Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 05 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - Noile cerinte nZEB pentru ferestre pot fi asigurate cu orice sistem VEKA de Clasa A
Noile cerinte nZEB pentru ferestre pot fi asigurate cu orice sistem VEKA de Clasa A
Produse & Tehnologii Publicat de AG&F 24 Apr 2024 10:16
Concepte precum conservarea resurselor, utilizarea acestora cu randament maxim si reutilizarea eficienta au existat de multa vreme si stau la baza multor afaceri de succes. Astfel de afaceri isi construiesc reputatia pe parcursul a zeci de ani, au mereu in vedere calitatea produsului oferit si stabilesc legaturi stranse cu parteneri de durata. Respectand aceste valori fara intrerupere, o mica afacere de familie creste organic si poate deveni in timp un lider al sectorului in care activeaza. Un exemplu este grupul german VEKA, ajuns lider in segmentul sistemelor de Clasa A pentru ferestre si usi termoizolante, dupa ce a investit timp de zeci de ani in productie eficienta, cercetare, economie circulara si oameni. Toate aceste principii se reunesc in prezent sub umbrela sustenabilitatii, insa in urma cu 30 de ani, cand VEKA inaugura primul sau centru de reciclare, si cel mai avansat din Europa acelor vremuri, putine companii intuiau importanta unor astfel de investitii. De atunci, in centrele de reciclare VEKA au fost procesate peste 25 milioane de ferestre, devenind materie prima pentru o mare parte din sistemele de Clasa A produse de grupul german.
Pe langa circularitate, eficienta energetica a productiei si utilizarea ingenioasa a resurselor naturale, au jucat roluri esentiale in dezvoltarea VEKA. Mai exact, grupul german a reusit in perioada 2001-2023 sa-si reduca la 50% consumul de energie aferent extrudarii si a implementat metode creative de utilizare a resurselor naturale, precum captarea apei de ploaie si folosirea ei in procese care necesita racire.
Cu toate acestea, sustenabilitatea unei companii presupune un efort continuu, si nu poate fi atinsa in proportie de 100% luand in calcul doar propriile operatiuni. Astfel, urmatorul punct de reper in strategia de sustenabilitate VEKA este angajamentul de atingere a neutralitatii climatice, pe tot lantul valoric, pana in 2045. In acest sens, departamentul CSR al VEKA a demarat calculul amprentei de carbon a intregului grup si pregateste cadrul necesar analizei emisiilor aferente
 
 
Domeniului 3. Emisiile Scope 3, denumite si emisii indirecte, sunt cele mai greu de evaluat, deoarece se produc in afara companiei. In cazul VEKA, acestea includ emisii generate de furnizori, transport si distributie, productia tamplariei, procesarea deseurilor si altele.
O astfel de politica a raportarii si atingerea neutralitatii climatice sunt cu atat mai importante cu cat activitatea VEKA este strans legata de sectorul constructiilor, o industrie care se afla in topul generatorilor de emisii, in timp cladirile rezultate stau in topul marilor consumatori de energie. Pentru a contribui la reducerea amprentei lasate de aceste segmente, pe langa exemplul de bune practici in materie de raportare si neutralitate climatica, VEKA isi aduce aportul si prin intreaga sa gama de produse sustenabile si cu eficienta energetica ridicata, pe care le pune pe piata. Iar acest aspect este poate cel mai important in ceea ce priveste sustenabilitatea fiecaruia dintre noi, a comunitatilor si a economiilor. Cu cat consumam mai putin, cu atat conservam mai multe resurse, iar o fereastra cu sistem VEKA de Clasa A, durabila si eficienta, inseamna pana la 50 de ani in care ferestrele si usile nu devin deseuri, pana la 50 de ani de energie economisita si pana la 50 de ani de confort.
In plus, casele viitorului despre care se vorbea in urma cu doar cativa ani sunt deja o realitate. Acestea sunt denumite pe scurt case nZEB (Nearly Zero Energy Buildings) si au specificatii de eficienta energetica destul de restrictive, atat in cazul cladirilor noi, cat si in cazul renovarilor. Totodata, acest tip de case devin pe zi ce trece un standard pentru tot mai multi dezvoltatori. Referitor la cerintele nZEB pentru ferestre, vestea buna este ca acestea pot fi intrunite cu orice sistem VEKA de Clasa A, atat timp cat se alege si pachetul de geam corespunzator. Vestea si mai buna este ca cerintele nZEB de eficienta pot fi chiar depasite cu sistemele VEKA, ceea ce duce la economii mai mari de energie si, implicit, costuri mai mici cu incalzirea si racirea locuintelor. Spre exemplu, o fereastra cu sistem VEKA SOFTLINE 82, pachet de geam cu trei foi, umplere cu gaz inert, tratament Low-E si filtru UV, poate ajunge la un coeficient de transfer termic de numai 0,67 W/m²K, suficient chiar si pentru case pasive.
Sistemul este prevazut cu perete exterior de 3mm, la fel ca toate profilele VEKA, poate fi personalizat cu peste 50 de folieri si poate fi placat cu aluminiu pentru un plus de protectie. Iar daca iti doresti ca ferestrele tale sa aiba un aspect cu totul deosebit, intreaba un partener certificat VEKA despre tehnologia exclusiva VEKA SPECTRAL.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left