Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 08 Decembrie 2022
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ABITARE ofera tehnologii cu impact direct asupra industriei de sticla arhitecturala
ABITARE ofera tehnologii cu impact direct asupra industriei de sticla arhitecturala
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 16 Iun 2022 06:04
Evenimentul organizat de compania Abitare CG la data de 7 mai 2022 in Poiana Brasov a constituit o veritabila imersiune in domeniul solutiilor, tehnologiilor si aplicatiilor software promovate de furnizorul italian Intermac pe piata internationala. De asemenea, manifestarea a prilejuit un schimb util de experiente si informatii cu o multitudine de parteneri activi pe piata de procesare a sticlei din Romania – fapt ce se considera a fi extrem de important pentru consolidarea perspectivelor de dezvoltare ale industriei de profil, pe termen mediu si lung. 
 
Peste 30 de companii de prestigiu prezente la eveniment
In deschidere, Gabriel Manu, director comercial al Abitare, a avut o alocutiune in care a subliniat soliditatea parteneriatului cu grupul italian. In cadrul conferintei, din partea Intermac au luat cuvantul Danillo Magi - Area Manager, Luca Ronch - Product Area Manager si Filippo Bostrenghi - Applied Research Manager. Evenimentul a beneficiat de prezenta reprezentantilor ai unui numar de peste 30 de companii specializate in prelucrarea sticlei si fabricatia de geam termoizolant, care au manifestat un interes real pentru subiectele prezentate si au interactionat in mod constant cu specialistii grupului italian.
 
 
VERTMAX ONE – echipament compact si inteligent de procesare pe verticala
De un real interes din partea audientei s-a bucurat noul centru vertical CNC de prelucrare Vertmax, care i-a impresionat pe cei prezenti gratie dimensiunilor sale compacte, flexibilitatii deosebite in operare chiar si pe Batch One, precum si facilitatii in utilizare datorita noului software IC. Denumit Vertmax One, acest echipament inovator este bazat pe conceptul revolutionar de procesare verticala a piesei de prelucrat. Conceput si dezvoltat pentru a raspunde nevoilor companiilor de toate dimensiunile, de la micile fabrici care au ca obiectiv sa evolueze din punct de vedere tehnologic si sa-si modernizeze productia cu o investitie limitata, pana la companiile de mare anvergura, care isi propun sa produca in mod mai flexibil si mai rapid, la costuri inferioare. Datorita tehnologiilor moderne incorporate in cadrul acestui centru de prelucrare, se obtine o majorare semnificativa a productivitatii si o crestere vizibila a vitezei de prelucrare pentru fiecare tip de sticla. In ceea ce priveste aplicatia software IC, aceasta determina ca Vertmax One sa fie unic prin simplitatea cu care realizeaza operatiuni deosebit de complexe.
 
 
Solutii MOVENTRO de depozitare si tehnologii speciale de debitare, prezente la firme consacrate din Europa
Un accent puternic in cadrul conferintei de la Brasov a fost pus pe depozitarea automata cu ajutorul sistemelor Movetro, precum si pe tehnologiile de debitare dezvoltate de Intermac. Luca Ronch a ilustrat o serie de solutii deosebite, instalate la producatori din diferite tari, cum ar fi Olanda, Polonia, Romania etc. Prezentarea sa a fost deosebit de interactiva, implicand in mod direct publicul si generand intrebari, dupa cum este firesc atunci discutia presupune detalierea unor cazuri tehnologice concrete.
 
Aplicatia software IC – vedeta incontestabila a simpozionului Abitare
In continuare, Filippo Bostrenghi i-a incantat pe cei prezenti cu prezentarea noului software IC, care a fost protagonistul evenimentului de la Brasov din acest an. Masura succesului a fost data de solicitarea expresa a multora dintre managerii prezenti de a-si moderniza imediat dotarea tehnologica prin intermediul acestei aplicatii deosebite. IC este un program dezvoltat pe baza experientei iCam, care are deja peste 7.500 de pachete instalate in 180 de tari din intreaga lume, fiind este cel mai utilizat software CAD/CAM  pentru aplicatiile de procesare a sticlei. Beneficiind de o interfata simpla, IC combina puterea unui CAD/CAM complet pentru prelucrarea sticlei cu simplificarea automata a design-urilor complexe, avand capacitatea de a identifica sticla de prelucrat si toate operatiunile necesare pentru a o procesa conform proiectului. Pe scurt, IC se caracterizeaza prin usurinta extrema in utilizare si putere de calcul optimizata, aplicatia asigurand o mare functionalitate si flexibilitate de programare, fara compromisuri in ceea ce priveste calitatea.
 
 
***
Parteneriatul dintre Intermac si Abitare CG s-a derulat cu succes incepand cu anul 2005, evenimentul din 2022 fiind dovada concreta a unei colaborari fructuoase pentru care reprezentantii grupului italian transmit multumiri echipei din Romania. Intermac este marca prin care Biesse Group proiecteaza, produce si comercializeaza masini si sisteme pentru prelucrarea sticlei, pietrei si metalului. Lansat in 1987, acesta a devenit un brand de referinta pentru companiile care activeaza in diverse sectoare industriale, de la constructii la executie de mobilier, de la domeniul auto la cel aeronautic. Biesse Group este specializat in productia si distributia de sisteme si utilaje pentru prelucrarea lemnului, sticlei, pietrei, metalelor, plasticului si materialelor compozite. Compania a fost fondata la Pesaro, in 1969, de Giancarlo Selci si este listata pe bursa italiana de valori pe segmentul Star, incepand cu 2001. Peste 85% din cifra de afaceri consolidata este realizata din exporturi, grupul activand in peste 160 de tari prin intermediul a 14 unitati de productie si a numeroase reprezentante de vanzari, in cadrul carora activeaza mai mult de 4.300 de angajati.
 
Meesenburg
rehau
2021-video-fer
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
In curand apare editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2022!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza