Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 21 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Afaceri, Juridic, Finante & Impozite - VITRAROM: Insolventa, transformata in faliment
VITRAROM: Insolventa, transformata in faliment
Afaceri, Juridic, Finante & Impozite Publicat de Cosmin Dincu 17 Aug 2016 17:47
Peste 66 de creditori, inscrisi in dosarul insolventei producatorului de tamplarie din lemn Vitrarom, vor primi cote falimentare, ca urmare a faptului ca, la 21 martie 2016, completul CI2 al sectiei a II-a civile, de contencios administrativ si fiscal din cadrul Tribunalului Brasov a admis cererea formulata de administratorul judiciar al acestei companii aflate in imposibilitate de plata, Consulting Insol SPRL, dispunand deschiderea procedurii generale a falimentului impotriva debitoarei. Ulterior, la termenul din 27 iunie a.c., instanta a amanat cauza „pentru intocmirea tabelului definitiv, identificarea, evaluarea si valorificarea bunurilor debitoarei”, procesul urmand a fi reluat la 31 octombrie 2016. Dosarul principal include si mai multe dosare conexe, reprezentand contestatii impotriva masurii administrative judiciare de neinscriere a creantei. Astfel, Administratia Judeteana a Finantelor Publice Brasov, in calitate de contestator, a obtinut o decizie impotriva Vitrarom (citata prin reprezentant legal Tandafir Cristofor), prin care o creanta in valoare de 1,46 milioane de lei a fost inscrisa provizoriu intr-un tabel suplimentar de creante. Alte nereguli au facut ca oficialii Fiscului sa formuleze inca o contestatie, de aceasta data la tabelul preliminar suplimentar, cauza urmand a fi judecata la 26 septembrie a.c.
Vitrarom s-a opus initial deciziei companiilor franceze Groupe Vial SA si Plateforme des Menuiseries du Sud (conduse de presedintele-director general Armand Valissant), din cadrul carora face parte, societatile franceze fiind citate la termenul din 18 ianuarie 2016 pentru a discuta aspecte legate de continuarea procedurii insolventei sau de trecerea in faliment. Insa la acest termen a survenit o amanare „pentru solutionarea contestatiei, intocmirea tabelului definitiv, planului de reorganizare, convocarea adunarii creditorilor, discutarea confirmarii planului de reorganizare a activitatii debitoarei sau deschiderea procedurii falimentului”. Dupa cum se arata anterior, in martie a.c. judecatorul sindic a dispus intrarea in faliment a Vitrarom.
Planuri ambitioase de dezvoltare, abandonate din cauza insolventei si falimentului
Compania din Brasov avea planuri ambitioase de dezvoltare si, dupa cum afirma in 2015 directorul general al societatii, Sylvain Guillot, in anul fiscal precedent a inregistrat o cifra de afaceri de 9 milioane de euro, din care 10% a reprezentat ponderea incasarilor din livrarile de usi de interior realizate cu diverse esente lemnoase. Pentru anul trecut se urmarea atingerea unor venituri de cel putin doua milioane de euro pe segmentul respectiv, in contextul in care capacitatea de fabricatie a usilor din lemn s-a situat la 300 unitati/schimb, procesarea ansamblurilor realizandu-se cu ajutorul unor roboti industriali marca SMC. Axata preponderent pe export, Vitrarom are in patrimoniu echipamente performante, Sylvain Guillot explicand ca „dotarea tehnologica a firmei mai cuprinde utilaje ale unor furnizori consacrati, precum Weinig, Orma, Tomassini, Quadrant etc.”. Oficialul companiei, ce a intrat acum in faliment, a mai explicat in acel moment ca, pentru majoritatea ansamblurilor din lemn, feroneria utilizata era furnizata de AGB - Italia, precum si ca, in general, modelele executate erau destinate pietelor din Europa Occidentala (Franta), deoarece pe plan local nu exista reglementari clare cu privire la dimensiunile acestor ansambluri, astfel incat nu este posibila realizarea unei productii de serie.
Conform unor informatii furnizate de managementul societatii in acelasi an, Vitrarom avea la dispozitie o capacitate de productie de 250 u.f./schimb pe segmentul ferestrelor din PVC, respectiv de 400 u.f./schimb in ceea ce priveste modelele din lemn (masiv ori stratificat). Strategia de dezvoltare pe termen scurt si mediu presupunea diversificarea portofoliului de produse si racordarea la specificul national atat in ceea ce priveste exigentele de design, cat si cele de performanta in planul termoizolarii. Obiectivul major l-a constituit extinderea bazei de clienti, motiv pentru care s-ar fi impus diversificarea gamei de materiale folosite, pentru flexibilizarea ofertei si adaptarea acesteia la specificul de consum al beneficiarului local. Toate acestea au fost insa intrerupte si abandonate ca urmare a starii de insolventa si, apoi, de faliment al firmei, iar datele comunicate catre Ministerul Finantelor Publice atesta dezechilibre financiare majore, semnalate anul trecut. Indicatorii din bilant, declarati pentru 2015, confirma astfel ca, dupa 10 ani de activitate, Vitrarom a lucrat cu 147 de angajati, realizand o cifra neta de afaceri de 9,52 milioane de lei, insa cu o pierdere neta ce s-a cifrat la 8,42 milioane de lei. Compania a fost si decapitalizata, deoarece la rubrica de capitaluri-total a fost transcrisa o suma negativa (de -61,5 milioane de lei), iar datoriile acumulate s-au plasat la circa 92,8 milioane de lei, in conditiile in care activele imobilizate nu depaseau valoarea de 12,2 milioane de lei. In schimb, stocurile de materii prime, materiale, productie aflata in curs de executie, semifabricate, produse finite, marfuri etc. au fost evaluate la 17,4 milioane de lei. La capitolul creante, societatea a transcris circa 2,2 milioane de lei, insa ca numerar si echivalente ale acestuia, in casa si conturile bancare existau doar 56.453 de lei. Informatii suplimentare, la www.just.ro
 
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left