Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - DWM: Roller coaster in planul preturilor la materiale pentru tamplarie pe piata din SUA
DWM: Roller coaster in planul preturilor la materiale pentru tamplarie pe piata din SUA
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Ian 2024 06:30
O analiza recenta inclusa in publicatia nord-americana Door & Window Market (DWM) arata faptul ca nivelul indicelui preturilor de productie (PPI) calculat de Biroul de Statistica a Muncii din SUA (BLS) a scazut in prima parte a lunii decembrie a.c., iar preturile pentru materialele utilizate in productia de usi si ferestre au fost mixte atat pe o baza lunara, cat si de la un an la altul. In noiembrie a.c., PPI lunar pentru sticla float si-a incetinit evolutia, ajungand la o faza de stagnare fata de octombrie si crescand cu 1,1% fata de anul precedent. Indicele de fabricare a sticlei float conform clasificarii industriale (care masoara productia neta) s-a diminuat la randul sau cu 0,1% fata de octombrie 2023 si cu 6,3% fata de perioada corespunzatoare din 2022. In cazul ferestrelor metalice, PPI a suferit o contractie de 0,1%, respectiv 0,5% in cele doua scenarii de raportare. De asemenea, preturile pentru usile si ramele metalice s-au micsorat cu 0,1% din octombrie pana in noiembrie, dar au reusit sa se imbunatateasca cu 2,1% in raport cu anul precedent. In ceea ce priveste preturile pentru unitatile de ferestre din lemn, acestea au stagnat in noiembrie 2023, ceea ce a permis ca preturile din noiembrie 2023 sa se mentina la o crestere de 4,5% fata de 2022. Cotatiile pentru usile din lemn pentru aplicatii interioare si exterioare s-au diminuat cu 0,1%, insa au sporit cu 1,6% fata de anul precedent. Intr-o inversare a altor tendinte din noiembrie, pretul pentru rasini termoplastice si materiale plastice a crescut, imbunatatindu-se cu 0,6% fata de octombrie 2023, insa a scazut cu 6,7% intr-o comparatie anuala. Preturile pentru produsele din plastic din fibra de sticla nu au inregistrat nicio schimbare in raport cu luna precedenta si au avut o crestere de 9,2% comparativ cu noiembrie 2022. Costul feroneriei pentru constructori, care include sistemele utilizate la echiparea ansamblurilor de usi si ferestre, a fost la randul sau stabil in comparatie secventiala si a consemnat un avans de 0,4% fata de anul anterior.
 
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left