IFT Rosenheim publica concluziile Congresului de protectie la foc din iunie 2023 |
Producatori de tamplarie Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Aug 2023 06:02 |
La data de 14 iunie a.c., a avut loc in Germania editia 2023 a congresului international de protectie la foc – prima astfel de reuniune dupa o indelungata pauza impusa de restrictiile care au insotit pandemia Covid-19. Specialistii prezenti la intalnire au profitat din plin de ocazia oferita si au dezbatut o multitudine de teme de stricta actualitate, data fiind complexitatea foarte mare a subiectului sigurantei la foc. Discutiile au avut loc pe fondul unei conjuncturi economice mai putin obisnuite, in care faza cresterii explozive a constructiilor s-a terminat in Germania, in special din cauza inflatiei si a cresterii accelerate a dobanzilor. Problematica incendiilor este si mai complicata, deoarece la cele mentionate anterior se adauga provocarea reglementarilor legale neclare.
O interventie cu valoare adaugata mare a fost ce a dr. Frederik Lehner, de la Interconnection Consulting, din Viena, care a prezentat o analiza comprehensibila a pietei de profil, intr-o maniera diferentiata, identificand o serie de perspective optimiste, in special prognoza de stabilizare a sectorului de cladiri nerezidentiale din Marea Britanie, Franta, Germania si Italia, situatia fiind cu deosebire relevanta pentru produsele de protectie impotriva incendiilor. O explicatie a fenomenului respectiv este constituita, in opinia expertului austriac, de restructurarea sustenabila a proprietatilor imobiliare si a economiei, in ansamblul sau, peste care se suprapune cererea mare de noi structuri logistice. De asemenea, a fost identificata o tendinta spre oferte cuprinzatoare, in care toate produsele si serviciile necesare pentru apararea impotriva incendiilor provin dintr-o singura sursa, pentru a simplifica problemele de raspundere si managementul riscului.
De asemenea, dr. Gerhard Wackerbauer, de la ift Rosenheim, a prezentat date interesante referitoare la modificarile relevante ale standardelor si procedurilor de aprobare, accentuand in special posibilitatile de aprobare europeana conform unui document de evaluare european si descriind modul in care rapoartele europene de clasificare pot fi utilizate ca baza pentru procedurile nationale in multe statele UE.
Prof. Jörn P. Lass, directorul institutului german, a explicat in detaliu cerintele complexe pentru peretii cortina si utilizarea combinata a acestora cu cele referitoare la securitatea in caz de incendiu.
O serie de experti internationali au oferit celor prezenti informatii detaliate despre situatia din Marea Britanie, Italia, Grecia si sud-estul Europei (Croatia, Serbia si alte state balcanice). De exemplu, Marea Britanie se remarca prin pozitia sa de avangarda, in materie de sustenabilitate, la momentul actual legislatia din acest stat impunand crearea unui geaman digital complet pentru cladirile noi cu inaltimea de peste 18 metri. De asemenea, in Italia, sunt in vigoare cerinte de rezistenta la foc comparabile cu cele din Germania, dar controlul si monitorizarea de catre un organism extern nu sunt obligatorii. Pentru informatii suplimentare, click aici
|