Pantiloiu, detinatoarea firmei Pan Sarmis - si anume Ovidiu Traian Pantiloiu), respectiv mai multe companii, ca Den Braven Romania Comex, Alumil Rom Industry, Lipoplast, Trident Production, VBH Romcom, Allcolors Serv, Geplast, Szilank Glass, Alukönigstahl Sisteme de Aluminiu, Otel si Plastic, Rollotec, Gufer, Alco Line, Schachermayer Romania, Profilco Ro, Selena Romania etc.
In 2011, ultimul an de activitate (aproape) completa a societatii aflate in imposibilitate de plata, directorul general din acel moment al Pan Sarmis, Iulian Pantiloiu, preciza ca, pe segmentul ansamblurilor din PVC, societatea utiliza profile Veka, iar in domeniul ansamblurilor din aluminiu se prelucrau repere Schüco si Alumil, feroneria fiind marca Roto, iar geamul termoizolant se livra de compania Lipoplast. Totodata, Pan Sarmis efectua export intr-o pondere de 10% din productia totala, cu precadere in Austria, Franta si Italia. Datele oficiale, disponibile la Ministerul Finantelor Publice, arata ca firma Pan Sarmis este inca activa, in domeniul „fabricarii de usi si ferestre din metal” (potrivit codului CAEN ales), datele acesteia fiind preluate prin transfer (sosire) in anul 1997, iar ultima declaratie a fost prelucrata in august 2015. Elementele din bilant evidentiaza ca, daca in 2010 s-a inregistrat un rulaj de 3,48 milioane de lei, in urmatoarele 12 luni s-a ajuns la 2,44 milioane de lei (cu 14 angajati), dupa care in 2012 (momentul intrarii in faliment) rulajul net a fost de numai 0,6 milioane de lei (realizat cu 12 angajati). Pentru intervalul 2014-2015 Pan Sarmis nu a mai depus situatiile financiare, astfel incat cele mai recente date, din 2013, confirma o cifra de afaceri de 92.931, pierderea neta fiind mai mare decat rulajul, in conditiile in care firma mai avea doar doi angajati. La 31 decembrie 2013, datoriile totale cumulau circa 8,6 milioane de lei, iar activele imobilizate nu depaseau, ca valoare, 3,5 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.just.ro
|