Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 22 Martie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - DOXAR GRUP exporta pana la 80% din productia de ansambluri termoizolante
DOXAR GRUP exporta pana la 80% din productia de ansambluri termoizolante
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 07 Feb 2023 06:00
In 2022, aproximativ 80% din productia totala de ferestre si usi termoizolante realizate de compania Doxar Grup, cu sediul in localitatea Gura Humorului (judetul Suceava), a fost livrata pe pietele externe din Franta, Luxemburg si Italia. Ovidiu Radu Costan, directorul executiv al firmei, precizeaza ca in Romania livrarile se realizeaza pe plan national, pe baza de referinte, in principal direct catre proiecte de constructii. Firma deruleaza activitati pe segmentul tamplariei termoizolante (in proportie de 50% din total), diferenta revenind fabricarii caselor pe structura de lemn si derularii altor activitati specifice.
- Detaliati activitatile derulate in domeniul productiei tamplariei termoizolante.
- Pe acest segment, producem in principal ferestre si usi din lemn stratificat (in proportie de aproximativ 80% din total), diferenta revenind fabricarii celor din lemn-aluminiu. Pentru realizarea acestora detinem o capacitate de productie de 6.500 mp/ an. In procesul de executie lucram cu profile din esente de pin (in proportie de 80% din total), meranti, stejar sau cu sisteme Cortizo (pentru ansamblurile din aluminiu), feronerie AGB si geam termoizolant fabricat de societatile Olin (judetul Brasov), Pietta Glass Working (Prahova) si Moldoglass (Bacau).    
- Precizati care sunt obiectivele de dezvoltare stabilite pentru perioada urmatoare.
- Pentru 2023 estimam mentinerea trendului ascendent al cererii ce a caracterizat si anul 2022 si ne-a permis sa obtinem o majorare de aproximativ 15% a cifrei de afaceri in raport cu valoarea de 17,4 milioane de lei inregistrata in 2021. Chiar daca vremurile sunt destul de tulburi, exista semnale pozitive de dezvoltare a acestui segment de activitate pentru 2023. Chiar si in pandemie noi am lucrat non-stop, iar dupa reducerea valului de imbolnaviri, am inregistrat un varf de cerere, intrucat colaboratorii au incercat sa recupereze pierderile din perioada dificila traversata. Acum, activitatea proprie este influentata intr-o masura importanta de conflictul militar de la granita, mai ales prin prisma cresterilor de preturi generalizate, a celor de la carburanti sau energie. Una dintre masurile pe care le-am adoptat pentru a face fata acestui context dificil a fost reprezentata in 2022 de instalarea de panouri fotovoltaice cu o putere de 200 kW.
- Exemplificati cateva diferente dintre pietele externe si cea autohtona.
- Cea mai mare diferenta dintre piata nationala de tamplarie termoizolanta si cele externe consta in faptul ca noi nu suntem obisnuiti sa respectam regulile si normativele in vigoare. De exemplu, nu am intalnit clienti privati sa ceara normative sau documentatii de conformitate. Desi observam pe piata o usoara tendinta de redresare, consideram ca suntem inca departe de nivelul atins in alte state. In ceea ce ne priveste, pentru piata franceza detinem un set nou de certificari speciale care ne sunt necesare intrucat solicitarile in aceasta zona sunt deosebite chiar daca produsele noastre detin si marcajul CE. 
 
TSV
rehau
2021-video-fer
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza