Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Luni, 25 Noiembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - PPTT: Conferinta specializata din Cluj-Napoca a reunit 80 de participanti
PPTT: Conferinta specializata din Cluj-Napoca a reunit 80 de participanti
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 06 Nov 2018 07:51
La data de 30 octombrie 2018, in cadrul Grand Hotel Napoca, a avut loc conferinta „Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei”, organizata de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania (PPTT), eveniment care a reunit 77 de participanti - reprezentati, in general, de specialisti din domeniul executiei si montajului tamplariei termoizolante si peretilor cortina, producatori de vitraje izolante, arhitecti, proiectanti etc. Conferinta face parte dintr-o serie de evenimente derulate in fiecare an sub egida patronatului de profil si a unor reputati furnizori din bransa, aflandu-se in 2018 la cea de-a treia editie, iar cea de-a treia conferinta (dupa cele din Iasi si Cluj-Napoca) este programata la Bucuresti, pentru data de 22 noiembrie 2018, in cadrul Phoenicia Grand Hotel, in sala Byblos, din B-dul Alexandru Serbanescu nr. 87, sector 1.
„Cei 77 de participanti la conferinta din Cluj-Napoca au avut prilejul, pe de-o parte, de a se informa despre cele mai interesante inovatii din domeniul tamplariei termoizolante, iar pe de alta parte, au intrat in legatura directa cu diversi specialisti ai unor firme reputate din domeniu. Astfel, evenimentul a constituit un succes nu numai prin prisma comunicarii, ci si a inovatiilor prezentate”, a declarat ing. Lőrincz Barnabás, director executiv al PPTT.
In cuvantul sau de deschidere, Valentin Petrescu, presedintele PPTT, a reliefat cateva date cu privire la dimensiunea pietei nationale de sticla si vitraje izolante, care de la un nivel total estimat la 17,9 milioane mp in 2016 (din care 9,8 milioane mp de sticla float), a ajuns in 2017 la 18,8 milioane mp (din care 10,5 milioane mp de sticla float), reflectand o crestere de +4,8%. A urmat la microfon Emil Serb, director de vanzari al Aluprof System Romania, care s-a referit la montajul tamplariei din aluminiu, cu particularitati privind montajul tamplariei rezistente la foc, argumentand cu o serie de detalii cuprinse in manualul Aluprof „Solutii pentru montajul sistemelor MB -Aluprof”, editia din 2018. In continuare, Silviu Toma, reprezentant de vanzari pentru zona Nord al Teraplast, a subliniat avantajele utilizarii sistemului premium pentru case pasive, cu 7 camere de izolare, TP7000, subliniind printre altele in fata auditoriului ca grupul Teraplast are experienta in realizarea unor sisteme performante, mai ales ca „liniile tehnologice de extrudare a profilelor pentru tamplarie din PVC si pentru alte aplicatii tehnice sunt dotate cu echipamente de top, cum ar fi extrudere Theysohn si Battenfeld-Cincinatti, matrite si downstream-uri fabricate de Greiner etc.”. Ulterior, impreuna cu auditoriul, Dragos Matei, Market Development Manager al AGC Flat Glass Romania, a identificat cateva raspunsuri pertinente la intrebarea „Cum configuram corect un vitraj?”, de exemplu, in functie de cerintele beneficiarului/arhitectului, de impunerile legale, de constrangerile sistemului, de dimensionarile stabilite pe baza incarcarilor si, nu in ultimul rand, de aspect. Cei prezenti au avut, in continuare, sa se informeze, de la Georgeta Neagu, manager CPF la SRAC CERT, cu privire la principalele exigente privind performantele unei ferestre in functie de cerintele de proiectare. In principiu, cerintele esentiale (de baza) aplicabile unei ferestre sunt constituite de: etanseitate la apa, comportamentul la substante periculoase, rezistenta la vant si capacitatea de rezistenta a dispozitivelor de siguranta, performanta acustica, transmitanta termica, proprietatile de radiatie, respectiv permeabilitatea la aer.
Noi subiecte pe teme de actualitate
Noile subiecte pe teme de actualitate au constituit unul din punctele forte ale conferintei PPTT de la Cluj-Napoca. Astfel, in continuarea programului stabilit de organizatori, auditoriul s-a familiarizat cu domeniul fatadelor ventilate, conturat prin expunerea lui Cristian Ilcu, reprezentant in cadrul Sales and Technical Department de la Etem Systems, care a vorbit despre sistemele de fatada ventilata Etem, explicand ca „o fatada ventilata, pe termen lung, duce la economii mari de energie, in timp ce cantitatea de caldura absorbita de cladire in timpul verii, datorita spatiului de aer dintre fatada si termosistem, va fi mica, astfel incat costul pentru sistemele de racire vor fi mai reduse.
In acelasi mod pe timpul iernii, cladirea nu va mai pierde caldura, deci se va face economie pentru incalzire”. Potrivit specialistului, „sistemul de fatada ventilata asigura si o atenuare majora a zgomotului exterior. Gradul de izolare fonica depinde de materialele folosite pentru fatada, de grosimea lor etc., un alt avantaj fiind acela ca sistemul de fatada ventilata asigura inclusiv o protectie mai buna la foc”.
In continuare, la microfon a fost invitat sa ia cuvantul conf. dr. ing. Nagy Zsolt, de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca, Facultatea de Constructii, Departamentul Structuri - Constructii Metalice, care a discutat despre structuri transparente - aplicatii structurale ale sticlei, conferentiarul reliefand celor prezenti noile valente ale acestui material versatil, „unul dintre cele mai vechi materiale de constructie, cunoscut inca din epoca romana, dar pentru care procesul industrializat a inceput sa fie practicat pe scara larga in secolul XX, cu cateva puncte de cotitura, cum ar fi crearea sticlei float - la Pilkington (in anul 1960) sau interesul din ce in ce mai mare pentru suprafete transparente, dupa anul 1990”. In acceptiunea expertului, „aplicatiile structurale ale sticlei - sticla tratata termic, sticla calita sau sticla laminata - contribuie la crearea unor constructii interesante, precum luminatoare, fatade din sticla, scari, balustrade, chiar si plansee (la situri istorice)”.
Dupa o scurta pauza, Mihnea Baldea, Pre-Sales / Business Development Manager al Geze Romania, a sustinut in auditoriului subiectul „GEZE - Well-Being - cladiri orientate catre utilizator”, referindu-se cu precadere la sistemele de ventilare naturala cu actionare manuala sau automata, iar Leon Buzatu, Technical Support Manager al Saint-Gobain Glass Romania, a discutat despre „Next level in glazing: from simple efficiency to multi-comfort!”, explicand celor prezenti ca nivelul de confort in incinte depinde mai ales de alegerea potrivita a vitrajelor.
La randul sau, Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium, a descris, pe larg, particularitatile sistemelor de tamplarie din profile de aluminiu - legislatie si aplicabilitate. In fine, dar nu in ultimul rand, invitatul special Eusebiu Burcas, fondator al Burcash - program independent de educatie financiara, Senior Consultant, Trainer & Financial Coach, a adus in atentia celor prezenti „Cheia afacerilor profitabile - cashflow-ul, cel mai sensibil buget; - cum sa ramai cu profit la sfarsit de luna?”.
Dupa cum informeaza organizatorii, pentru evenimentul „Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei”, care va avea loc la Bucuresti, pe 22 noiembrie 2018, participarea gratuita si eventualele detalii (nume participanti, functie, telefon mobil, e-mail, maximum doua persoane de la aceeasi companie) pot fi confirmate pana la data de 20 noiembrie 2018, utilizand un formular de inregistrare care poate fi accesat aici!
 
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left