Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Joi, 22 Februarie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ASSA ABLOY a implementat un sistem inteligent de control al accesului, la STB
ASSA ABLOY a implementat un sistem inteligent de control al accesului, la STB
Furnizori de sisteme Publicat de Stelian DINCA 05 Dec 2022 13:03
ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces, anunta implementarea unui sistem inteligent de control al accesului in cadrul Societatii de Transport Bucuresti - STB, o companie cu peste 5.000 de angajati. Proiectul a fost derulat in prima jumatate a acestui an si a presupus instalarea instalarea variantei software Incedo Business Plus pentru management, alaturi de o gama personalizata de componente hardware, pentru gestionarea accesului, potrivite si pentru alte domenii de activitate.
Societatea de Transport Bucuresti asigura transport public in Capitala si judetul Ilfov, operand peste 2.000 de mijloace transport in comun. Compania a cautat un sistem inovator, usor de utilizat, dedicat gestionarii timpului si a prezentei personalului format din cca. 5.000 de angajati. De asemenea, solutia aleasa trebuia sa fie fiabila si usor de implementat in mai multe locatii ale companiei.
Astfel, principalele cerinte ale proiectului au fost legat de instalarea unui sistem care sa se poata integra perfect cu alte soft-uri deja existente in companie, in timp ce ofera cititoare de carduri robuste, securizate, care pot fi amplasate cu usurinta in diverse puncte. De asemenea, potentialul de extindere a domeniului de aplicare a sistemului la alte aplicatii si/sau locatii in viitor a fost un factor decident. Astfel, solutia Incedo Business Plus oferita de ASSA ABLOY Romania s-a pliat pe necesarul STB.
„Incedo Business, o suita de sisteme de control al accesului, pretabila pentru o arie larga de domenii de activitate - pentru cladiri comerciale, spatii de birouri sau chiar pentru cele din sectorul public, a fost inclusa in portofoliul nostru tocmai pentru a veni in intampinarea noilor nevoi de digitalizare pentru cladiri si sisteme de securitate”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania.
La nivel european, platforma Platforma Incedo Business de la ASSA ABLOY este cel mai des utilizata in cladiri comerciale, de birouri, spitale, guvernamentale, sediile unor mari companii precum Makita (Slovacia) sau Plexus (Marea Britanie), utilizand deja aceasta solutie.
Pe plan local, platforma Incedo Business de la ASSA ABLOY este recomandata unei arii largi de cladiri, de la constructii din industria de ospitalitate (hoteluri de dimensiuni mici si medii), farmaceutica, educatie, dar si cladirilor din sectorul public - fie acestea puncte de interes deschise publicului, ori cladiri guvernamentale cu acces restrictionat. Sistemul ofera 3 optiuni unice de management - Lite, Plus si Cloud - si poate gestiona accesul de la 1.000 pana la 300.000 persoane si un sistem de control al accesului bazat pe cloud.
95% dintre cladirile noi dispun de un sistem inteligent de control al accesului
Potrivit companiei, din ce in ce mai multe companii opteaza pentru birouri aflate in cladiri inteligente, iar controlul accesului reprezinta un factor esential in aceasta migrare, asa cum arata si integrarea sistemului Incedo de catre STB. De asemenea, aproape toate proiectele noi sunt dotate cu un astfel de sistem, adaugand un nivel superior de siguranta unei locatii.
„Procentul companiilor care opteaza pentru un sistem inteligent de control al accesului in noile birouri este unul covarsitor, de aproape 95%, iar tendintele din ultimii ani vizeaza solutiile wireless cu credentiale mobile - Bluetooth sau NFC. Practic, accesul se face pe baza telefonului mobil care devine o cheie virtuala, o tehnologie de varf in termeni de comoditate si portabilitate, dar si un pas logic in imbunatatirea accesului in cladiri”, a subliniat Florin Tihulca.
Potrivit acestuia, unul dintre motivele pentru care companiile aleg un astfel de sistem este usurinta de integrare, instalare si setare. Sistemul permite o integrare facila, online sau offline, a usilor wireless, atat in cazul cladirilor noi, cat si celor existente. Instalarea dispozitivelor se face, de asemenea, wireless si fara a necesita intreruperea activitatii cotidiene. Nu in ultimul rand, un astfel de sistem este usor de extins si scalabil la infinit, se instaleaza si actualizeaza rapid, oferind rezultate imediate. De asemenea, se poate adapta celor mai recente modificari tehnologice, combinand in mod intuitiv puncte de acces sigure si conectate cu tehnologii de identificare inteligente, pentru o solutie de viitor.
Un puternic beneficiu il reprezinta si reducerile de cost pe care le genereaza un sistem de control al accesului. Pe de o parte, la nivelul administrarii sistemului, acesta permite gestionarea zilnica, intuitiva, a fiecarui sistem de securitate prin intermediul unui singur portal, dar si prin unificarea tuturor aspectelor de administrare. Pe de alta parte, la nivelul gestionarii facilitatilor, sistemul ofera o experienta de securitate conectata, control proactiv si reactiv al accesului, gestionarea fara efort a fluxului de persoane din jurul unei cladiri, totul dintr-o singura platforma.
Potrivit ASSA ABLOY, configuratia si costul unei astfel de platforme este 100% personalizat in functie de nevoile unei cladiri, asemenea costurilor de mentenanta lunara. Sistemul este unul modular si adaptabil, astfel incat implementarea sa se poate face etapizat si pe module.
 
ABONARE REVISTE
rehau
TSV
SISECAM
Editia
NOIEMBRIE/DECEMBRIE 2023!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left