Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 02 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALRO a realizat o cifra de afaceri de 712 milioane de lei in primul trimestru
ALRO a realizat o cifra de afaceri de 712 milioane de lei in primul trimestru
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 15 Mai 2020 13:02
ALRO S.A., unul dintre cei mai mari producatori de aluminiu integrati pe verticala din Europa, dupa capacitatea de productie, anunta astazi rezultatele financiare consolidate pentru primul trimestru al anului 2020. Cifra de afaceri a Grupului a scazut la 712 milioane RON in primul trimestru al anului 2020 comparativ cu 767 milioane RON in primul trimestru al anului 2019. Grupul ALRO a inregistrat o pierdere de 110 milioane RON in T1 2020 (T1 2019: o pierdere neta de 9 milioane RON).
„In primele trei luni ale anului 2020, ne-am confruntat cu conditii exceptionale, de fapt, cu o noua realitate, efectele pandemiei globale COVID-19 lovind in toate economiile si industriile. Am luat si continuam sa luam masuri rapide si eficiente pentru a atenua scaderea pietei si, cel mai important, pentru a asigura sanatatea si siguranta angajatilor nostri si a comunitatii locale in general, asigurandu-ne in acelasi timp ca functionam la parametri normali" a declarat Marian NASTASE, Presedintele Consiliului de Administratie ALRO. „In timp ce avansam cu programul nostru de investitii pentru reducerea consumului de energie si astfel a costurilor generale de productie, am continuat planul anti-criza de reducere a costurilor demarat inainte de schimbarile radicale survenite in intreaga lume, pentru a ne optimiza operatiunile si pentru a asigura continuitatea activitatii companiei si gestionarea ciclurile economice descendente”.
Noutati COVID-19 si privire de ansamblu asupra pietei
Pe parcursul primului trimestru al anului 2020, piata aluminiului si-a continuat tendinta de scadere, principalii factori fiind razboiul comercial dintre SUA si China, politicile privind schimbarile climatice si izbucnirea pandemiei COVID-19, cererea scazuta in industria auto si acumularea stocurilor de aluminiu. Astfel, de la o medie a cotatiei LME de 1.791 USD/ tona in 2019, din cauza unei tendinte descendente continue, cotatia medie LME pentru primul trimestru 2020 a fost de 1.690 USD/ tona, mai mica cu 9,1% fata de perioada similara a anului trecut si cu 4% mai scazuta fata de trimestrul anterior. Chiar daca LME a atins niveluri scazute in martie si, ulterior, in aprilie 2020, o astfel de diminuare a cotatiilor nu este neobisnuita in industria aluminiului. Grupul ALRO monitorizeaza constant evolutia preturilor aluminiului si a crizei mondiale generate de COVID-19 si implementeaza toate masurile necesare pentru a gestiona cat mai eficient aceste cicluri economice descendente.
Inca dintr-o faza incipienta a izbucnirii pandemiei COVID-19, ALRO a implementat protocoale si proceduri complexe in coordonare cu autoritatile centrale si locale si cu respectarea recomandarilor Organizatiei Mondiale a Sanatatii pentru santierele industriale. Toti angajatii au primit materiale si echipamente medicale si de protectie (masti pentru fata, manusi, salopete) si au fost instruiti cum sa actioneze pentru a evita infectia cu COVID-19. Toate zonele uzinei sunt in permanenta curatate, igienizate si dezinfectate. Angajatii trebuie sa-si declare periodic (frecventa depinde de specificul locului de munca) starea de sanatate sau orice contact cu persoane potential infectate.
ALRO a implementat planuri de urgenta care simuleaza cazul unuia sau mai multor angajati infectati cu COVID-19, asigurandu-se astfel ca operatiunile nu sunt perturbate si compania ramane pe deplin operationala si livreaza la timp.
La nivel local, volatilitatea pietei energiei a continuat sa impactexe cifra de afaceri. In data de 11 mai 2020, Comisia Europeana a aprobat, in conformitate cu legislatia UE privind ajutoarele de stat, planurile Romaniei de a compensa partial companiile mari consumatoare de energie pentru preturile mai ridicate la energia electrica rezultate din costurile lor indirecte cu emisiile, in conformitate cu Schema de Tranzactionare a emisiilor din UE (ETS). Schema va acoperi perioada 2019-2020, cu un buget provizoriu de aproximativ 291 milioane EUR (1.397 milioane RON). De masura aceasta vor beneficia companiile active in Romania in sectoarele care se confrunta cu costuri semnificative pentru energia electrica si care sunt expuse in mod special la concurenta internationala, cum ar fi ALRO si alte companii din 15 sectoare industriale romanesti si opt subsectoare. Compensarile vor fi acordate companiilor eligibile printr-o restituire partiala a costurilor ETS indirecte. Prin urmare, schema este sustinuta direct de acest mecanism implementat pe teritoriul Uniunii Europene si nu afecteaza restul consumatorilor romani.
Analiza Financiara si Operationala
In T1 2020, Grupul ALRO si-a continuat strategia de a-si axa productia si vanzarile pe produsele din aluminiu cu valoare adaugata mare si foarte mare, atat in sectorul primar, cat si in cel al aluminiului prelucrat. Cu toate acestea, din cauza crizei generate de pandemia COVID-19 care a dus la o carantina fara precedent, majoritatea tarilor s-au confruntat cu disfunctionalitati si inchiderea temporara a economiilor lor, iar printre primele industrii afectate a fost cea a transporturilor, cu impact direct asupra sectoarelor auto si aero, principalele piete pentru produsele din aluminiu cu valoare adaugata foarte mare. Diminuarea cererii de produse din aluminiu prelucrat care s-a regasit in volumele de vanzari pentru T1 2020 a fost partial compensata de cererea mai mare de produse primare (in special sarma, care reprezinta o componenta esentiala pentru sectorul de utilitati publice), vanzarile inregistrand volume mai ridicate cu 3,7% in T1 2020 comparativ cu T1 2019. In plus, atat produsele extrudate, cat si segmentul de bauxita au raportat rezultate bune si vanzari cantitative mai mari.
Pentru a contracara conditiile exceptionale cu care s-a confruntat in primul trimestru din 2020, care au adaugat si mai multa presiune asupra rezultatelor operationale ale companiei si care au condus la raportarea unui indicator EBITDA negativ, Grupul a continuat sa implementeze programul anti-criza de reducere a costurilor demarat in semestrul al doilea al anului 2019 si mentinut in aceste vremuri. De asemenea, o parte majora a investitiilor sale, cu exceptia celor de intretinere si a celor obligatorii din punct de vedere al eficientei energetice si a conformitatii cu mediul au fost amanate. Cel mai important proiect a fost, si in primul trimestru al anului 2020, AP12LE, o noua tehnologie inovatoare pentru cuvele de electroliza, care se estimeaza ca va genera un impact pozitiv asupra cantitatii de energie consumata. Pentru 2020, ALRO intentioneaza sa repare 75 de cuve de electroliza, din care pentru 53 de cuve va fi utilizata tehnologia AP12LE; in primul trimestru din 2020, alte sapte cuve au fost reparate folosind tehnologia AP12LE, in timp ce alte 12 cuve sunt intr-o etapa finala a reparatiei. Pana acum, toate rezultatele obtinute sunt in conformitate cu planul si toate cuvele AP12LE functioneaza in parametrii asteptati.
Mai mult, in primul trimestru al anului 2020, Grupul a raportat cu succes un flux de numerar din activitatea operationala pozitiv, care a generat 87 milioane RON, un nivel mai mare fata de primul trimestru al anului 2019, de 61 milioane RON.
Actiuni strategice si noutati privind anul 2020
In 2020, ALRO va continua sa puna in aplicare planul sau anti-criza de reducere a costurilor demarat inainte de izbucnirea pandemiei COVID-19 si isi va concentra atentia asupra optimizarii instalatiilor sale de productie la un nivel si mai avansat, pentru a reactiona mai bine la cerintele pietei cu evolutie rapida din perspectiva atat a ofertei, cat si a cererii, si reducand in continuare consumul intern de energie.
Din cauza incertitudinii cu privire la pandemia COVID-19 si a efectului acesteia asupra economiei globale, nu este clar in acest moment care vor fi efectele imediate si pe termen lung asupra ALRO si a filialelor sale, deoarece acestea depind de cat va dura si de cum va evolua aceasta situatie. Atat preturile materiilor prime, cat si cererea generala arata o volatilitate ridicata, si este de asteptat ca aceste aspecte sa genereze o scadere a veniturilor in 2020, care este inca dificil de estimat in acest moment.
 
TSV
rehau
SISECAM
ABONARE REVISTE
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left