PROTECTOR GLASS: Adunarea creditorilor a fost reconvocata |
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 18 Aug 2016 16:43 |
La termenul din 30 mai 2016, completul FF7 al sectiei a II-a civile, de contencios administrativ si fiscal a Tribunalului Olt a amanat cauza in care este implicata societatea producatoare de tamplarie din PVC, aluminiu si geam termoizolant Protector Glass - Slatina, pentru continuarea procedurii generale a falimentului impotriva acestui debitor, fiind necesara reconvocarea adunarii creditorilor, avand ca ordine de zi aprobarea raportului de evaluare si stabilirea modalitatii de vanzare a bunurilor. Urmatorul termen stabilit pentru acest proces a fost acordat la 26 septembrie a.c.
Aflata initial in insolventa, la cererea sa, admisa in iunie 2014, Protector Glass a intrat in faliment peste numai 12 luni, ca urmare a unui raport depus de administratorul sau judiciar Ignat Group IPURL, astfel incat, la 8 iunie 2015, prin aceeasi hotarare, instanta a dispus „dizolvarea societatii si ridicarea dreptului de administrare al debitoarei”. Ulterior, au survenit o serie de amanari, pentru evaluarea bunurilor din averea companiei aflate in imposibilitate de plata. Printre creditori se afla, in afara autoritatilor locale, a fiscului si a unei institutii bancare (Raiffeisen Bank), companii precum Tunc Al 2003 si Dorimer.
Cele mai recente informatii, furnizate in anul 2013 de directorul general al Protector Glass, George Ignat, confirmau in acel moment o diminuare a cererii de tamplarie din aluminiu si pereti cortina, ceea ce a determinat o modificare a productiei societatii pe segmentul respectiv (de la o pondere de 40% la 25%), concomitent cu o crestere a activitatii in domeniul realizarii produselor din sticla si a operatiunilor de sablare (la 40% din total). Ca structura, firma s-a implicat si in executia lucrarilor de placare cu materiale compozite (10%), respectiv in fabricarea ansamblurilor din PVC (20%). Managerul Protector Glass a aratat, pe de-o parte, ca dintre obiectivele de referinta aflate in lucru in acel moment, s-au distins un sediu din Slatina (P+1E), prevazut cu pereti cortina si elemente de placare, centrul comercial AFI - Ploiesti si un alt imobil administrativ al firmei Media Sud - Alexandria, iar pe de alta parte ca materialele utilizate preponderent in productie sunt constituite de sisteme Alumil, feronerie Giesse si Fapim, respectiv sticla Saint-Gobain. Pe segmentul geamului termoizolant, capacitatea de productie a firmei s-a situat la 400 mp/luna.
De la o societate de top... la faliment
Datele oficiale disponibile la Ministerul Finantelor Publice atesta ca, deocamdata, Protector Glass reprezinta o firma activa, inregistrata inca din anul 1997 si care si-a depus cea mai recenta declaratie in februarie 2016. Elementele din bilantul aferent anului 2014 (intrucat cel pentru 2015 nu este disponibil) indica, insa, ca societatea - clasificata potrivit CAEN la categoria fabricarii articolelor din sticla - a lucrat cu 13 angajati, realizand un rulaj net de 0,52 milioane de lei, cu o pierdere de 0,15 milioane de lei. In acel moment, datoriile totale nu depaseau 0,64 milioane de lei, iar activele imobilizate au fost mai valoroase, fiind evaluate la 0,9 milioane de lei. De aceea, la momentul respectiv nu s-au evidentiat dezechilibre majore. In 2013, cifra neta de afaceri a fost de 0,7 milioane de lei, fiind consemnata in conditii de profitabilitate. Cel mai bun an pentru societate a fost, insa, 2011, cand s-a raportat o cifra de afaceri de 0,87 milioane de lei, numarul angajatilor fiind de 17 persoane.
In cadrul website-ului companiei, unde nu figureaza in mod vizibil, potrivit legii, sintagma "in faliment", "in bankruptcy", "en faillite", se arata ca, in anul 2000, Protector Glass a ocupat locul al treilea in topul judetean al firmelor realizat de Camera de Comert si Industrie Olt, iar ulterior a ocupat prima pozitie in acel clasament. Mai mult, societatea - monitorizata la un moment dat de Duns & Bradstreet - s-a pozitionat pe locul al zecelea in domeniul prelucrarii sticlei (geam termoizolant, elemente pentru fatade cortina) in topul national al firmelor private, aflat sub egida Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), dupa cum se precizeaza pe portalul firmei, unde se mai subliniaza si ca firma, aflata acum in faliment, a primit in anii 2000 si 2007 doua distinctii internationale pentru calitate si tehnologie (Golden Arch for Europe), la Frankfurt si Berna. Informatii suplimentare, la www.just.ro
|