Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - ELMAS: Sistem de umbrire cu jaluzele fotovoltaice, energie verde si confort sporit
ELMAS: Sistem de umbrire cu jaluzele fotovoltaice, energie verde si confort sporit
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 20 Mar 2024 11:23
In cadrul Centrului de Dezvoltare-Inovare, compania Elmas a dezvoltat un sistem automat de umbrire care produce in acelasi timp si energie electrica.Sistemul are la baza un sistem de panouri din sticla securizata laminata in care sunt inglobate celule fotovoltaice si asigura o dubla functionalitate:1. Umbrire inteligenta- Lamelele se inclina automat in functie de pozitia soarelui, optimizand umbrirea si lumina naturala in interiorul cladirii.- Controlul manual permite pozitii specifice (vertical, orizontal, unghi de service).- Flexibilitate pentru a ajusta gradul de umbrire dorit si a maximiza confortul. 2. Productie de energie verde- Panourile fotovoltaice genereaza energie electrica curata, reducand costurile cu energia.- Puterea panourilor se personalizeaza in functie de nevoile specifice si de gradul de umbrire dorit.- Sistemul contribuie la un mediu mai sustenabil prin reducerea emisiilor de CO2. De exemplu, daca se doreste o iluminare mai buna in interiorul cladirii, panourile se vor inclina pe orizontala marind gradul de umbrire reciproca si rezultand o reducere semnificativa a productiei de energie.Productia maxima de energie solara poate fi atinsa atunci cand unghiul de incidenta a razelor solare pe panouri este de 90 grade.
 
 
De exemplu, pe timp de vara elevatia maxima solara in zona Brasov este de 67 grade (maximum pe 21 iunie), iar pozitionarea panourilor cu incidenta optima nu este posibila. Din acest motiv panourile fotovoltaice sunt executate la comanda, astfel incat doar zona inferioara a acestora este prevazuta cu celule fotovoltaice, permitand o incidenta cat mai buna fara umbrire.Automatizarea sistemului include si o mica centrala meteo, elementul principal constand dintr-un anemometru, care duce la pozitionarea panourilor pe orizontala in momentul in care vantul depaseste o anumita valoare (de regula 8-10 m/s), pentru a reduce suprafata portanta si a elimina posibilitatea deteriorarii panourilor la rafale de vant. Centrala poate oferi si date referitoare la ploaie, temperatura exterioara, etc.La cerere, pachetul de date generat de automatizare poate fi accesat si online (acces internet,  prin cablu sau printr-un gateway cu SIM). Se pot stoca date pe durate lungi de timp referitoare la parametrii masurati.
 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left