Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - INDEX COMPANII - Producatori de tamplarie - Tamplarie din PVC - PATRONATUL PRODUCATORILOR DE TAMPLARIE TERMOIZOLANTA (PPTT)
PAGINA PERSONALIZATA


PATRONATUL PRODUCATORILOR DE TAMPLARIE TERMOIZOLANTA (PPTT)

PATRONATUL PRODUCATORILOR DE TAMPLARIE TERMOIZOLANTA (PPTT)

Adresa: Str. Alexandrina nr. 20-22, et. 2, Bucuresti, Sector 1
Telefon: 021/311.16.30
Fax: 021/311.80.10
Mobil: 0723-178.215
E-mail: office@pptt.ro
Web site: www.pptt.ro
Domenii: Tamplarie din PVC | Tamplarie din aluminiu
Descriere activitate
Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT)
Prezentare companie/institutie
Conferinta PPTT de la Bucuresti relanseaza intrunirile directe
 
 
Recent, in cadrul complexului hotelier Phoenicia, din Capitala, a avut loc prima editie a seriei de conferinte tehnice desfasurate sub titulatura "Ziua producatorilor si montatorilor de tamplarie, vitraje izolante si fatade", organizate de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT). Ajuns la a patra experienta de acest fel, evenimentul a prilejuit reunirea, din nou nemijlocita dupa doi ani de pandemie, a peste 100 de experti din domeniu. Subiectele dezbatute cu aceasta ocazie au fost de stricta actualitate, asigurand o dinamica excelenta a dezbaterii. Printre altele, vorbitorii s-au referit la situatia economica actuala atat presedintele PPTT, Valentin Petrescu, cat si presedintele FPSC, Cristian Erbasu, subliniind contextul special in care se desfasoara operatiunile curente, precum si riscurile suplimentare induse de dezechilibrele geopolitice in curs de derulare. De asemenea, conferinta de la Bucuresti a facilitat transmiterea unor informatii cu o valoare adaugata certa, legate de inovatiile in materie de sisteme si servicii, lansate recent pe piata de profil.
 
Eforturile vor continua pentru solutionarea avantajoasa a problemelor bransei
Astfel, reprezentantii Reynaers au oferit detalii despre sistemele din otel marca Foster, cei de la Velux s-au referit la strategia de sustenabilitate 2030, iar expertii de la Proventuss Solutions au prezentat sisteme pentru fatade, protectie la foc, sigilare si lipire. De asemenea, Gealan si-a etalat noile solutii tehnice in materie de profile din PVC, iar AGC a furnizat informatii interesante despre sticla fotovoltaica pentru constructii. Evenimentul a fost completat de prezentarile Aluprof si Sika, referitoare la seriile inovatoare pentru fatade si solutiile de umbrire, respectiv la functionalitatea si siguranta sporita, asigurate de Sika Fenestration Systems. In alocutiunea din deschiderea lucrarilor, Lőrincz Barnabás, director executiv al PPTT si-a manifestat bucuria legata de prezenta unui numar important de specialisti din domeniu la aceasta prima reuniune profesionala cu adevarat libera, care urmeaza unei lungi perioade de restrictii impuse de pandemie. "Suntem aici un nucleu de oameni care am contribuit in mod direct la consolidarea patronatului. De asemenea, nu trebuie uitati noii participanti, care doresc sa afle detalii despre activitatea noastra, prin intermediul subiectelor dezbatute cu ocazia conferintei. Un alt motiv de reala satisfactie este cel al aniversarii, in 2022, a doua decenii de activitate a PPTT. In aceasta lunga perioada, eforturile membrilor Consiliului Director, precum si ale tuturor companiilor care fac parte din organizatie, au fost mari. Am pus cu totii suflet si multa pasiune in initiativele pe care le-am avut, desi uneori rezultatele scontate s-au lasat destul de mult asteptate. Tragand o linie, putem afirma ca eforturile noastre au fost incununate de succes, ceea ce nu inseamna ca ne vom opri aici. Parcurgem o perioada dificila si este nevoie in continuare de multa energie in tot ceea ce facem pentru a mentine echilibrul atat de dificil castigat si a reprezenta in continuare cu forta si succes interesele membrilor patronatului".
 
 
Tipologia si dinamica pietei s-au schimbat profund in ultimii ani
La randul sau, Valentin Petrescu, presedinte al PPTT a luat cuvantul afirmand ca "este o importanta realizare faptul ca reusim sa redeschidem seria conferintelor noastre si sa depasim momentele realmente dificile care au presarat precedentii doi ani. Au fost provocari legate de Covid-19, de razboiul din Ucraina, dar dupa cum se stie «ceea ce nu ne omoara ne intareste». Important este faptul ca din toate aceste probleme reusim sa iesim mai puternici. Trebuie sa remarcam ca fata de perioada prepandemica piata s-a schimbat, cererea este diferita, se observa ca investitorii au optat pentru expectativa, volatilitatea preturilor la materiile prime a capatat valente extraordinare, producatorii se confrunta deja cu lipsuri acute pe anumite segmente de materiale etc. Toate acestea au schimbat tipologia pietei si dinamica sa. Noi trebuie sa ne adaptam rapid, iar prezenta specialistilor la evenimentul nostru constituie o dovada a capacitatii de adaptare. Revenind la problemele enumerate anterior, trebuie afirmat raspicat ca ele nu constituie altceva decat niste impedimente pe care suntem obligati sa le depasim si suntem siguri ca putem face asta impreuna. In perioada urmatoare, organizatia noastra isi propune sa fie consecventa si sa faca ceea ce a spus de fiecare data: sa fie in prima linie, sa previna dezechilibrele, sa promoveze calitatea, sa construiasca o imagine reprezentativa atat pentru membrii patronatului, cat si pentru intreaga breasla a producatorilor de tamplarie, fatade cortina si geam termoizolant. Conform mottoului nostru consacrat, « A fi impreuna este un inceput, a ramane impreuna este un progres, a lucra impreuna este un succes» (Henry Ford), reiteram necesitatea reunirii eforturilor celor mai importante societati din domeniu pentru a sprijini obiectivele majore ale PPTT, care sunt, de altfel, comune intregii industrii".
Colaborarea dintre PPTT si PSC, factorul coagulant al federatiei FPSC
Mesajul oficialului PPTT a fost intarit de Cristian Erbasu, presedinte al Federatiei Patronatelor Societatilor din Constructii (FPSC), care a aratat ca "la nivel federativ in prezent lucrurile merg extraordinar de bine, cooperarea dintre patronatele care fac parte din FPSC si chiar colaborarea cu alte asociatii profesionale din domeniu, in raport cu care actionam ca un catalizator, se deruleaza in mod eficient. Aceste relatii interorganizationale se realizeaza deja in mod natural, marele castig fiind acela ca reusim sa preluam problemele curente si sa le prezentam mai departe factorilor de decizie. Patronatele PPTT si PSC, in calitatea lor de membri fondatori ai federatiei, alaturi de UNRMI, PD, ARDIMET, reusesc sa fie extrem de convingatoare in dialogul cu autoritatile si sa ridice o serie de probleme de maxim interes, chiar daca ele nu se transpun in legislatie chiar din primul moment. Aceasta credibilitate este foarte importanta la momentul actual, fie si numai prin faptul ca elementele aduse de noi in atentie sunt puse pe tapet si raman acolo, urmand ca, intr-un termen rezonabil, sa fie solutionate". Printre invitati s-a numarat si Ionel Burada, director comercial al companiei Casa Noastra - lider al pietei nationale de ferestre termoizolante - care a subliniat ca "suntem unul dintre cei mai importanti exportatori romani de ferestre si usi termoizolante, dintr-o cifra de afaceri de 107 milioane de euro in 2021, mai mult de 75 milioane de euro reprezentand incasarile realizate din livrari pe piete externe, in tari precum Italia, Franta, Austria si Canada. Suntem recunoscuti in regiunile respective ca un producator care promoveaza calitatea. Profitam de prezenta la conferinta pentru a-i invita pe toti specialistii - arhitecti, proiectanti, constructori, producatori si furnizori - sa viziteze centrul nostru de productie de langa Craiova si sa partajeze reteta succesului nostru".
 
 
Organizare a unei noi comisii tehnice in cadrul PPTT
La finalul evenimentului, a avut prima intalnire de lucru moderata de Lőrincz Barnabás, ce a reunit cursantii care au participat si au finalizat primul curs postuniversitar de Inginerie si Management al Sistemelor de Fatade, organizat de Facultatea de Imbunatatiri Funciare si Ingineria Mediului (FIFIM), din cadrul Universitatii de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti (USAMV), al carui initiator a fost PPTT. La intalnire s-au discutat aspecte legate de curs, elementele pozitive si aspectele ce ar trebui imbunatatite. Toata lumea a fost de acord ca experimentul a fost un real succes, fapt ce a rezultat si din chestionarul de satisfactie care a fost completat de participanti. Dupa cum a afirmat unul dintre cursanti "am invatat multe si mi s-au lamurit si unele lucruri pe care nu le stapaneam chiar asa bine. A ajutat in cazul meu si faptul ca activez in domeniu. Poate ca ar fi util pentru cursul viitor, asa cum spuneau si colegii mei, un proiect concret trecut prin toate etapele, dar asta fara a lasa sa se inteleaga ca doar asa se poate face, ci doar prezenta in mod practic cele invatate la curs". Cu aceeasi ocazie, s-a discutat despre organizarea in cadrul PPTT a unei comisii tehnice a proiectantilor de fatade si pereti cortina, care sa se ocupe de problemele privind propunerile pentru modificarea si reinnoirea legislatiei si a reglementarilor tehnice privind proiectarea structurilor utilizate la realizarea si montajul peretilor cortina. De asemenea, s-a propus realizarea unui mecanism de lucru care sa aiba patronatul ca initiator si coordonator prin comisia tehnica de specialitata creata in acest sens, sa preia informatiile colectate pana in prezent, sa lanseze temele de discutii pentru proiectanti, sa conceapa o procedura de lucru in colaborare cu UTCB si cu facultatile de profil.
 
 
Incertitudinea si lipsa de vizibilitate, noile provocari ale managerilor
In paralel cu prezentarile extrem de interesante care au avut loc pe parcursul celor sase ore ale evenimentului, un intens schimb de idei si informatii a avut loc in lobby-ul salii de conferinte, unde o serie de experti consacrati din domeniu au discutat pe marginea celor mai recente desfasurari ale provocarilor curente, ce se constituie in veritabile forte extrinseci, care exercita un impact real asupra activitatii din sector. Intr-un asemenea context extrem de complicat, firmele romanesti de tamplarie termoizolanta par a fi victime sigure, insa lucrurile nu stau asa, din fericire. Actualmente, este de natura evidentei obligativitatea transformarii anvelopantelor imobilelor in veritabile bariere in calea transferului termic, iar produsele promovate de industria de tamplarie termoizolanta tocmai unei astfel de nevoi raspund. Cu alte cuvinte, probabilitatea ca in scurt timp cererea sa se orienteze, serios de aceasta data, spre solutii cu adevarat performante este foarte mare. Aceasta realitate ofera perspective optimiste furnizorilor de sisteme si producatorilor care detin intr-adevar know-how-ul tehnologic (si nu numai pe cel de marketing) de a promova solutii tehnice avansate, care sa acopere cererea respectiva.
Solutii performante si corect instalate pentru reducerea consumului
Rolul patronatului in aceasta noua ecuatie este fundamental, intrucat doar o astfel de organizatie poate reuni energiile necesare pentru a crea un cadru de dezvoltare coerent si bine racordat la noua realitate. Fara indoiala, daca lucrurile vor evolua in directia respectiva, toti specialistii considera ca problematica tamplariei va trebui sa fie tratata in mod integrat, in asa fel incat sa permita utilizarea celor mai performante materiale si sisteme, a unor echipamente de procesare de maxima precizie si a unor solutii de montaj care sa permita respectarea cu strictete a cerintelor de fizica a constructiilor. Aceasta va insemna ca, intr-un viitor destul de apropiat, de pe piata sa dispara toate compromisurile tehnice care au mai ramas (din fericire, acest proces este in curs de derulare de mai multi ani), iar producatorii sa faca, inclusiv prin intermediul patronatului, un efort real de informare a beneficiarului final in ceea ce priveste importanta optiunii pentru niste solutii corecte din punct de vedere tehnic. Chiar daca in cazul respectiv, costurile initiale de achizitie s-ar majora substantial, castigul pe termen mediu si lung ar compensa in totalitate diferentele rezultate, iar consumul energetic pentru incalzirea locuintelor pe timpul sezonului rece si cel aferent functionarii echipamentelor de conditionare a aerului vara s-ar reduce simtitor.
O industrie in cautarea unei profitabilitati sanatoase
Conferinta de la Bucuresti organizata de PPTT s-a dovedit in final a fi o reuniune cu valoare adaugata reala, fie si numai prin prisma ineditului unei intruniri directe dupa mai mult de doi ani de intalniri aproape exclusiv in mediul online. Cei prezenti s-au putut informa pe larg in legatura cu o serie de inovatii ce ar putea contribui la revolutionarea industriei de profil si, de asemenea, au avut ocazia de a se intalni in mod nemijlocit cu parteneri, competitori si factori de decizie dintr-un domeniu realmente dinamic. Dincolo de aspectele sale comerciale, ilustrate prin prezentarile de tehnologii si produse, evenimentul a fost o cale binevenita de socializare si s-a constituit intr-o veritabila promisiune de revenire la normalitate, pe care cei prezenti, chiar daca in subconstient, o asteptau de multa vreme. In perioada urmatoare, este de asteptat ca majoritatea scenariilor conturate cu aceasta ocazie sa se confirme, iar industria de tamplarie termoizolanta din Romania sa se regaseasca la linia de start a unui nou inceput, pe care sa-l exploateze cu maxima eficienta, pentru a-si asigura profitabilitatea necesara unei dezvoltari sanatoase.
 
(articol aparut in revista Fereastra, editia Iunie/Iulie 2022)
 

 
PPTT: Piaţa de tâmplărie termoizolantă are perspective de creştere
 
 
 
 
 
 
Valentin Petrescu (46 de ani)
Functia/Organizatia: preşedinte, PPTT
Experienta profesionala: 21 de ani în domeniul vitrajelor termoizolante.
 
In 2015, activitatea Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT) s-a derulat in conditii adverse, pe fondul continuarii dificultatilor intampinate de activitatea economica, la nivel national. O parte dintre probleme au fost generate de inertia caracteristica institutiilor publice cu care organizatia patronala a avut contact in ultima perioada, respectiv Ministerul Economiei, Comertului si Turismului (MECT) si Centrul National de Dezvoltare a Invatamantului Profesional si Tehnic (CNDIPT).
 
- Mentionati problemele majore intampinate in activitate.
- Cel mai mult ne afecteaza inertia mare a reprezentantilor guvernului. De asemenea, o dificultate majora este constituita de concurenta neloiala a unor companii. In fine, ne reprosam ca nu am reusit sa explicam indeajuns de bine avantajele pe care le genereaza asocierea dintre firme, intotdeauna o voce comuna fiind mult mai puternica decat una solitara.
- Care au fost prioritatile pe agenda de activitati a patronatului in ultimul an?
- Sub egida PPTT s-a continuat activitatea Centrului de Evaluare si Certificare a Competentelor Profesionale. Numarul total de specialisti care au participat la proiect este de 312 persoane, 150 de evaluari realizandu-se in cadrul programului european POSDRU. Tot in planul calificarii personalului, organizatia noastra este partener in cadrul Build Up QualiShell si participa la proiectul „Califica-te! Da-ti o sansa la o viata mai buna!”, cofinantat din fonduri europene. In plan normativ, in 2015 PPTT a fost reprezentat direct in cadrul mai multor comisii tehnice ale ASRO. De asemenea, alaturi de organele de control ale statului, ne-am implicat in clarificarea unor diverse dispute tehnice din domeniu.
- Ce obiective strategice ati stabilit pentru perioada urmatoare?
- Ne propunem demararea procedurilor de elaborare a normativului referitor la vitrajele termoizolante. Un alt obiectiv major este cel de identificare a oportunitatilor de export, vizand organizarea de participari la targuri si misiuni economice aprobate de Consiliul de Export. Avem ca tinta importanta inclusiv intensificarea eforturilor comune, alaturi de Patronatul Societatilor din Constructii (PSC), pentru legiferarea certificarii calificarii tehnico-pro­fesionale a operatorilor din constructii. Recent, federatia din care fac parte cele doua organizatii (FPSC) a reusit obtinerea reprezentativitatii pe plan national, prin cooptarea Uniunii Restauratorilor de Monumente Istorice.
- Ce prognoze aveti in ceea ce priveste dezvoltarea bransei de tamplarie termoizolanta?
- In 2015, am observat o usoara crestere (de circa 5%) a volumului activitatii companiilor din bransa. Momentan, constatam o consolidare a companiilor care au reusit sa reziste provocarilor crizei economice si, in contextul dat, credem ca in anii urmatori trendul usor ascendent se va mentine, in parametri similari celor consemnati in acest an.

PPTT: The thermal insulating joinery market has real growth prospects
In 2015, the association of producers of thermal insulating joinery (PPTT) has activated in adverse circumstances, amid the ongoing difficulties encountered by economic activity nationwide. Some of the problems were caused by the inertia of public institutions, with which representatives the organization had contact lately, namely Ministry of Economy, Trade and Tourism (MER) and the National Centre for Development of Vocational and Technical Education (CNDIPT).
(articol aparut in revista Fereastra, editia Noiembrie-Decembrie 2015)

Produse & tehnologii

Stiri & Comunicate

Agenda Investitiilor
ABONARE REVISTA (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left