Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 16 Octombrie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ANALIZA: Perspective ponderat-optimiste pentru piata europeana de aluminiu
ANALIZA: Perspective ponderat-optimiste pentru piata europeana de aluminiu
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 27 Nov 2018 07:53
Lantul valoric in industria aluminiului este bine reprezentat in Europa, iar datele din 2017 arata o perspectiva pozitiva asupra productiei de aluminiu primar, concomitent cu o crestere a cererii de produse din aluminiu pentru o gama larga de aplicatii, din domenii strategice. Cu toate acestea, excesul capacitatii de productie pe plan global (in conditiile unor stocuri mai mult decat suficiente, care acopera cererea reala actuala si potentiala), reglementarile stricte ale UE si provocarile legate de accesul la deseurile din aluminiu exercita presiuni asupra sectorului european de profil.
Acestea sunt doar cateva concluzii ale unui raport elaborat de specialistii asociatiei European Aluminium care, cu prilejul derularii expozitiei Aluminium 2018, ce a avut loc in octombrie a.c. la Düsseldorf - Germania, au confirmat si anumite previziuni pentru anul in curs.
„In pofida tensiunilor privind politicile comerciale globale, cererea de (produse din) aluminiu continua sa se situeze pe un trend ascendent, impulsionat de vitalitatea sectorului auto, de comenzile robuste din industria aerospatiala si de dinamica deosebita din constructii si din sectorul ambalarii. De aceea, estimam ca, pe segmentul produselor extrudate, majorarea va fi de +2% atat in 2018, cat si in 2019, pentru o piata ce totalizeaza 3,2 milioane de tone. Cu toate acestea, trebuie tinut cont si de cresterea puternica a importului de produse extrudate din aluminiu in primul semestru al anului in curs (+14%), de la surse de provenienta non-europene, cu importurile chineze ce raman preponderente”, a subliniat Gerd Götz, director general al European Aluminium.
Pe segmentul materialelor plate sub forma de rola, se preconizeaza o ascensiune de +3% in acest an, de la un nivel estimat la 5,3 milioane de tone. Totusi, productia de aluminiu primar a regresat cu -1%, din cauza sanctiunilor impuse de SUA corporatiei Rusal, ce reprezinta principalul furnizor de aluminiu primar si alumina pentru intreaga UE. Anul trecut, exportul Rusal a exportat in UE 1,6 milioane de tone de aluminiu primar, reprezentand 20% din importul UE. In plus, circa 45% din alumina utilizata ca materie prima in industria aluminiului din UE provine tot de la Rusal.
Revenind la datele certe pentru 2017, prezentate in raport, presedintele European Aluminium, Kjetil M. Ebbesberg, a subliniat ca, anul trecut, productia de aluminiu primar din Europa (UE-28 + EFTA) a crescut cu +1,7%, concretizandu-se atat in ​​UE-28, cat si in EFTA, desi cresterea productiei in UE-28 a fost relativ modesta. „Ne asteptam la o evolutie similara in cursul anului 2018, determinata de cererea puternica de aluminiu in Europa, pentru multe aplicatii din diferite industrii si in majoritatea pietelor-tinta. La nivel global, China reprezinta mai mult de 55% din productia totala. Europa reprezinta aproximativ 8% din productia mondiala, din care aproximativ jumatate se realizeaza in interiorul UE. In acelasi timp, UE continua sa importe aproximativ 50% din lingourile din aluminiu destinate procesarii. Exportatorii majori catre tarile europene sunt cei din Rusia, Emiratele Arabe Unite si Mozambic. Productia interna se realizeaza la parametri optimi, inclusiv prin cresterea continua a productiei ce se bazeaza pe materiale reciclate (+1,6%) si printr-o usoara sporire a productiei de aluminiu primar. In 2017, UE a exportat in jur de 906.000 de tone de deseuri din aluminiu (HS 7602). Aceasta reprezinta o usoara scadere, de -3,8%, fata de 2016. Cu toate acestea, din 2002, UE este un exportator net de deseuri de aluminiu. Aproximativ 80% din acestea sunt exportate in Asia, in principal in China, India si Pakistan. Datele anului trecut confirma, totodata, cresterea continua a cererii de aluminiu semifabricat (produse obtinute din prelucrarea lingourilor de aluminiu, care trebuie supuse unei procesari ulterioare inainte de a fi utilizate in aplicatiile finale), pe plan european. Cererea in crestere (+3%) pentru produsele laminate plate (FRP) a fost indusa in principal de sectorul de transporturi (in special, de piata automobilelor) si de ambalaje. Impreuna, ambele piete reprezinta mai mult de 60% din segmentul FRP. Pentru segmentul de extrudare, perspectivele pozitive pentru anul 2017 (+4,5%) au fost determinate, in principal, de cresterea puternica remarcata in transporturi (in special, in domeniul auto) si in diverse domenii industriale, precum si de redresarea sectorului constructiilor si, mai ales, al edificarii cladirilor in mai multe tari europene. In concluzie, UE este un importator net de semifabricate atat pentru FRP, cat si pe segmentul de extrudare (adica, aproximativ 400.000 de tone pe an pentru ambele sortimente semifabricate). Principalul exportator catre Europa este si va ramane China”, a subliniat, in cadrul raportului, Kjetil M. Ebbesberg. Pentru a vizualiza analiza integrala, cu o istorie a productiei si cu diagrame specifice, click aici!
 
2021-video-fer
rehau
athena_370px
ghid_montaj
SISECAM
A aparut editia
SEPTEMBRIE 2021!
 

Autentificare

hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
ALUPROF
trocal
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE