Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ROCA Industry finalizeaza achizitia Workshop Doors, tranzactie de 30 milioane lei
ROCA Industry finalizeaza achizitia Workshop Doors, tranzactie de 30 milioane lei
Producatori de tamplarie Publicat de Elena Icleanu 09 Feb 2024 15:09
Holdingul de materiale de constructii ROCA Industry anunta finalizarea tranzactiei pentru achizitionarea a 70% din capitalul social al Workshop Doors. Pretul tranzactiei este de 30 milioane RON. Conform termenilor tranzactiei, holdingul are posibilitatea de a achizitiona un pachet suplimentar de 30% din partile sociale emise de Workshop Doors.
Workshop Doors, prezenta pe piata usilor de interior incepand cu anul 2009, opereaza cu doua facilitati de productie, situate in Reghin si Petelea, judetul Mures. In ultimul exercitiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifra de afaceri estimata la 48,8 milioane RON si EBITDA de peste 12 milioane ron, exportand o proportie semnificativa din productia sa proprie.
"Aceasta achizitie subliniaza angajamentul ferm al ROCA Industry de a-si consolida pozitia pe piata producatorilor de materiale de constructii prin adaugarea unui nou jucator important in holding. Experienta in sectorul usilor de interior, acumulata in ultimii ani de echipa Roca Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar si know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care ramane alaturi de noi, reprezinta o premisa a succesului pentru imbunatatirea proceselor atat la nivel operational, comercial, cat si a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intram intr-un stadiu nou de dezvoltare si scalare a holdingului, avand capacitatea de a crea un jucator de referinta la nivel european,“ declara Ionut Bindea, CEO Roca Industry.
Prin aceasta achizitie, holdingul vizeaza, in viitor, o posibila fuziune intre Workshop Doors si Eco Euro Doors, cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale, pastrandu-si optiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucator european, care sa permita amplificarea capacitatii de productie si diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piata din Romania, dar si la nivel european. 
Procesul de achizitie a fost initiat in 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedand ulterior catre Roca Industry contractul de vanzare-cumparare, impreuna cu toate drepturile si obligatiile aferente. 
 
Portofoliul Roca Industry se extinde la un total de 9 companii cu potential de lideri regionali
Roca Industry continua si in 2024 strategia de consolidare a portofoliului, prin crestere organica, dar si procese de mergers & acquisitions (M&A), care sa duca la extinderea activitatilor comerciale ale companiilor sale.
In plin proces de tranzitie catre piata principala a Bursei de Valori Bucuresti, Roca Industry ajunge, prin finalizarea achizitiei, la un portofoliu de 9 companii cu potential de lideri regionali in sectoarele in care activeaza.  
Roca Industry este holdingul industrial detinut majoritar de Roca Investments, cea mai dinamica companie de private equity din Romania. Holdingul detine, direct si indirect, un numar de 9 companii – performeri in sectoarele specifice de activitate: BICO Industries (primul si cel mai mare producator national de plasa din fibra de sticla si singurul producator autohton de armaturi din fibra de sticla), EVOLOR (unul dintre cei mai mari jucatori din industria de productie de vopsele si lacuri), ECO EURO DOORS (cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), WORKSHOP DOORS (al doilea cel mai mare producator roman de usi destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producator de produse din fir metalic), ELECTROPLAST (unul dintre cei mai importanti producatori de cabluri electrice), precum si producatorii de fibra de sticla Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries. 
 
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left