Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 04 Iulie 2020
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ALUKÖNIGSTAHL, furnizor de solutii inovatoare pentru VOX Technology Park
ALUKÖNIGSTAHL, furnizor de solutii inovatoare pentru VOX Technology Park
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 05 Nov 2018 18:54
Alukönigstahl Romania, lider pe piata sistemelor din aluminiu, PVC si otel, a furnizat pentru VOX Technology Park, cladirea de birouri din Timisoara premiata pentru „Arhitectura constructiilor publice”, sisteme pentru ferestre, usi si pereti cortina, cu proprietati foarte bune de izolare termica, fonica si de siguranta, informeaza un comunicat al companiei, dat publicitatii la 5 noiembrie a.c..
Potrivit comunicatului, ferestrele si usile care insumeaza 4.400 mp au fost realizate din sistemul de profile din aluminiu AWS 70.HI / ADS 70.HI, cu performante ridicate in ceea ce priveste izolarea termica. De asemenea, peretele cortina Schüco FW50+ acopera cei peste 4.000 mp de fatada, fiind printre cele mai vandute si apreciate sisteme din intreaga Europa.
„Ne onoreaza parteneriatul cu VOX Technology Park, mai ales ca vorbim de un proiect provocator, care trebuia sa integreze solutii eficiente si sa raspunda conceptelor arhitecturale de design, dar si aspectelor pragmatice, precum functionalitate, eficienta energetica, durabilitate si siguranta, costuri reduse de intretinere etc. Ne bucuram ca am reusit sa raspundem pozitiv asteptarilor clientului, iar premiul recent pentru „Arhitectura constructiilor publice” - reprezentand cea mai inalta distinctie a Uniunii Arhitectilor din Romania, intareste faptul ca este unul dintre cele mai moderne si eficiente proiecte de birouri din Romania”, a declarat Attila Beer, administrator Alukönigstahl pentru Romania si Republica Moldova.
Sistemul de profile din aluminiu ales pentru ferestre, Schüco AWS 70.HI, este unul modern si performant, cu un grad ridicat de izolare termica, atingand o valoare Uf de 1,6 W/mpK la latimi vizibile reduse, de doar 117 mm. Seria este potrivita pentru ferestre care se deschid spre interior si spre exterior si permite echiparea cu feronerie din clasele de rezistenta antiefractie RC 2 si RC 3. Pentru profilul cu adancime de 70 mm sunt disponibile numeroase solutii diferite de design. 
Schüco AWS 70.HI este compatibil cu sistemul pentru usi Schüco ADS 70.HI, extrem de stabil, o constructie cu statica buna, care permite realizarea unor usi de mari dimensiuni, de pana la 3.000 mm inaltime. Pe baza unor considerente de estetica si performanta, arhitectii au ales pentru anveloparea cladirii pereti tip fatada cortina pentru vitrajele de dimensiuni mai mari si structura din cadre de otel placata in sistem de fatada ventilata, cu panouri din aluminiu compozit si ferestre pentru traforul alb.
Dupa cum se mai arata in comunicat, Schüco ofera numeroase sisteme din aluminiu pentru pereti cortina, cu care arhitectii, proiectantii si prelucratorii pot raspunde celor mai exigente cerinte privind energia, siguranta, automatizarea si designul cerute de un proiect modern. In acest caz, sistemul Schüco FW 50+ indeplineste cerintele arhitectonice si tehnologice pentru luminatoare.
Cladirea VOX Technology Park este certificata BREEAM, primind inca din faza de proiectare calificativul Excelent, cu cel mai mare punctaj obtinut pana acum in Romania.
Proiectul imobiliar din Timisoara a fost desemnat castigator al sectiunii „Arhitectura constructiilor publice”, in cadrul Bienalei Nationale de Arhitectura - Romania 2018.
***
Infiintata in 1864, societatea Alukönigstahl GmbH este o companie de familie dezvoltata de-a lungul a cinci generatii, iar in prezent acopera 17 tari sud-est europene, cu o cifra de afaceri de peste 300 de milioane de euro (in 2014).  Din 1995, s-a infiintat filiala din Romania, cu sediul si depozitul central in Bucuresti si un birou tehnico-comercial in Cluj. Alukönigstahl asigura partenerilor sai locali o gama larga de produse si servicii: sisteme de profile Schüco din PVC si aluminiu pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; sisteme de profile din otel Jansen pentru ferestre si usi, pereti cortina si luminatoare; documentatie tehnica completa pentru producerea tamplariei; consultanta pentru alegerea solutiei optime din punct de vedere tehnic si financiar pentru un proiect. Avand peste 3.000 de parteneri din domeniul investitiilor imobiliare, arhitecturii si constructiilor metalice, in ultimii 23 de ani au fost realizate peste 5.000 de proiecte, si constructii reprezentative. Informatii suplimentare, la www.alukoenigstahl.ro
 
COVID-19
ghid_montaj
athena_370px
A aparut editia
MAI 2020!

Autentificare

Conferinta EURO-Fereastra - 2019
Conferinta EURO-Fereastra - 2019
PIATA de TAMPLARIE: Analiza 2019-2020 & Perspective 2021-2025
hautau 2017
hospice doneaza
SIMONSWERK
 
InfoliereProfile.ro
nhdp
dualsoft
deceuninck_belgium

Parteneri

ROTO
ALUPROF
VBH
trocal
2020_bife-sim
URBAN
PC-500-2019
GHID de INSTALARE