INDEX COMPANII | Inscriere/Adaugare |
WINDOW & FACADE TECHNOLOGIES SRL |
Adresa: Str. Obcina Mare nr.1, bl F3, sc.1, Bucuresti, Sector 6 |
Telefon: 0755-091.973 |
Fax: 0755-091.973 |
E-mail: office@wft.ro |
Web site: www.wft.ro |
Persoana de contact: Dragos Stoca, Director General |
Domenii: Furnizori de servicii |
Descriere activitate Servicii de consultanta, proiectare si inginerie pentru lucrari de tamplarie, fatade cortina, luminatoare si constructii metalice.
|
Prezentare companie/institutie W&FT si-a mentinut conditiile de comercializare a produselor
Dragos Stoca (50 de ani)
Functia/Firma: director general, Window & Façade Technologies;
Experienta profesionala: 27 de ani in domeniul tamplariei termoizolante.
Firma Window & Façade Technologies - Bucuresti s-a implicat si anul acesta in proiecte derulate la nivel national, pe o piata nationala a tamplariei termoizolante aflata in regres, dupa cum precizeaza Dragos Stoca, directorul general al companiei. Cele doua domenii de activitate ale Window & Façade Technologies sunt reprezentate de acordarea de servicii de proiectare de specialitate destinate producatorilor de fatade cortina si de servicii de proiectare pentru produse software dedicate companiilor din acest domeniu, in calitate de reprezentanta autohtona a firmei CAD-PLAN GmbH - Germania.
- Cum caracterizati evolutia pietei nationale de tamplarie din acest an si ce estimari aveti pentru 2024?
- Pe fondul cresterii preturilor la energie, toate companiile din domeniul tamplariei termoizolante au incercat sa-si controleze cheltuielile in crestere care s-au reflectat in preturile produselor si, in acelasi timp, sa supravietuiasca. Activitatea multora dintre acestea a inregistrat insa o scadere incepand de anul trecut. In acelasi timp, operatiunile pe segmentul proiectarii si al fatadelor cortina au fost mai reduse ca volum de lucru, intrucat dezvoltatorii imobiliari si cei de cladiri de birouri, precum si firmele de arhitectura si-au restrans activitatea. In plus, cladirile de birouri deja existente sunt inchiriate de firme care au la randul lor probleme, ceea ce i-a determinat pe dezvoltatori sa sisteze investitiile. In acelasi timp, piata licentelor software a avut anul acesta un nivel foarte scazut si s-a comprimat destul de mult, intrucat bugetele companiilor din Romania s-au micsorat din cauza consecintelor pandemiei si a conflictelor armate internationale. Estimarile pentru anul 2024 nu sunt foarte incurajatoare, in primul rand, datorita izbucnirii conflictului militar din Israel, care ne arata inca o data ca diversele politici ale marilor puteri au capacitatea de a genera evenimente nedorite ce aduc firmelor mici, mijlocii si mari foarte multa nesiguranta si un climat oscilant in care isi deruleaza activitatea.
- Ce masuri ati adoptat pentru a va adapta la aceste conditii dificile de piata?
- Dintre masurile speciale pe care le-am adoptat pentru a face fata situatiei dificile de piata, as dori sa mentionez, in primul rand, participarea la evenimente de interes pentru bransa noastra. In acelasi timp, am continuat si anul acesta parteneriatul pe care l-am dezvoltat cu Facultatea de Inginerie Industriala si Robotica - FIIR din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, unde organizam un curs postuniversitar dedicat peretilor cortina si unde, totodata, oferim suport studentilor in vederea utilizarii aplicatiilor pe care le comercializam, acordandu-le licente de software pe care sa le poata utiliza.
- Care sunt noutatile portofoliului din acest an?
- Anul acesta am promovat versiunea 2023 a gamei de programe CAD-PLAN, care, incepand din 2024, nu se mai vinde, ci doar se inchiriaza pentru o perioada de minimum un an. Insa, cu acordul furnizorului nostru, vom face o exceptie si vom vinde licentele doar producatorilor care acceseaza fonduri guvernamentale si fonduri europene pentru investitii in dezvoltare. Am vrea sa mai adaugam doar faptul ca am reusit sa pastram preturile de comercializare a licentelor pe care le promovam.
(articol aparut in revista Fereastra, editia Octombrie 2023) |