Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 27 Iulie 2021
TERAPLAST
Home - Stiri - Actualitatea interna - MMAP: Romania recicleaza numai 15% din deseurile de sticla pe care le produce
MMAP: Romania recicleaza numai 15% din deseurile de sticla pe care le produce
Actualitatea interna Publicat de Elena Icleanu 01 Sep 2020 15:42
Romania reuseste sa recicleze numai 15% din deseurile totale de sticla pe care le produce anual, in contextul in care pana la finalul anului 2020 gradul de reciclare a acestui material ar fi trebuit sa ajunga la 50%, a declarat Costel Alexe, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor, cu prilejul unei vizite la fabrica de reciclare a sticlei GreenGlass, din Popesti-Leordeni.
Reprezentantul Guvernului a aratat ca la nivelul anului 2018 in tara noastra s-au pus pe piata peste 270.000 de tone de ambalaje din sticla, din care putin peste 50% au fost reciclate.
"Mare parte din aceste cantitati se recicleaza aici, la Popesti-Leordeni. Aceasta fabrica are o capacitate de reciclare de peste 100.000 de tone pe an. Si mai important este ca vorbim de o reciclare adevarata a sticlei. Sticlele care ajung aici sunt topite si transformate in granule din sticla, folosite ulterior in procesul de productie ca materie prima pentru sticle si borcane noi. Mai exista si o alta varianta, denumita tot reciclare, in care sticla este pisata si utilizata pentru producerea de materiale de constructie. Aceasta pseudo-reciclare insa nu respecta principiile economiei circulare si nu este eficienta pe termen lung. Daca vrem sa ne depasim conditia de societate a risipei si de codasi ai Europei la acest capitol si vrem cu adevarat sa ne transformam intr-o societate a reciclarii, aceste nuante sunt importante", a explicat ministrul Costel Alexe.
Potrivit Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) sticla este 100% reciclabila si este singurul material care poate fi reciclat de un numar infinit de ori, fara sa-si piarda din calitate sau puritate. Astfel, la fiecare tona de sticla reciclata sunt salvate 670 de kg de CO2, iar reutilizarea ambalajelor din sticla reduce impactul general asupra mediului. Totodata, sticla returnabila este o solutie alternativa buna pe care industria o poate oferi.
 
ABONARE (click aici):  PROIECTE | INVESTITII | REVISTE | INDEX COMPANII
DATE DE CONTACT: Agenda Constructiilor & Fereastra - Tel/Fax: 021-336.04.16, 021-336.04.17
rehau
athena_370px
2021-video-fer
ghid_montaj
SISECAM
A aparut editia
IUNIE/IULIE 2021!
 

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
Culisante cu ridicare SUKI
nhdp
dualsoft

Parteneri

VBH
ROTO
trocal
ALUPROF
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE