Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 19 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - WINDOW & FACADE TECHOLOGIES: Noi aplicatii software incluse in oferta 2022
WINDOW & FACADE TECHOLOGIES: Noi aplicatii software incluse in oferta 2022
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 03 Nov 2022 06:10
Compania Window & Facade Technologies - Bucuresti promoveaza si anul acesta ultimele versiuni ale aplicatiilor software produse de catre firma germana CAD-PLAN GmbH.
"Gama de programe comercializate include programele Athena, Athena Complete, Athena Sat Export, Athena Elucad Export, Mepla si Flixo, ultimele doua disponibile doar in versiunea completa («full»). Incepand din 2021, punem la dispozitia clientilor si noul software Apollon, disponibil pe plan european, care este complementar programelor Athena si Athena Complete si care este un produs «independent», ce contine Autodesk INVENTOR ver. OEM. Mai exact, produsul permite proiectarea complet parametrizata a peretilor cortina si a fatadelor ventilate, fiind un software de modelare direct in 3D CAD. Toate programele comercializate sunt destinate realizarii usilor, ferestrelor, luminatoarelor, peretilor cortina si fatadelor ventilate, pornind de la faza initiala de proiectare pana la cele de executie in atelier si de montaj pe santier. Totodata, fiecare dintre acestea (cu exceptia Flixo si Mepla) pot sa fie cumparate sau inchiriate de catre orice firma de arhitectura, proiectare de specialitate sau de executie a tamplariei termoizolante si a peretilor cortina.
Numarul comenzilor s-a inscris anul acesta pe un trend usor descendent in raport cu 2021 (anul trecut a fost unul cu performante medii din acest punct de vedere), iar 2020 unul atipic datorita pandemiei. Anul acesta am vandut atat licente software noi, cat si upgrade-uri, cele mai numeroase comenzi fiind inregistrate pentru programele Athena Complete, Athena si Apollon. Pentru finalul anului 2022, speram intr-o revenire, intrucat toate aceste aplicatii software sunt eligibile sa fie achizitionate prin fonduri europene.
Dintre programele si obiectivele de dezvoltare pe care le-am avut in vedere anul acesta am putea mentiona continuarea parteneriatului nostru cu Facultatea I.M.S.T. (fosta T.C.M.) din cadrul Universitatii Politehnice din Bucuresti, atat pentru realizarea unui curs postuniversitar dedicat peretilor cortina, cat si pentru instruirea actualilor studenti in utilizarea aplicatiilor comercializate de firma noastra.
Ca urmare a pandemiei, dar si a actualei crize generate de razboiul din Ucraina, foarte multe firme autohtone din domeniile noastre de interes (software, executie, tamplarie termoizolanta sau proiectare) si-au restrans activitatea. De asemenea, evita sa faca investitii si par ca asteapta sa vada care va fi evolutia conflictului de la granita, sperand intr-o incetare a acestuia. Astfel, majoritatea lucrarilor care trebuiau sa inceapa anul acesta au fost amanate sau blocate, iar cele care fusesera deja incepute au continuat din inertie. Activitatea tuturor firmelor de profil a fost influentata de majorarea preturilor aluminiului, sticlei, a gazelor si a energiei, in timp ce debutul conflictului militar din Ucraina s-a resimtit imediat in evolutia pietei de profil, avand in vedere ca acesta se defasoara in imediata vecinatate a tarii noastre.
O alta problema care afecteaza semnificativ evolutia pietei de profil este reprezentata de practicile incorecte in ceea ce priveste montajul tamplariei termoizolante, intrucat se omit in continuare accesorii, se utilizeaza sticla de slaba calitate etc. Acest cumul de vicii se vede pe cladirile noastre, la reabilitari si montaje, in timp ce multe dintre firmele implicate in aceste proiecte sunt interesate exclusiv de preturi cat mai mici. In acest context, o reglementare a pietei impusa de autoritatile abilitate ar fi mai mult decat indicata", a declarat Dragos Stoca, directorul general al firmei Window & Facade Technology. Informatii suplimentare, la www.wft.ro
           
 
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left