Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 15 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Producatori de Tamplarie - IMMPULS: Cladirile de birouri prezinta deficiente importante la fatade
IMMPULS: Cladirile de birouri prezinta deficiente importante la fatade
Producatori de tamplarie Publicat de Camelia Pantel 15 Feb 2013 14:17
Potrivit unui studiu realizat de compania Immpuls, specializata in asigurarea de consultanta, proiectare si project management in real estate, fatadele cortina ale cladirilor de birouri din Romania au costuri de constructie cu pana la 60% mai mici fata de alte solutii din Uniunea Europeana, dar conduc la cheltuieli de intretinere cu 25% mai mari pentru chiriasi. De asemenea, investitiile initiale in echipamentele necesare pentru racirea cladirilor de birouri in cauza sunt de patru ori mai mari decat in pietele dezvoltate.
Tudor Popp, Managing Director al Immpuls Real Estate Solutions: “Majoritatea cladirilor de birouri din Bucuresti au fost proiectate si construite facand economie de idei, bani si timp. Fatadele cortina, de multe ori considerate a fi simbolul modernitatii, sunt realizate, in cele mai multe cazuri, gresit in peisajul autohton. Astfel, sunt construite ieftin, cu materiale de proasta calitate, fiind, totodata, neadecvate climei din Romania. Suprafetele mari vitrate, cu factori slabi de protectie solara si de izolare termica conduc la un consum sporit de energie si la disconfortul chiriasilor. Intrucat fatada unei cladiri reprezinta intre 20% si 35% din costurile de constructie si este unul dintre argumentele principale de convingere a investitorilor si chiriasilor, de cele mai multe ori, in momentul alegerii solutiilor pentru aceasta, s-a luat in calcul doar investitia initiala, ignorand costurile de administrare pe termen lung, cheltuielile de intretinere sau confortul utilizatorilor. De exemplu, in cazul unui imobil de birouri, la o suprafata construita de 15.000 mp, solutia intalnita frecvent pe plan local, respectiv varianta de perete cortina cu protectie solara simpla (sticla cu factor solar), aduce dezvoltatorului economii de doua milioane de euro, dar un plus de circa 0,75 milioane de euro la echipamente, generand pentru chiriasi costuri aditionale de pana la 0,2 milioane de euro/an, fata de un sistem de fatada performant. Principalele probleme identificate la cladirile de birouri din Capitala sunt: lumina naturala insuficienta sau prea puternica, aportul redus de aer proaspat si zgomotul exterior deranjant, toate acestea fiind generate de alegerea la edificarea cladirii a tipului neadecvat de fatada din punct de vedere calitativ. Ignorarea acestor aspecte decisive a creat dificultati proprietarilor de cladiri in a atrage chiriasi noi, dar si un grad ridicat de disconfort pentru utilizatorii existenti, care nu au gasit raspuns la cele mai importante cerinte pe care le au, respectiv costuri operationale optime, confort sporit si un aspect placut al spatiului. Imobilele de birouri existente, desi au fost construite in ultimii zece ani, sufera de carente de baza, iar piata de profil se confrunta cu probleme majore, desi beneficiaza teoretic, de un mediu oportun dezvoltarii si atragerii de investitii importante”.
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left