AGC: Stabilizare a vanzarilor si perspective pozitive pe termen lung |
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 14 Nov 2014 09:23 |
![]() - Nominalizati cele mai importante proiecte la care ati participat in ultima perioada.
- Anul 2014 a inceput destul de bine din acest punct de vedere, insa in sezonul estival multe proiecte au intrat in pauza. In prezent, au loc procese de finalizare a negocierilor pentru mai multe obiective, despre care vom oferi detalii abia dupa semnarea contractelor. Dintre proiectele cele mai importante pentru care am livrat sticla in acest an se numara AFI Tower 3 (elemente pentru realizarea fatadelor cortina si pentru designul interior) si PC Center 2 (modele Stopray Smart, combinand facilitatea prelucrarii cu parametrii foarte buni atat in ceea ce priveste protectia solara in timpul verii, cat si izolatia termica in perioada sezonului rece). De asemenea, in Pipera, un proiect interesant pentru care am furnizat elementele vitrate este "Invest Integral". In Cluj-Napoca, am participat la realizarea proiectului Emerson - reprezentand o dezvoltare in parcul industrial, precum si la ansamblul rezidential Platinia Elite Residence. Nu trebuie omis faptul ca am livrat sticla pentru lucrarile de reabilitare ale Teatrului National "Ion Luca Caragiale, din Bucuresti, care constituie o lucrare de referinta in peisajul arhitectural al Capitalei. In zona de mansarda a complexului se foloseste modelul de vitraj Stopray Smart, ce va asigura un iluminat natural optim si o protectie solara performanta sub noul acoperis din sticla.
- Cum a evoluat situatia generala pe piata de profil din Romania, din punct de vedere concurential?
- In planul competitiei, lucrurile nu s-au schimbat prea mult in ultimul an. Putem afirma ca in Romania exista o piata puternic orientata pe pret. Pentru a atenua oarecum efectele negative ale unui mediu ostil de afaceri, incercam sa le explicam beneficiarilor ca analiza costurilor legate de achizitia sticlei trebuie facuta in contextul unei durate mai mari de exploatare, de pana la 20 de ani. Experienta arata ca, dupa o perioada relativ scurta, toate cheltuielile suplimentare generate de optiunea pentru un sortiment mai performant se amortizeaza. De exemplu, pretul platit pentru un model de control solar caracterizat prin proprietati optime de reflexie a caldurii se recupereaza integral in doar 18 luni, pe seama economiilor de energie (obtinute datorita scaderii consumului de electricitate aferent functionarii aparatelor de conditionare a aerului).
- Ce modificari au aparut in ceea ce priveste portofoliul de produse arhitecturale AGC, disponibile in Romania?
- Grupul nostru a lansat multe solutii inovatoare in ultimul an. Printre cele mai interesante se afla Lacobel T, care este un model vopsit ce se poate securiza pe plan local. Aceasta a constituit o noutate absoluta in domeniu si este oferita partenerilor din Romania in 15 variante coloristice. Dintre cele mai interesante aplicatii se remarca fatadele ventilate, placate cu sticla, precum si elementele de design interior - trepte, pardoseli, balustrade etc. De asemenea, promovam o gama noua de sticla de joasa emisivitate (Low-E), cu un grad superior de neutralitate, mai performanta si mai eficienta din punct de vedere energetic. In ceea ce priveste sticla ce inglobeaza celule fotovoltaice (PV) SunEwat, aceasta beneficiaza acum de o abordare completa, pentru zona de parapet AGC dezvoltand, in premiera, un sistem prin care randamentul celulelor PV este mentinut la un nivel excelent, chiar daca temperatura masurata la suprafata sticlei atinge 90 °C.
- Care sunt masurile adoptate in vederea respectarii prevederilor legislative din cadrul programului Europa 20-20-20?
- AGC acorda o importanta deosebita conceptului referitor la dezvoltarea durabila. Eforturile noastre se concentreaza asupra produsului, reprezentat de sticla arhitecturala care este necesar sa se incadreze, din punct de vedere al caracteristicilor de performanta, in zona de eficienta energetica, precum si asupra procesului de fabricatie. Pe acest din urma palier, facem eforturi sa limitam la maximum procesele tehnologice care au un potential ridicat de poluare a mediului. O dovada in acest sens este constituita de rezultatele exceptionale obtinute in ambele directii mentionate anterior. Astfel, suntem mandri sa anuntam ca toata gama de sticla laminata furnizata de AGC a obtinut certificarea ecologica «Cradle to Cradle», alaturandu-se, astfel, modelelor de sticla float, celor cu pelicula depusa prin sputerizare magnetronica si sortimentelor decorative. Un avantaj major ce decurge din certificare este dat de faptul ca partenerii care vor folosi sticla respectiva vor avea posibilitatea de a adauga puncte suplimentare cladirilor ce integreaza vitrajele in cauza, in cadrul procesului de evaluare a sustenabilitatii acestora.
|