Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ALRO: Cifra de afaceri consolidata de 822 milioane lei, in primul trimestru
ALRO: Cifra de afaceri consolidata de 822 milioane lei, in primul trimestru
Producatori de tamplarie Publicat de Stelian DINCA 15 Mai 2023 10:51
ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, isi anunta astazi rezultatele financiare interimare consolidate condensate pentru primul trimestrul 2023. Grupul ALRO a inregistrat o cifra de afaceri de 822 milioane lei, cu 25% mai mica fata de T1 2022 cand a fost de 1,1 miliarde lei si o pierdere neta de 52 milioane lei in T1 2023, fata de pierderea neta de 18 milioane lei in T1 2022. Cererea mai scazuta de aluminiu pe pietele internationale, impreuna cu costurile ridicate pentru materiile prime, inclusiv energia, au afectat rezultatele Grupului. Cu toate acestea, estimarile ALRO privind redresarea pietei pentru anumite sectoare s-au dovedit corecte, iar productia si vanzarile au inceput sa creasca in comparatie cu T4 2022.
„Primele trei luni ale anului 2023 ne-au gasit intr-un nou model de afaceri fata de primul trimestru din 2022, deoarece anul trecut am fost nevoiti sa luam masuri dificile, dar necesare pentru a ne mentine activitatea si sa inchidem temporar trei din cele cinci hale de electroliza. Dar aceste masuri rapide pe care le-am luat pentru a reduce costurile, sustinute si de rezultatele bune ale strategiei noastre de dezvoltare pe termen lung, ne-au ajutat din nou sa limitam pierderile si sa ne indeplinim toate obligatiile de afaceri si sociale”, a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie ALRO. „Programul puternic de investitii pe care l-am implementat in ultimii 20 de ani ne-a ajutat sa navigam pe o piata foarte volatila a aluminiului si sa ne adaptam productia la schimbarile cererii, limitand in acelasi timp impactul costurilor ridicate cu utilitatile. In timp ce piata aluminiului a inceput sa dea usoare semne de imbunatatire la sfarsitul primului trimestru, ne vom continua investitiile in tehnologii eficiente din punct de vedere al costurilor pentru a ne sustine in continuare pozitia pe piata pe termen lung”, a adaugat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie ALRO.
 
Analiza financiara si operationala
In T1 2023, pretul aluminiului LME 3M a inregistrat o scadere cu 26%, cotatia medie LME 3M in T1 2023 situandu-se la 2.435 USD/tona, in scadere cu 834 USD/tona, comparativ cu media T1 2022, cand a fost 3.269 USD/tona.
Cu toate acestea, Grupul ALRO s-a adaptat rapid noilor realitati, concentrandu-se pe reducerea consumurilor specifice si cresterea eficientei energetice. Astfel, si-a continuat investitiile in modernizarea halelor de electroliza folosind tehnologia AP12LE pentru a obtine o eficienta energetica ridicata. In primul trimestru al anului 2023, ALRO a modernizat 11 cuve de electroliza, fata de cinci in T1 2022. Mai mult, Grupul a continuat si programul sau de crestere a capacitatii Facilitatii de Eco-Reciclare de la 35.000 la 85.000 de tone pe an si de reducere a consumului de energie.
De asemenea, Grupul si-a continuat strategia de a investi in cresterea productiei de aluminiu cu valoare adaugata ridicata. Filiala sa, Vimetco Extrusion, a pus in functiune o noua presa de extrudare, de ultima generatie, in 2022, crescand astfel vanzarile de produse extrudate cu 18% in T1 2023, comparativ cu T1 2022. Dupa o indelunga perioada in care cererea de bare a fost slaba, semne de imbunatatire a cererii au fost inregistrate in T1 2023, ceea ce a dus la o majorare cu 22%, comparativ cu T1 2022. Vanzarile de sarma au fost peste bugetul Grupului, iar productia de benzi a ramas la acelasi nivel ca in primul trimestru din 2022.
Strategia de a investi in tehnologie de ultima generatie care reduce consumurile si creste eficienta energetica a fost recunoscuta si la nivel oficial. Grupul a obtinut prima certificare in Europa in conformitate cu cea de-a treia versiune a standardului de performanta a Aluminium Stewardship Initiative, confirmand practicile sale de afaceri sustenabile si responsabile.
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left