Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Miercuri, 05 August 2020
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - REHAU: Noutatile din 2020 creeaza diferenta si sustin dezvoltarea afacerilor
REHAU: Noutatile din 2020 creeaza diferenta si sustin dezvoltarea afacerilor
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Iul 2020 06:23
In opinia expertilor de la Rehau, diferentierea ofertei constituie, la momentul actual, cheia succesului pe piata internationala de tamplarie termoizolanta. La atingerea acestui obiectiv contribuie, in mod nemijlocit, solutiile inovatoare promovate de furnizorul german, care prin tehnologiile inteligente, serviciile complexe si accentul puternic pus pe sustenabilitate contribuie la dezvoltarea constanta a unei piete indisolubil legate de dezideratele privitoare la eficienta energetica. Practic, sistemele promovate de Rehau se pliaza perfect pe cerintele legate de transferul termic scazut, de stabilitatea dimensionala a ansamblurilor de mare gabarit, de accesorizarea care sa permita integrarea in casele inteligente etc. Produsele smart devin, de altfel, un nou standard in domeniu, iar adaptarea la acesta constituie o conditie obligatorie pentru succes. La randul lor, serviciile digitale au rolul de a imbunatati procesele si a spori calitatea, contribuind direct la indeplinirea obiectivelor de siguranta si confort. La toate acestea, grupul Rehau are raspunsurile potrivite.
 
Tehnologii moderne ce permit executia unor ferestre de mari dimensiuni
Stabilitatea dimensionala constituie o exigenta esentiala pentru ferestrele moderne, ce trebuie sa respecte cerinte specifice in ceea ce priveste performanta termica si maximizarea accesului luminii naturale in incinte. Raspunsul Rehau la provocarea respectiva este reprezentat de RAU-FIPRO X, un material de inalta performanta, destinat realizarii unor canaturi cu o inaltime de pana la 2,80 m pentru profilele albe, respectiv 2,70 m pentru cele colorate. Datorita continutului ridicat de fibre de sticla, armaturile din otel pot fi eliminate la 90% din ansamblurile fabricate cu aceste repere, ceea ce se traduce printr-o imbunatatire neta a performantelor de termoizolare. In ceea ce priveste designul, tendintele actuale de eleganta atemporala sunt preintampinate de o gama extinsa de suprafete si culori, reunita sub denumirea Kaleido Color, ce are toate atributele de a se plia perfect pe solicitarile utilizatorilor si arhitectilor. In mod concret, sistemul coloristic include cele mai eficiente solutii pentru obtinerea aspectului aparent de lemn, precum si suprafete exclusiviste, din aluminiu.
Noi sisteme glisante cu o functionalitate optima
Revenind la portofoliul de profile din PVC, Rehau a lansat in acest an sistemul culisant Synego Slide, care este destinat unor noi grupuri-tinta de clienti. Acest produs reuseste sa surprinda din toate punctele de vedere, constituindu-se, de exemplu, in cea mai buna solutie din punct de vedere economic. Cerintele mari de etanseitate in constructia ansamblurilor de tamplarie termoizolanta pot fi, la randul lor, satisfacute excelent cu acest sistem, chiar si pe segmentul preturilor medii. Conceptul inovator pe baza caruia este conceput profilul asigura o sporire a usurintei in utilizare, fapt ce garanteaza o functionalitate perfecta, pentru o perioada indelungata de exploatare. Synego Slide prezinta, totodata, cea mai buna valoare a coeficientului de transfer termic pe segmentul ansamblurilor glisante. Productia este foarte simpla, iar, gratie reducerii semnificative a complexitatii, se permite obtinerea unor economii importante in ceea ce priveste forta de munca pe intregul lant de adaugare a valorii, de la fabricatie la montajul propriu-zis. Operatiunile de procesare se pot realiza prin intermediul unor linii clasice, fara a fi necesare investitii pentru modernizarea tehnologiilor existente. Produsele obtinute au avantajul de a oferi un plus de confort pentru locuintele pe care le echipeaza, iar designul atractiv creeaza o tranzitie eleganta intre interior si exterior. Un alt argument important de vanzari este constituit de culisarea usoara a cercevelelor, care contribuie in mod direct la cresterea confortului in utilizare.

Solutii pentru imbunatatirea sigurantei, confortului si designului
Accesoriile constituie un domeniu pe care Rehau a pus un accent puternic in demersul sau de a-si sprijini partenerii pentru obtinerea unor performante financiare imbunatatite. Skyforce constituie un sistem performant de protectie impotriva caderii, care se aliniaza celor mai ridicate cerinte de proiectare. Solutia certificata este perfect integrata gratie mecanismului de fixare ascuns si culorii adaptabile individual. De asemenea, arcul de blocare a panoului vitrat ofera avantajul incadrarii in clasa RC2 de protectie antiefractie, fara a fi necesara utilizarea unor materiale adezive pentru fixarea sticlei. In ceea ce priveste accesibilitatea, aceasta este asigurata prin instalarea pragului de 0 mm din seria Raucero, ce faciliteaza eliminarea completa a berierelor din zonele de trecere. Accesoriile respective se integreaza perfect cu sistemele pentru usi de balcol din seriile Geneo si Synego. Pentru cresterea nivelului de confort, expertii germani recomanda noile manere Linea, care, prin aspectul lor simplu, subliniaza liniile clare ale ferestrelor moderne. Acestea beneficiaza de un mecanism brevetat de blocare, oferind, astfel, un grad suplimentar de siguranta. In fine, glafurile de interior se adapteaza dinamic la designul ferestrelor, beneficiind de suprafete durabile si de inalta calitate, ce necesita eforturi minime de intretinere si ofera o completare optica potrivita ansamblurilor de tamplarie.
 
Sisteme din PVC adaptate cerintelor regionale
Profilele din seria Prestige constituie o solutie noua pentru piata din America de Sud, ce prezinta o adancime constructiva de 70 mm si au proprietati excelente de termoizolare, care le recomanda pentru utilizarea la fabricatia ferestrelor destinate cladirilor cu un consum redus de energie. Reperele respective sunt disponibile in diverse culori si tipuri de suprafata. Pentru Marea Britanie a fost dezvoltat sistemul RIO Flush Fit cu adancime de 70 mm, ce se adapteaza perfect stilului arhitectural englezesc. Profilele sunt disponibile in trei solutii de etansare diferite, iar sistemul de finisaj Kaleido Woodec permite obtinerea unui aspect unic in ceea ce priveste designul. Rehau Delight se adapteaza perfect de ferestrelor instalate in regiunile cu climat polar, prin constructie permitand sporirea cu 10% a cantitatii de lumina naturala ce intra in incinta, fata de alte sisteme de pe piata. Synego NL constituie o alternativa economica la sistemul Character-Design 70, care are o functionalitate completa, in ciuda profilului redus. Prin utilizarea geamurilor cu trei foi de sticla se obtin valori imbunatatite ale caracteristicilor de termoizolare. In fine, Panorama Swing Design constituie o inovatie in domeniul ferestrelor si usilor glisant-armonice, ce permite constructia unui numar mare de canaturi.
 
Solutii integrate de intimitate, umbrire, securitate si ventilare
Smart Privacy reprezinta un sistem inteligent de asigurare a intimitatii, prin intermediul caruia anumite segmente ale ferestrei sau intreaga zona transparenta a ansamblului pot fi comutate din stare transparenta in stare opaca si invers, prin apasarea unui singur buton sau folosirea unei aplicatii software special dezvoltate. De asemenea, Smart Shading constituie o solutie de tip smart ce permite opacizarea in trepte a zonei transparente a ferestrei (intre 15% si 85%), cu efecte benefice atat in ceea ce priveste protectia solara, cat si in planul reducerii efectului de sera. Pentru protectia antiefractie, Rehau a dezvoltat un sistem special de preventie promovat sub numele Smart Guard, care asigura o protectie activa a ramei ferestrei si beneficiaza de un montaj ascuns. Produsul este echipat cu senzori care detecteaza prezenta infractorilor si declanseaza programul independent de alarmare. Smart Guard este disponibil in trei variante de echipare, adaptandu-se dinamic la toate tipurile de exigente ale utilizatorilor. De asemenea, este compatibil cu oricare dintre profilele aflate in portofoliul Rehau si cu toate tipurile de actionare, fiind potrivit atat pentru echiparea constructiilor noi, cat si pentru utilizarea in proiectele de reabilitare a imobilelor existente. In ceea ce priveste ventilatia, sistemul Geneo Smart Inovent este complet integrat si asigura un climat confortabil si un aer curat in incinte. Folosit in tandem cu panoul de comanda Smart Home si cu senzorii necesari avand rolul de masurare a caracteristicilor aerului, produsul are capacitatea de a asigura complet si in mod automat functia de ventilare.
 
Obiectivele cheie - digitalizarea si sustenabilitatea
Operatiunile de montaj al ansamblurilor de tamplarie sunt, la randul lor, simplificate semnificativ prin intermediul setului de instalare Just Smart, ce elimina procedurile complexe de ajustare, pe care reuseste sa le realizeze in mod automat. Pentru fiecare situatie de pe santier este suficienta acest unic instrument inovator. Rehau are o abordare deosebit de flexibila inclusiv in ceea ce priveste sustinerea proceselor de vanzare ale partenerilor, carora le pune la dispozitie platforma Rehau Connect ce are capacitatea de a genera contacte, de a oferi consultanta de specialitate, de a gestiona in mod facil utilizatorii etc. Digitalizarea reprezinta in continuare o prioritate pentru grupul german, aceasta presupunand proiectarea in sistem BIM, comunicarea nerestrictionata pe intregul lant de valoare, asigurarea de fluxuri de lucru eficiente si transparente prin intermediul sistemului de identificare ID Windows (ce ofera date complete despre caracteristicile ferestrei, locul de montaj, mentenanta, ciclu de exploatare etc.). Toate inovatiile mentionate anterior sunt indisolubil legate de abordarea sustenabila a grupului Rehau, care a reusit, de exemplu, ca in cadrul sistemelor EcoPlus sa obtina o pondere a materialului reciclat de 40%. Prin masurile implementate, compania germana raporteaza reduceri ale amprentei de carbon de 97.000 tone/an, demonstrand, astfel, ca dezvoltarea durabila reprezinta un obiectiv serios asumat si in mod consecvent transpus in practica.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
ghid_montaj
athena_370px
A aparut editia
IUNIE-IULIE 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
deceuninck_belgium
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ALUPROF
ROTO
trocal
URBAN
2020_bife-sim
PC-500-2019
GHID de INSTALARE