Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Produse & Tehnologii - WIRELESS Contacts, solutii avansate pentru ferestre smart de la Winkhaus
WIRELESS Contacts, solutii avansate pentru ferestre smart de la Winkhaus
Produse & Tehnologii Publicat de Ovidiu Stefanescu 07 Feb 2022 06:22
Senzorii Wireless Contacts, de la Winkhaus, permit folosirea smartphone-ului pentru a verifica de la distanta starea ferestrelor, gratie tehnologiei Smart Home dezvoltata de furnizorul german. Contactele inovatoare fara fir comunica prin intermediul protocolului radio standardizat EnOcean, fiind complet compatibile cu o serie de alte dispozitive inteligente (de exemplu, permit integrarea in sistemele de alarma, ansamblurile de jaluzele, retelele de iluminare sau echipamentele de incalzire). Noua solutie tehnica vine in intampinarea cererii tot mai mari de sisteme care sa asigure eficientizarea energetica si imbunatatirea confortului in incinte interconectate intr-o retea complexa de comunicatii. Conceptul se bazeaza pe instalarea respectivelor contacte in structura tocului si a cercevelei, acestea fiind compatibile cu o mare diversitate de dispozitive electronice livrate de alti furnizori. Caracteristica respectiva faciliteaza interconectivitatea, permitand, de exemplu, inchiderea centralei termice in momentul in care fereastra este deschisa, pornirea alarmei sau a luminii atunci cand se sesizeaza o tentativa de patrundere prin efractie etc.
 
Montaj aparent sau ascuns, in functie de tipul de aplicatie
Contactele sunt disponibile atat in varianta pentru montaj aparent, cat si ascuns. Cele din prima categorie (FM.A) integreaza o celula solara pentru alimentare, neimplicand operatiuni suplimentare de mentenanta. Produsul are capacitatea de a opera neintrerupt timp de pana la sapte zile, chiar si in conditii de lipsa totala a luminii. Se poate instala in mod facil pe orice tip de tamplarie, indiferent de materialul din care este executata aceasta (PVC, aluminiu sau lemn stratificat). In ceea ce priveste modelele FM.V, cu instalare ascunsa, acestea sunt alimentate cu o baterie CR 2032 cu durata de exploatare de 5 ani, care poate fi cu usurinta schimbata. Contactele se pot monta in structura profilelor cu o adancime a zonei de suprapunere de cel putin 24 mm, echipate cu orice tip de feronerie. Ambele modele sunt simplu de programat, printr-o simpla apasare de buton. Produsul poate opera la umiditati relative ale aerului cuprinse intre 0% si 93%, incadrarea de protectie fiind IP30, in primul caz si IP67, in al doilea. Distanta maxima dintre magnet si contactul wireless trebuie sa fie de 5 mm. Protocolul de comunicare EnOcean este unidirectional, se activeaza prin apasarea butonului de setare, iar transmisiunea se realizeaza pe frecventa de 868,3 MHz.
Solicita informatii suplimentare
 
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left