Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 02 Aprilie 2023
ABONARER REVISTE
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - ASSA ABLOY: Crestere de 20% vanzari de sisteme smart de siguranta, in 2022
ASSA ABLOY: Crestere de 20% vanzari de sisteme smart de siguranta, in 2022
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 30 Iun 2022 12:09
Potrivit Assa Abloy Romania, pentru 2022 este preconizat un avans de 20% al pietei locale de sisteme smart de securitate pentru segmentul rezidential, chiar si in contextul inflatiei si a majorarilor de preturi, mentinandu-se astfel tendintele de crestere accelerata manifestate in anii anteriori.
In ceea ce priveste rata de penetrare a locuintelor cu sisteme smart de securitate instalate, aceasta va fi de 14,2% in acest an si se preconizeaza sa atinga 33,5% pana in 2026, conform ultimelor date. Totusi, Romania ramane mult in spate privind rata de adoptie a acestor solutii, imboldul provenind mai degraba din dinamica pietei de constructii care integreaza in noile locuinte si proiecte office astfel de sisteme.
„Ultimii 3 ani au generat cresteri vizibile pe segmentul de solutii smart pentru siguranta casei. Pe de-o parte, pandemia a adus romanii in case si astfel am putut observa o preocupare mai intensa in zona de confort si siguranta, work from anywhere a consolidat atentia pentru securitatea locuintei personale, dar a si stimulat proprietarii ce isi inchiriaza locuintele sa investeasca in sisteme smart. In plus, conflictul din Ucraina a sporit necesitatea pentru siguranta, validata in acest caz de cresterea cererilor pe segmentul de seifuri rezidentiale, ceea ce a condus la dublarea vanzarilor”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director Assa Abloy Romania.
Buget mediu de 2.500 lei
Romanii aloca in general un buget mediu de 2.500 de lei pentru echiparea casei cu produse precum incuietori smart, camere inteligente de supraveghere, seifuri biometrice. Cu un numar de utilizatori ai sistemelor de securitate smart instalate ce va atinge 0,5 milioane in 2022 fata de 0,3 milioane in 2021, piata este inca in faza incipienta pe acest segment, determinand un grad mare de vulnerabilitate in cazul multor locuinte in ceea ce priveste spargerile. Se mentin perioadele de crestere a acestor incidente, cu o prevalenta mai mare in lunile de vara, cand si frecventa concediilor este mai ridicata.
Casele raman tintele preferate ale hotilor fata de apartamente. Pe de alta parte, apartamentele cu proprietari permanenti sunt mai putin tangibile fata de apartamentele inchiriate. Punctele de acces vulnerabile pentru locuitorii unui apartament raman usa de la intrare, fereastra si balconul, iar pentru cei care locuiesc la casa - usile de la anexe, gardul, intrarile in gradina si garajul.
Solutii digitalizate integrate cu grad de protectie de peste 90%
Pentru fiecare punct de acces, Assa Abloy are dezvoltate solutii complexe, capabile sa ofere siguranta si securitate maxima, care integreaza functii smart unice pe piata, materiale si design de calitate superioara, cu o instalare usoara si intuitiva la care se adauga avantajul garantiei si asistentei post-vanzare.
„Assa Abloy a configurat solutia completa cu un grad de protectie maxima pentru securitatea casei. Astfel, casa inteligenta trebuie echipata cu produsele de tip smart home Yale precum: camere video, incuietori smart, alarme si senzori, seif smart, alaturi de sistemele de inchidere mecanice de calitate precum lacate, cilindri cu protectie. Cu cat adaugam straturi de protectie si tinem cont si de calitatea produselor precum usi, ferestre, feronerie, cu atat nivelul de siguranta este mai ridicat”, a precizat Tihulca.
Yale lanseaza permanent solutii de securitate
Yale, brand aflat in portofoliul Assa Abloy, lanseaza permanent solutii de securitate pentru locuinte inteligente care protejeaza oamenii si lucrurile personale. De exemplu, functia de blocare automata a incuietorii inteligente Linus® poate incuia automat usa atunci cand se pleaca din casa. La intoarcere, functia pentru deblocare automata o va descuia, gratie tehnologiei geo-fencing. In cazul sistemului de alarma la domiciliu Yale, acesta poate arma si dezarma casa de oriunde din lume, iar raza de acoperire wireless de pana la 200m asigura ca si anexele exterioare sau garajul sunt protejate. In acelasi timp, camerele wi-fi trimit notificari in timp real pe telefon prin aplicatia Yale View, atunci cand cineva se apropie de usa. Alte functii se leaga de aprinderea reflectorului incorporat de la distanta sau de activarea alarmei cu sirena cand camera detecteaza miscare.
Camerele de supraveghere reduc intentia de jaf
Camerele de supraveghere exterioare raman cel mai descurajant factor, reducand semnificativ intentia de jaf, in primul rand prin vizibilitate, urmate de alarma care alerteaza prin sonoritate si vecinii. Luminile si reflectoarele conectate la sistemul de securitate au un grad mare de functionalitate in protejarea casei, iar un cilindru de calitate superioara rezistent la atacurile fizice tip lovire sau smulgere este de asemenea eficient.
Pentru a minimiza insa riscurile este nevoie sa fie luate in calcul si sfaturile generale de protectie furnizate de Politia Romana in special cand plecarea se face pe o perioada mai lunga de timp. Studiile arata ca cele mai multe spargeri dureaza intre 90 de secunde si 12 minute si au loc cel mai des in intervalul 10:00- 15:00. Pe langa costul financiar al inlocuirii oricaror lucruri furate sau al repararii oricaror daune, spargerea casei are consecinte emotionale reale si schimba drastic sentimentul de siguranta a caminului.
La nivel global, sistemele de securitate vor continua sa genereze o parte semnificativa a veniturilor din aceasta industrie si se estimeaza ca gospodariile vor aloca, in total, 19,4 miliarde de dolari pentru sistemele de securitate.
 
SISECAM
TSV
rehau
2021-video-fer
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
IANUARIE-FEBRUARIE 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza