Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - ROMEXPO: Ambient Expo, la editia a XXIII-a
ROMEXPO: Ambient Expo, la editia a XXIII-a
Producatori de tamplarie Publicat de Cosmin Dincu 06 Apr 2016 15:57
Compania Romexpo SA - Bucuresti organizeaza in perioada 7  - 10 aprilie 2016 expozitia Ambient, aflata la editia a XXIII-a, ce se va derula in paralel cu evenimentele Construct Expo (editia a XXIII-a), Romtherm (editia a XXI-a), Expo Flowers & Garden (editia a VIII-a) si Antique Market (editia a V-a). De asemenea, cu acelasi prilej, se va desfasura, tot in paralel, targul international pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului Romenvirotec, aflat tot la cea de-a XXIII-a editie. Recent, oficialii Romexpo SA au dat publicitatii un comunicat in cadrul caruia arata ca Ambient Expo - principalul targ international de produse si sisteme pentru amenajari interioare si exterioare, decoratiuni, mobilier si piscine din Romania - va reuni numerosi experti din tara noastra si din strainatate, care urmeaza sa prezinte noi produse si solutii pentru amenajarea spatiilor de locuit. „Targurile din perioada 7-10 aprilie sunt dedicate tuturor celor care doresc sa isi construiasca o casa sau sa isi amenajeze caminul si gradina conform ultimelor tendinte in domeniu, preferintelor pentru un anume tip de mobila sau bugetului disponibil, dar si celor care doresc sa gaseasca solutii pentru confortul termic sau sa achizitioneze tehnologii si echipamente de protectia mediului. Targurile si manifestarile conexe din cadrul acestora se adreseaza atat publicului larg, cat si firmelor si specialistilor care doresc sa fie la curent cu ultimele tendinte si investitiile din domeniu, atat din Romania, cat si la nivel european. In ceea ce priveste Ambient Expo, peste 70 de companii din sectorul Home & Deco sunt asteptate sa prezinte si sa comercializeze game noi de produse ale unor branduri cunoscute la nivel mondial, in privinta decoratiunilor textile, tapetului, corpurilor de iluminat, sistemelor pentru finisaje, mobilierului de interior si exterior, obiectelor sanitare, saunelor si piscinelor. Evenimentul se adreseaza atat companiilor care activeaza in domeniul amenajarilor de interior si exterior, cat si publicului larg, interesat de noutatile din tehnologie si design. In cadrul evenimentului, vor avea loc numeroase lansari de game si colectii de obiecte destinate amenajarii oricarui tip de spatiu”, se arata in comunicat.
Romenvirotec - un nou concept dedicat protectiei mediului
Noile tendinte din domeniul constructiilor (si, implicit, din sectorul tamplariei termoizolante), ce implica sustenabilitatea si eficienta energetica, au fost abordate cu o deosebita atentie de specialistii Romexpo SA. „Devenit deja traditie, Romenvirotec, ca expozitie internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului, isi asteapta vizitatorii cu un concept cu totul nou, in care Pavilionul C6 va deveni timp de 4 zile un adevarat «oras eco-friendly», cu zone de relaxare urbana si spatii verzi. La editia din 2016 a Romenvirotec, dorim sa facilitam accesul publicului larg la cele mai noi informatii despre tehnologiile inovatoare de mediu, pentru a crea un dialog constructiv despre normele europene in vigoare si, mai mult, sa apropiem oamenii si companiile care isi dedica timpul si resursele mediului in care traim”, precizeaza organizatorii.
Aceasta expozitie - ce constituie o oportunitate si pentru firmele active pe piata tamplariei termoizolante - va reuni sub acelasi acoperis pe toti cei care ofera sau cauta cele mai noi tehnologii, echipamente si servicii pentru protectia mediului, fiind o ocazie de informare si dezbatere, in special datorita conferintelor “Next Generation Buildings” pe care Romexpo le organizeaza in parteneriat cu Romania Green Building Council (RoGBC), unde experti nationali si internationali de renume vor prezenta diverse studii de caz si solutiile aferente acestora. Conform Romexpo SA, politica verde este extinsa si la celelalte targuri care se desfasoara in aceeasi perioada, pentru a incuraja partenerii si expozantii Romexpo sa-si dezvolte afacerile cu o grija deosebita fata de mediul inconjurator.
Astfel, fie ca sunt sau nu profesionisti ai domeniului, pe durata derularii celor sase evenimente, Romexpo, impreuna cu firmele expozante, a pregatit numeroase informatii importante pentru fiecare dintre cei care vor fi prezenti. Astfel, atat vizitatorii specialisti, cat si publicul larg au posibilitatea de a accesa, prin intermediul produselor expuse de companiile participante, noutatile si tendintele in domeniul amenajarilor interioare/ exterioare - si nu numai. De asemenea, vizitatorii sunt invitati sa participe la conferinte, seminarii si workshop-uri pe teme de actualitate din domeniu, pentru a fi la curent cu ultimele tendinte si cu investitiile specifice, atat din Romania, cat si la nivel international.
Dintre evenimentele conexe ce marcheaza editia actuala a Ambient Expo, se distinge conferinta intitulata "Noutati tehnice si legislative privind tamplaria termoizolanta”, ce va avea loc la data de 7 aprilie 2016, incepand cu ora 10:00, in cadrul expozitiei Ambient Expo, la Romexpo, in Pavilionul C1 si organizata de Patronatul Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (PPTT). Programul conferintei a fost conceput in asa fel incat sa fie interactiv, diverse prelegeri fiind sustinute de oficiali ai companiilor Veka Romania, Saint-Gobain Glass Romania, Alumil Rom Industry, AGC Flat Glass Romania, Fereastra Suki, Reynaers Romania etc. De asemenea, vor fi dezbatute diverse aspecte tehnice si legislative, cum ar fi modificarile importante aduse Normativul P118 si impactul major al acestora pentru industria de tamplarie si pentru fabricantii de pereti cortina, respectiv cerintele legale privind punerea pe piata romaneasca a elementelor de tamplarie termoizolanta (in acceptiunea institutului SRAC CERT). Dupa finalizarea conferintei, de la ora 14:00, se va derula Adunarea Generala Ordinara a membrilor Patronatului Producatorilor de Tamplarie Termoizolanta (AGP a PPTT).
Peste 22.000 de persoane, asteptate la expozitii
La evenimentele ce incep pe data de 7 aprilie a.c., specialistii Romexpo SA se asteapta sa participe cel putin 22.000 de vizitatori, majoritatea specialisti, interesati de cele mai noi produse si servicii care vor fi evidentiate la targuri. Conform datelor statistice puse la dispozitie de organizatori, in perioada 26-29 martie 2015, Centrul Expozitional Romexpo a fost gazda a opt evenimente expozitionale adresate atat specialistilor, cat si publicului larg. Astfel, timp de patru zile, circa 21.420 de persoane inregistrate la portile de acces au vizitat targurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Mobila Expo, Antique Market, Expo Flowers & Garden, Pastele la Romexpo si Targul de Produse Traditionale. In total, in cadrul celor opt targuri, au expus, pe o suprafata de 15.000 metri patrati, ocupand 7 pavilioane expozitionale si 6 platforme exterioare, peste 420 de companii din tara noastra si alte 22 de state ale lumii, respectiv: Austria, Belarus, Bulgaria, Cehia, China, Coreea de Nord, Croatia, Egipt, Franta, Germania, Grecia, Italia, Republica Moldova, Marea Britanie, Muntenegru, Polonia, Portugalia, Romania, Spania, Suedia, Turcia, Ungaria si Ucraina. Avand un grad de internationalizare de 31%, Construct Expo - targul international de tehnologii, echipamente, utilaje si materiale pentru constructii, ce este evenimentul principal - a reprezentat un punct de atractie pentru antreprenorii si expertii in constructii, dar si pentru publicul larg interesat de echipamente si utilaje pentru uz propriu. Ca o noutate, anul trecut, vizitatorii au fost invitati sa asiste la demonstratiile live organizate de companiile expozante, in cadrul carora reprezentantii acestora au exemplificat modul de functionare a echipamentelor comercializate. Anul acesta, Construct Expo are ca reper sloganul „Produse noi, idei noi, servicii noi, afaceri noi!”, care ii confirma statutul de lider pe piata evenimentelor de profil din Romania, fiind un generator de tendinte in domeniul constructiilor. In centrul atentiei se afla inovatia si tendintele, materialele de calitate, arhitectura contemporana, tehnologiile si solutiile verzi. Evenimentul reprezinta o oportunitate de a face schimb de idei cu toti cei care doresc sa fie inovatori si vor sa furnizeze produse si servicii de calitate.
***
Potrivit Romexpo, targurile pot fi vizitate in perioada 7-9 aprilie 2016 (de joi pana sambata) intre orele 10:00 si 18:00, iar pe 10 aprilie 2016 (duminica), intre orele 10:00 si 16:00. Ca structura, pentru orientare, pavilioanele A (central) si C1,  platformele exterioare V4 si B1 sunt alocate Ambient Expo, iar in pavilionul central, pe aleea principala, in platformele exterioare 10, 11, V5 si V6, pe inelul exterior pavilionului central si pe platformele exterioare 1 si 2 se va derula Construct Expo. Firmele participante la Expo Flowers & Garden vor avea standuri in pavilionul C1 si pe platformele exterioare C1, B1, 5 si 10, iar pavilionul C2 este dedicat in totalitate targului traditional Romtherm. Cei interesati de mobilier pot vizita Mobila Expo, in pavilioanele C4 si C5, iar noile tehnologii privind eficienta energetica sunt prezentate in pavilionul C6, dedicat Romenvirotec. In fine, dar nu in ultimul rand, Antique Market are loc pe platforma exterioara 5.
Ca de fiecare data, Romexpo pune la dispozitia expertilor din bransa invitatii ce pot fi tiparite online, pe baza unui nume de utilizator si a unei parole emise de organizatori, iar pentru public sunt disponibile bilete de intrare (10 lei pe zi) pentru adulti si studenti, ce au astfel acces la toate targurile gazduite in perioada 7-10 aprilie 2016. Copiii sub 7 ani, persoanele cu dizabilitati si persoanele institutionalizate beneficiaza de intrare gratuita. Biletele pot fi achizitionate si online, prin accesarea platformei  de vanzare a biletelor de pe website-ul fiecarui eveniment: www.ambient-expo.rowww.constructexpo.rowww.mobila-expo.ro,www.expoflowers.rowww.romtherm.rowww.romenvirotec.ro si www.antiquemarket.ro
 
ABONARE REVISTE
TSV
SISECAM
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left