PPTT: Peste 100 de participanti la ultima conferinta tehnica din acest an |
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 11 Nov 2016 16:33 |
Seria de conferinte tehnice autumnale „Specialistii ferestrelor, fatadelor si sticlei”, organizata de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta din Romania - PPTT, a fost incununata de succes odata cu finalizarea ultimului eveniment din acest an, ce a avut loc in sala de conferinte a Hotelului Napoca, din Cluj-Napoca, la data de 10 noiembrie 2016, moment in care reprezentantii companiilor specializate din Transilvania - si nu numai s-au intrunit pentru a discuta despre afaceri.
Astfel, la eveniment au participat mai mult de 107 reprezentanti ai firmelor specializate (constituind un record pentru o conferinta pe teme tehnice), care, dupa deschiderea lucrarilor, s-au familiarizat cu „Instructiunile tehnice pentru folosirea si montarea vitrajelor si a altor produse din sticla in constructii - C47”, prelegere ce a fost sustinuta de Valentin Petrescu, presedintele PPTT. Ulterior, Gabriel Tataru, Regional Sales Manager al Saint-Gobain Glass Romania, s-a adresat auditoriului, prezentand tema intitulata „Aspecte tehnice in configurarea si fabricarea vitrajelor”, dupa care Daniela Leonte, consultant tehnic in cadrul Aluprof System Romania, a reliefat, prin intermediul expunerii sale, „Eficienta energetica obtinuta prin intermediul sistemelor si solutiilor Aluprof pentru case si fatade pasive, sisteme Aluprof agrementate ignifuge si de evacuare a fumului”. In continuare, Daniela Badea, manager de produs al Alukönigstahl Romania, s-a referit la anumite „Greseli de executie (ferestre, usi, pereti cortina)”, constatate pe piata de tamplarie, fiind urmata la microfon de Emil Serb, Technical Customer Services Manager la Alumil Rom Industry SA, care a prezentat proprietatile „Supreme Systems - noua generatii de sisteme Alumil”. In finalul primei sesiuni a lucrarilor, cei peste 107 participanti au facut o incursiune in universul vitrajelor, cu ajutorul expunerii „Sticle noi de la AGC pentru fatade performante, placari ventilate si siguranta in cazul incendiului”, sustinute de Dragos Matei, Market Development Manager al AGC Flat Glass Romania.
Solutiile inovatoare pentru un design performant al fatadelor, prezentate la conferinta
Lucrarile celei de-a doua sesiuni au inceput cu o alta tema de interes, mutata de aceasta data pe segmentul profilelor din PVC destinate executiei de tamplarie termoizolanta, astfel incat cei prezenti in sala au avut ocazia sa se familiarizeze cu proprietatile sistemului premium pentru case pasive TP7000 de la Teraplast, prezentate in mod interactiv de Corina Zaharia, manager de vanzari pentru profile si Silviu Toma, reprezentant tehnic din cadrul Teraplast SA. Ulterior, microfonul a fost preluat de Daniel Popa, Country Manager al Reynaers Aluminium, ce a sustinut prezentarea: „Masterline 8 - noul sistem de usi si ferestre: solutii in executia si montajul tamplariei/peretilor cortina”, dupa care a venit randul lui Razvan Paljanos, director de vanzari al societatii Fereastra Suki, sa reliefeze mai multe aspecte legate de activitatea companiei pe care o reprezinta, explicand diverse aspecte interesante pentru fabricantii de tamplarie prin intermediul temei „Fereastra Suki - profile auxiliare infoliate, destinate exportatorilor de ferestre din PVC”. Domeniul sticlei pentru aplicatii arhitecturale a revenit in atentia participantilor, care au audiat prezentarea intitulata „Guardian - inovatie si dezvoltare: noutatile anului 2016 in sticla arhitecturala”, sustinuta de Doru Capalnas, Architectural Sales Manager al Guardian Europe SARL. La randul sau, Silviu Ghinea, director comercial al Sherwin Williams Balkan (distribuitor al produselor Dow Corning), a suscitat atentia celor prezenti cu subiectul „Solutii inovative pentru un design inovator al fatadelor” si ulterior a fost invitat la microfon un reprezentant al mediului academic, conf. dr. ing. Nagy Zsolt, de la Facultatea de Constructii a Universitatii Tehnice din Cluj-Napoca, acesta referindu-se la un proiect (studiu de caz), ce a presupus „Utilizarea sticlei in reconversia unor hale agricole intr-un ansamblu de birouri ultramoderne”
Finalul partii secunde a conferintei PPTT din Cluj-Napoca a apartinut tot presedintelui PPTT, moderator al lucrarilor, care s-a referit la regulamentul de protectie la foc P118 (supus recent dezbaterii publice de oficialii MDRAP), cei prezenti discutand despre prevederile actualului si viitorului normativ, precum si despre pericolele la care se expun firmele din domeniu. Informatii suplimentare, la www.pptt.ro
|