Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - REHAU ARTEVO combina caracteristici unice in cadrul unei solutii revolutionare
REHAU ARTEVO combina caracteristici unice in cadrul unei solutii revolutionare
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 27 Iul 2023 06:06
Suprafetele de ferestre generoase si proiectate individual nu au fost niciodata atat de solicitate ca in prezent. Ca element de design la scara larga, ele imbunatatesc spatiul de locuit intr-un mod modern si maximizeaza accesul luminii naturale. REHAU ARTEVO redefineste limitele a ceea ce este posibil in ceea ce priveste dimensiunea, eficienta productiei, sustenabilitatea, originalitatea si designul, permitand astfel o experienta de viata complet noua. Acest lucru creeaza libertate arhitecturala si asigura rezultate in conformitate cu exigentele lumii contemporane. 
 
Fictiunea devine realitate
Noul sistem ARTEVO de la REHAU prezinta performanta si stabilitate sporite. Prin utilizarea optimizata a materialului de inalta performanta RAU-FIPRO X, ARTEVO redefineste complet limitele a ceea ce este posibil in materie de dimensiune. Integrarea materialului compozit din fibre in intreaga structura a profilului asigura un transfer de sarcina absolut uniform si fiabil. Zonele de forta din peretii exteriori asigura o stabilitate suplimentara, o rigiditate la torsiune sporita si o rezistenta ridicata la schimbarile de temperatura. Chiar si elementele de ferestre cu inaltimi a canatului de pana la 2,80 m sunt realizate intr-o maniera sigura din punct de vedere functional. Pana la o inaltime de 2,45 m a ansamblului de tamplarie, se poate renunta complet la armaturile din otel.
Izolatie termica excelenta si solutii inovatoare pentru reducerea transferului de caldura
Ferestrele executate cu profile ARTEVO sunt convingatoare inclusiv in faza de utilizare in ceea ce priveste sustenabilitatea. Circa 90% din elementele de tamplarie realizate cu acest material nu necesita ranforsare folosind repere din otel, ceea ce previne aparitia puntilor termice ce ar putea afecta negativ valoarea coeficientului de transfer termic. Prin aceste solutii sunt astfel atinse valori Uf situate sub 0,98 W/mpK. Tehnologia LowE ARTEVO echipeaza sistemele cu solutia suplimentara si inovatoare REHAU LowE. Este vorba despre o folie de joasa emisivitate, prin utilizarea careia in rama si canat ARTEVO determina atingerea nivelului de performanta corespunzator standardului de casa pasiva, conform definitiei PHI Darmstadt, ajungand la valori Uf de pana la 0,82 W/mpK. De asemenea, profilul permite echiparea cu sistemul de etichetare RFID pentru ferestre REHAU.
 
Strategie bazata pe platforma unica de 80 mm
Strategia inteligenta a platformei de 80 mm reduce in mod semnificativ complexitatea procesarii si asigura o libertate de neimaginat in proiectare. Conceptul respectiv presupune utilizarea acelorasi profile suplimentare ca in cazul REHAU SYNEGO, precum si a unor baghete identice, ce pot fi folosite atat la cercevea, cat si la toc. De asemenea, pragul de trecere este similar la cele doua serii de profile. Armaturile aplicabile in mod universal faciliteaza manipularea. Practic, sistemul Artevo este conceput pentru procese de fabricatie optimizate. Toate componentele sale sunt proiectate pentru o productie absolut eficienta. Constructia de elemente de mari dimensiuni este, totodata, posibila fara utilizarea unor repere de rigidizare din otel. Se creeaza astfel mai multe sinergii utile. Un alt avantaj major este dat de faptul ca geometria profilului este optimizata pentru aplicarea tehnologiei de lipire a sticlei, iar folia REHAU LowE poate fi integrata din fabrica. In plus, este posibila insertia foliei REHAU LowE in timpul procesului de productie a ferestrelor, iar procesul este foarte simplu. Astfel dispare necesitatea de utilizare a modulelor termice sau insertia de spuma, care reprezinta etape mari consumatoare de timp. De mentionat faptul ca armatura are o aplicabilitate universala, putand fi utilizate in rame, in canaturi si in profilele stulp. Nu este necesara nici o prelucrare a otelului, ceea ce reduce efortul depus, timpul consumat si costurile aferente.
Economia circulara - un concept proiectat pana in cele mai mici detalii
Distinsa cu eticheta EcoPuls, seria ARTEVO reprezinta un veritabil simbol pentru economia circulara REHAU, precum si un angajament clar fata de sustenabilitate. Prin utilizarea de materiale reciclate in miezul profilului ARTEVO, sistemul contribuie activ la crearea unui viitor mai sustenabil.
La sfarsitul unui ciclu lung de exploatare, ARTEVO devine din nou o sursa de materie prima pentru ferestrele noi. Chiar si folia REHAU LowE poate fi reciclata fara probleme, deoarece in procesul de fabricatie nu se utilizeaza spume izolatoare. In prezent, ARTEVO este cel mai sustenabil sistem premium din industrie, solutia sa in curs de brevetare imbunatatind performanta termica, simplificand in acelasi timp productia si reducand consumul de materiale.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left