Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 15 Iunie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - SIMONSWERK: Balamale de mare capacitate pentru aplicatii moderne
SIMONSWERK: Balamale de mare capacitate pentru aplicatii moderne
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Sep 2014 10:31
Sistemul de balamale complet ascunse din seria Tectus este testat pentru utilizarea la o gama extinsa de aplicatii, suportand sarcini ale foii de usa de pana la 300 kg. Reperele din seria respectiva sunt destinate instalarii la usile de interior si de intrare caracterizate prin asigurarea unui trafic intens. Tehnologia speciala de reglaj de tip 3D permite ajustarea facila laterala si verticala cu ±3 mm, precum si realizarea de modificari in adancime de ±1,5 mm. Aceasta flexibilitate sporita asigura stabilitatea ansamblului, impiedicand incovoierea si permitand, totodata, alinierea rapida a elementelor componente. Un alt avantaj tehnic major este dat de posibilitatea deschiderii usii la 180°. Lagarele ce asigura rotirea usii nu necesita aplicarea unor operatiuni de mentenanta. Gratie incastrarii complete in toc si foaia de usa, noua serie Tectus previne vizualizarea miscarii de rotatie a pieselor componente ale balamalei. 
 
Integrare complexa a elementelor electrice de inchidere
Modelul Tectus poate fi utilizat inclusiv la echiparea usilor fara falt, avand rame din lemn, otel sau aluminiu. Pentru instalarea in sistem "flush" este pusa la dispozitia beneficiarilor versiunea Tectus FVZ, care se monteaza in cadrul ramelor de compensare. Cu ajutorul sistemului respectiv, se poate obtine un decalaj al planului usii de 14 mm, fapt ce permite o aliniere optima la zidaria camerei. Beneficului major asigurat de aceasta solutie este constituit de faptul ca, dupa instalare, rama ansamblului nu mai este deloc vizibila. Pentru indeplinirea unor caracteristici superioare de securitate si confort, furnizorul german a dezvoltat versiunea Tectus Energy, caracterizata prin transmiterea permanenta si discreta a energiei dinspre rama spre foaia de usa. Alinierea cu peretii incaperilor nu are de suferit din cauza componentelor suplimentare, iar caracteristicile geometrice ale ansamblului raman nemodificate. Totodata, prin sistemul respectiv este furnizata energia electrica necesara functionarii dispozitivelor de confort si siguranta. Cablul aferent este montat astfel incat este exclusa posibilitatea periclitarii integritatii membranei de protectie, iar ansamblul electric de transmisie a curentului incluzand adaptorul special poate fi utilizat pentru alimentarea oricarui model de inchidere motorizata, indiferent daca este vorba usi de interior de tip "flush" sau modele de trafic intens, cu incarcari de pana la 300 kg. 
 
Deschideri repetate la 180°, fara ruperea firelor electrice
Dispozitivele electronice sunt usor de instalat, iar, in viitor, sortimentul Tectus Energy prevazut cu panglica de 16 fire si intensitate a curentului de 0,8 A va include atat in zona de rama, cat si in cea de cercevea adaptori universali sau speciali, adaptabili la cele mai multe mecanisme motorizate de incuiere. Pachetul de actionare este format trei surse de curent de cate 3,2 A fiecare, alaturi de cablurile de control aferente. La noua versiune, un element specific este reprezentat de faptul ca firele sunt integrate permanent in structura balamalei si nu pot fi extrase. Astfel, prin sistemul de prevenire a ruperii in cazul deschiderii usii la 180° se garanteaza eliminarea riscului de deteriorare a elementelor de transmitere a energiei electrice din cauza operatiunilor repetate de inchidere/deschidere. Datorita unei proiectari atente si inteligente, s-a reusit dezvoltarea unui model cu o mare capacitate de adaptare, ce poate fi folosit in combinatie cu majoritatea modelelor de dispozitive de incuiere si cu fitingurile corespunzatoare. Evolutia respectiva a fost posibila inclusiv datorita experientei acumulate ca urmare a numeroaselor instalari executate, in urma carora au survenit multiple sugestii de imbunatatire din partea beneficiarilor. 
 
Balamale cu finisaje speciale, pentru aplicatii din gama premium
Dintre solutiile pentru sarcini superioare ale foilor de usa, se remarca inclusiv gama Variant VX. Avand ca elemente principale balamaua propriu-zisa, componenta de receptie a miscarii si reperul de mascare, Variant VX respecta toate caracteristicile de securitate prevazute in cadrul normelor de conformitate CE. Sistemul poate echipa usi cu o masa de maximum 400 kg (in varianta VBR Plus) si sunt ajustabile tridimensional, prezentand, de asemenea, avantajul eliminarii complete a proceselor de intretinere. Dispozitivul este recomandat mai ales pentru dotarea usilor de protectie antifoc si celor etanse la fum, precum si a sortimentelor instalate pe rutele de evacuare. Programul Variant VX dispune de o mare diversitate de finisaje, cel mai de succes fiind designul bronz. De asemenea, produsul se livreaza in mai multe variante ale diametrului sectiunii articulatiei. Pentru aplicatiile speciale, din categoria premium, este disponibil sortimentul Variant Planum, cu finisaj filigranat destinat, in principal, montajul la usile de inalta calitate avand rama incastrata in perete. In ceea ce priveste modelul Variant Bronze, prin aliajul special de cupru-cositor se obtine o compatibilitate optima cu spatiile interioare. Modelele respective prezinta o capacitate de incarcare de 160 kg si pot echipa usi avand rame din lemn, aluminiu sau otel. Toate balamalele Simonswerk nu necesita intretinere, producatorul garantand functionarea la aceiasi parametri dupa 200.000 cicluri deschidere/inchidere, ceea ce  reprezinta valoarea maxima prevazuta de EN 1935:2002 (testele referitoare la capacitatea maxima de incarcare se fac pe o usa cu dimensiuni de 2.000 mm x 1.000 mm, echipate cu doua balamale).
 
Solicita informatii suplimentare
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MAI 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left