Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 12 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - blaugelb Triotherm+: sistem modern de montaj pentru ferestre eficiente
blaugelb Triotherm+: sistem modern de montaj pentru ferestre eficiente
Produse & Tehnologii Publicat de Elena Icleanu 05 Oct 2022 06:15
Precadrele termoizolante blaugelb Triotherm+: solutia de montaj moderna a ferestrelor pentru case eficiente energetic

Orice industrie functioneaza mai mult sau mai putin dupa un anumit standard la nivel de model de afaceri si modus operandi. Acest standard reprezinta tendinta dominanta a industriei, iar majoritatea agentilor economici o urmeaza cu strictete. O parte livreaza substandard, iar altii inoveaza sau adauga si mai multa valoare prestarii serviciului sau produsului oferit, reusind astfel sa depaseasca media industriei.
 
Motivatia agentilor economici orbiteaza in jurul nevoii clientilor, a exigentelor si gradului de informare al acestora si, desigur, in functie de disponibilitatea clientilor de a-si adapta bugetul la solutii superioare din punct de vedere al eficientei energetice, izolare fonica, durabilitate si potrivire cu tamplaria montata.
La fel este si in cazul montajului de usi si ferestre. Din momentul in care tamplaria de tip termopan a aparut pe piata din Romania, montajul ferestrelor si usilor se realizeaza mai mult sau mai putin la fel. Marea majoritate a montatorilor folosesc suruburile de prindere si spuma poliuretanica.
In prezent exista un sistem nou si mult mai eficient de montaj, potrivit pentru tipurile noi de constructii, in special casele eficiente energetic si cele care indeplinesc standardul nZEB. Iti facem cunostinta cu sistemul cu precadre termoizolante blaugelb Triotherm+, care ofera un nivel superior de fixare a ferestrelor pentru o eficienta energetica sporita. Iti prezentam in randurile care urmeaza mai multe detalii despre acest sistem de termoizolare.
 
 
Componente principale ale sistemului Triotherm+
Profilele blaugelb Triotherm+ din PES dens (polistiren expandat) reprezinta una dintre cele trei componente ale sistemului blaugelb Triotherm+. Profilele robuste, rezistente se remarca prin rezistenta la incarcare, pot fi montate simplu si rapid pe corpul portant si asigura devierea izolata termic a sarcinilor – puntile termice din fixarea statica necesara a elementelor constructive sunt reduse la minimum. Profilele blaugelb Triotherm+ pot fi integrate perfect in zonele de termoizolatie ale tuturor sistemelor de fatade.
Imbinarea fara deseuri de taiere ale profilelor blaugelb Triotherm+ aduce avantaje importante tehnicienilor de montaj, datorita constructiei extrudate, cu contact fortat, a imbinarii in coada de randunica. Datorita greutatii reduse si dimensiunilor compacte, profilele blaugelb Triotherm+ se prelucreaza simplu, cu o rapiditate fara concurenta si minim de reziduri de praf.
Izolarea profesionista si fixarea mecanica a profilelor blaugelb Triotherm+ pe suportul portant este necesara, insa dureaza doar cateva minute.
 
 
Avantajele oferite de blaugelb Triotherm+
Sistemul blaugelb Triotherm+ aduce o contributie foarte importanta pentru un mod de construire sustenabil.
Printre avantajele pe care le ofera putem enumera:
 
●     Forma si volum stabil;
●     Insensibil la umiditate, rezistent la imbatranire;
●     fara HBCD (hexabromciclododecan);
●     Polistiren dens (expandat);
●     Posibilitate de prelungire a profilelor la orice lungime, cu imbinare in coada de randunica;
●     Fara deseuri de taiere in timpul procesului de prelucrare;
●     Profilele se remarca printr-o greutate redusa si o dimensiune compacta ce asigura avantaj la transportul catre/pe santier si in manipulare;
●     Ramele oarbe pot fi imbinate cu suruburi pe profilele blaugelb Triotherm+ fara perforare prealabila;
●     Structura tip fagure sporeste aderenta materialului de izolatie intre suprafata suport si profilele blaugelb Triotherm+;
●     Stabilitatea dimensionala si formala optima prin tehnologia de fabricatie a profilelor blaugelb Triotherm+; sunt mereu drepte cu muchii de izolatie mereu netede;
●     Stabilitate proprie si rezistenta la indoire ridicate, ductilitate inalta;
●     Etanseitate la aer, racordarea profilului la suprafata suport a cladirii este certificata tehnic;
●     Preluarea tolerantelor ridicate ale constructiei in randul de ferestre este certificata tehnic;
●     Reducerea puntilor termice in planul de fixare a elementelor constructive;
●     Continut redus de substante toxice testat conform EMICODE EC1 Plus.
 
 
 
Unul dintre avantajele principale ale acestui sistem il reprezinta usurinta cu care poate fi instalat, in ciuda faptului ca lucrarea poate fi considerata una profesionista. Montarea elementelor este facila si se preteaza daca iti doresti sa modernizezi o locuinta sau sa construiesti o casa pasiva. Debitarea se face fara reziduuri de praf, iar imbinarea se realizeaza in “coada de randunica”.
Solutiile prietenoase cu mediul sunt solutiile viitorului, asa ca merita notate si urmatoarele detalii despre tehnologia Triotherm+:
 
●     100% reciclabila;
●     100% fara continut de HCFC, HFC si HBCD;
●     Polistiren dens (expandat);
●     Ductilitate ridicata;
●     Permite constructia sustenabila prin reversibilitatea izolatiei ferestrei si a fixarii in cazul renovarii.
 
Sistemul Triotherm+ este superior montajelor clasice de tamplarie cu spuma, iar acest lucru poate fi dovedit si de eficienta acestuia in constructia caselor eficiente energetic si a celor pasive.
 
Solutie principala pentru casele eficiente energetic
Certificarea nZEB (near zero energy building) se ofera caselor care respecta normele de constructie si functionare in rigoare. Mai exact, casele eficiente energetic au o performanta energetica ridicata, fara a avea nevoie de o cantitate de energie prea mare, ba chiar spre zero. In acelasi timp, casele folosesc doar surse regenerabile, prietenoase cu mediul inconjurator. Standardul nZEB este obligatoriu pentru ca astfel de constructii sa fie recunoscute ca imobile pasive.
 
 
Cum ajuta sistemul blaugelb Triotherm+ la construirea caselor pasive ?
Izolatia este un factor esential pentru atingerea eficientei energetice in cazul caselor pasive si a celor cu standard nZEB, alaturi de un plan cat mai corect de proiectare a locuintei. Mai exact, constructiile pasive nu folosesc sursele clasice de incalzire, ci trebuie sa fie amplasate in asa fel incat sa profite de pozitia fata de soare, sa aiba instalate surse regenerabile de energie si sa aiba instalate elemente de feronerie potrivite.
De exemplu, casele pasive au nevoie de usi si ferestre cu un coeficient termic intre 1,12 - 0,80 W/m2K, iar etansarea ferestrelor este o practica necesara pentru a economisi energia si mai ales pentru a izola fonic.
Sistemul blaugelb Triotherm+ detine certificatul Certified Passive House Component, obtinut in urma unui studiu care se refera la criteriile necesare sistemelor de montaj si feronerie pentru casele pasive din zonele reci si temperate.
Componentele acestor tipuri de constructii sunt clasificate in functie de pierderile de caldura prin partile opace. The Passive House Institute a definit criterii internationale pentru sapte zone climatice.
 
 
Componentele care au fost certificate pentru zone cu cerinte mult mai stricte, pot fi folosite si in zonele climatice cu cerinte mai relaxate. Intr-o zona anume poate fi necesar sa se foloseasca o gama de componente specifice unui climat pretentios.
 
 
 
Date tehnice de remarcat despre blaugelb Triotherm+
●     Material: PES foarte dens (polistiren expandat), ductilitate ridicata;
●     Culoare: gri;
●     Capacitate portanta la sarcina de presiune, in conditii de deformare totala maxima de 2%: 1.260 kg/dm²;
●     Capacitate portanta la sarcina de presiune, la 60 x 40 mm: (pana de montaj blaugelb): 5.800 N;
●     Capacitate portanta la sarcina de presiune, la 210 x 53 mm: (placa de baza blaugelb HST): 15.510 N;
●     Comportament la incendiu DIN 4102-1:1998-05 / DIN EN 13501-1:2019-05: B2 / clasa E;
●     Conductivitate termica valoare nominala ƛ10: DIN EN 12667:2001-05: 0,0375 W/m*K;
●     Permeabilitate la aer: EN 12207: Clasa 4;
●     Rezistenta la difuzia vaporilor de apa: DIN EN ISO 12086: 228 µ;
●     Rezistenta la indoire: DIN EN 12089: ≥ 2.490 kPa;
●     Tensiunea de compresiune (2%) comprimare: DIN EN DIN EN 13163:2017 / EN 826:2013-05 ≥ 1.435 kPa;
●     Rezistenta la forfecare: DIN EN ISO 14130: 0,217 N/mm2;
●     Indice de extractie a surubului: (surub de fixare a cadrului FK-T30 7,5 x 62 mm): 2.100 N;
●     Absorbtie de apa la depozitare in imersie pana la 28 de zile: DIN 12087 ≤ 0,5 Vol-%;
●     Compatibilitate cu materialele de constructie obisnuite: garantata, cu exceptia solventilor, a substantelor cu continut de solventi si a substantelor care nu sunt compatibile cu polistirenul;
●     Rezistenta la imbatranire: rezistenta la putrezire, mucegaire;
●     Cod deseu: Cod 170604, Cod 170904.
 
Precadrele blaugelb Triotherm+ sunt disponibile in mai multe dimensiuni, dupa cum urmeaza:
 
●     Profil blaugelb Triotherm+ 160x85x1175 mm
●     Profil blaugelb Triotherm+ 180x85x1175 mm
●     Profil blaugelb Triotherm+ 200x85x1175 mm
●     Profil blaugelb Triotherm+ 230x85x1175 mm
 
 
Precadrele termoizolante blaugelb Triotherm+ sunt 100% reciclabile, au ductilitate ridicata si permit o izolare eficienta a rosturilor de racordare. Conductivitatea termica este de 0,040 W/m2K, iar prelungirea la orice lungime este posibila prin imbinarea in coada de randunica.
Sistemul blaugelb Triotherm+ foloseste o tehnologie inovativa in materie de izolatie si montaj a tamplariei pentru imobilele moderne. In zonele cu climat rece si schimbari extreme de temperatura, precadrele blaugelb Triotherm+ se preteaza atat ca solutie pentru certificarea caselor eficiente energetic, dar si pentru a reduce consumul de energie intr-o perioada in care energia este din ce in ce mai scumpa.
 
La Meesenburg gasesti produsele blaugelb Triotherm+ de care ai nevoie pentru a-ti renova locuinta sau pentru a-ti aduce casa pasiva si cea eficienta energetic la standarde inalte. Contacteaza-ne pentru mai multe informatii despre produsele noastre, iar noi iti vom oferi sfaturile si consultanta de care ai nevoie.
Mai multe informatii si produse gasiti accesand pagina dedicata blaugleb Triotherm+ de pe site-ul meesenburg.ro la adresa https://meesenburg.ro/154-sistem-de-montaj-ferestre-precadre-termoizolante-blaugelb-triotherm

Documente si certificari
●     Certificat PHI
 
rehau
TSV
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left