ALUPROF: Sisteme complete de rulouri pentru exigente diverse |
Produse & Tehnologii Publicat de Cosmin Dincu 03 Oct 2014 17:19 |
Specialistii recomanda ca alegerea rulourilor sa se efectueze inca din faza de proiectare a imobilelor, deoarece ansamblurile respective indeplinesc foarte multe functiuni, cum ar fi, de exemplu, cele estetice. De aceea este foarte important sa se aleaga sistemul corespunzator de rulouri, care sa indeplineasca toate cerintele viitorului utilizator. Bineinteles, exista diferente intre produsele ce vor fi utilizate in cadrul unei constructii noi si cele ce se vor instala in momentul reabilitarii unei cladiri existente. Sistemele de rulouri exterioare Aluprof vin in intampinarea oricarei cerinte a beneficiarilor si asigura, alaturi de nivelul solicitat de protectie, functiuni decorative de exceptie.
Rulouri adaptive aplicate, cu sistem de caseta vizibila
Rulourile aplicate la care caseta este vizibila, de la Aluprof, se monteaza pe ramele ferestrelor (in spatiul adancit) sau direct pe perete. In primul caz sunt utilizate cutiile semi-ovale SKP, care asigura combinatia perfecta a sistemului de elevatie si a sistemului SK, cutia fiind debitata sub un unghi de 45°. Pentru montajul pe perete este ideal sa se utilizeze sistemul oval (SKO sau SKO-P) cu o cutie extrudata sau realizata din tabla de aluminiu de calitate superioara. Avantajul sistemului adaptiv este, fara indoiala, lipsa intruziunii ruloului in starea actuala a cladirii, nefiind necesare pregatiri speciale pentru montaj. Posibilitatea de a alege culoarea rulourilor si a casetei arata, in plus, ca acestea sunt si elemente decorative. Decizia de a monta rulouri in sistem adaptiv poate fi luata in orice moment, atunci cand rulourile nu sunt integrate in ferestre, ci doar se adauga ca element independent.
Sistem de rulouri sub tencuiala
Daca se doreste instalarea unor rulouri exterioare fara caseta vizibila, insa cu performante energetice superioare, atunci se recomanda utilizarea sistemului Aluprof Under Plaster SP sau SP-E. Acestea sunt rulouri la care caseta este zidita, toata cutia fiind dispusa sub materialul care constituie baza finisarii constructiei (de exemplu, tencuiala sau clincher). Elementele ruloului nu interfereaza in constructia ferestrei sau a usii, iar pragul superior nu influenteaza in mod negativ etanseitatea imbinarilor, ci dimpotriva, contribuie la o izolatie termica mai buna. Utilizarea sistemului Under Plaster SP sau SP-E la cladirile existente este posibila prin realizarea modificarilor necesare la pragul de sus, dupa consultarea unui arhitect.
Seria suprapusa SKT OPOTERM – dispusa direct pe rama ferestrei
Sistemul suprapus SKT OPOTERM se caracterizeaza printr-un montaj al ruloului direct pe rama ferestrei. Cutia este realizata din elemente din PVC de foarte buna calitate si este atasata de rama ferestrei cu ajutorul unui profil adaptiv corespunzator. Aceste profile pot fi aplicate pe o multitudine de rame de ferestre, precum si pe cadrele usilor, ce pot fi din lemn, aluminiu sau PVC. Interiorul cutiei este, de asemenea, izolat, ceea ce determina cresterea gradului de termoizolare. Plintele de ipsos faciliteaza utilizarea diferitelor materiale pentru efectuarea completa a elevatiei. Pentru a configura un nivel estetic superior, exista posibilitatea neacoperirii constructive a cutiilor si utilizarea unor elemente vizibile in culori ce se pot asorta cu nuantele ramei de fereastra. Rulourile confectionate cu sistemul suprapus OPOTERM sunt foarte simplu de instalat si permit, la fel ca seriile cu/fara caseta vizibila, montajul plaselor de protectie impotriva insectelor.
Sistem de rulouri cu montaj sub buiandrug
Destinat exclusiv pentru constructii noi, sistemul de rulouri cu montaj sub buiandrug trebuie ales inca din faza de proiectare. Cutia – realizata dintr-un polistiren dur, armat suplimentar cu bare din otel – este elementul principal al ruloului si se monteaza direct sub rama ferestrei. In plus, diversitatea de profile asigura faptul ca toate asteptarile potentialilor utilizatori pot fi indeplinite. Profilele din aluminiu, prevazute cu insertie din spuma izolatoare, sunt fabricate din tabla de aluminiu de calitate superioara, acoperita cu doua straturi de vopsea, astfel incat sa fie protejate impotriva frecarii si a actiunii factorilor atmosferici. La randul lor, profilele extrudate au o mai mare rigiditate si stabilitate si se pot comanda in latimi mai mari decat reperele prevazute cu spuma poliuretanica. Toate profilele indeplinesc functia de protectie impotriva incalzirii excesive pe timpul verii, impotriva scaderii temperaturii (in sezonul estival) si, in acelasi timp, contribuie definitoriu la cresterea confortului fonic.
Crestere a confortului, prin sisteme de actionare automata
Suplimentar, pentru cresterea confortului, rulourile Aluprof se pot dota cu motoare si actionare electrica si cu un sistem de ghidare, astfel incat sa poata fi comandate de la distanta cu ajutorul telecomenzii sau cu ajutorul unui intrerupator de perete. Materialele din care se realizeaza rulourile indeplinesc cele mai ridicate norme de calitate pentru a rezista actiunilor factorilor atmosferici. Alaturi de ferestre, aceste produse reprezinta inca o bariera de protectie intre interior si mediul exterior, astfel incat trebuie acordata o atentie deosebita procesului de instalare. Dupa alegerea corespunzatoare a unui sistem de rulouri, trebuie depuse toate eforturile pentru ca acestea sa functioneze corect. Exista mai multi factori ce determina functionarea rulourilor in parametri normali. Actionarea lor corespunzatoare depinde in mare masura de instalarea acestora. Pentru ca montajul sa fie reusit trebuie ca, inca din faza de masurare, lucrarile sa fie executate corect, in conformitate cu modelul ales. Fiecare sistem se caracterizeaza printr-o modalitate proprie de a se determina marimea ruloului, pornindu-se de la determinarea golului din zidarie sau a ramei ferestrei. Un alt factor care contribuie la functionarea corecta a rulourilor este montajul elementelor in conformitate cu tehnologia ceruta de sistem, prin utilizarea tuturor componentelor indicate de furnizor. Abordarea nesistematica va duce la nerespectarea detaliilor si, apoi, la avarii si la solicitari dese pentru reparatii. In timpul montajului rulourilor direct pe tamplarie, este esentiala utilizarea ghidajelor verticale, pentru a mentine nivelul cutiei, iar montajul trebuie executat in conformitate cu schita constructiva. Chiar si cele mai bune rulouri, daca nu sunt montate corespunzator, nu vor indeplini functiile pentru care au fost concepute, iar lipsa actiunilor de conservare si de mentenanta determina aparitia unei uzuri mult mai accentuate.
Alegerea si montajul corespunzator al rulourilor exterioare
O cladire pierde energie prin trei cai principale: prin ventilatie, prin pereti si prin ferestre. Montajul rulourilor exterioare permite reducerea consumului de energie cu pana la 30%, aspect confirmat de mai multe studii elaborate de institutii independente. Pana de curand, aceste produse au fost percepute doar ca accesorii cu o utilitate limitata, ca elemente decorative, fara a se lua in considerare influenta lor efectiva. Rulourile au, de fapt, un rol foarte important atunci cand este vorba despre confort – si nu este vorba numai despre umbrire sau despre limitarea deteriorarilor ce pot sa apara ca urmare a expunerii excesive a unor elemente constructive la actiunea razelor solare. Astfel, in conditii atmosferice dificile, rulourile reprezinta o bariera care protejeaza eficient fereastra de actiunea ploii, a zapezii si a vantului. Realizate din tabla de aluminiu de calitate superioara, rulourile Aluprof asigura toate avantajele acestui aliaj - sunt usoare (aluminiul este de trei ori mai usor decat otelul), rezistente si asigura o protectie ridicata la coroziune, putand fi utilizate in izolarea caselor si a apartamentelor. Prin folosirea acestora se majoreaza eficienta energetica si izolarea acustica a elementelor cladirii, cum ar fi mansardele, acoperisurile, peretii interiori si exteriori, tavanul si pardoseala.
|