ASSA ABLOY: Sistemele de control acces, instalate mai mult in sectorul industrial |
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 22 Apr 2021 09:55 |
Potrivit ASSA ABLOY Romania, filiala a grupului suedezo - finlandez cu acelasi nume, dar si unul dintre jucatorii de top ai pietei de solutii de acces, principalul sector in care companiile aleg instalarea unui sistem de control al accesului este cel industrial si logistic, dar si cel al cladirilor de birouri, atat noi, cat si deja aflate in folosinta.
„Cand vine vorba de piata de sisteme de control al accesului, cca. 30% este asigurata de catre segmentul industrial si logistic, in timp ce 20% de sectorul cladirilor de birouri. De asemenea, 25% dintre vanzari sunt realizate catre companiile ce ofera servicii esentiale, precum cele de furnizare de energie, apa, sau a celor din industria telecom sau petrochimica”, a declarat Florin Tihulca, Managing Director ASSA ABLOY Romania.
Potrivit afirmatiilor sale, ultimul an, marcat de pandemia de Covid-19, a adus o schimbare si in ceea ce priveste cererea de astfel de solutii. Desi contextul socio-medical a incetinit investitiile in unele proiecte, cererea pentru solutii de acces, mai ales wireless/no touch, este la cel mai inalt nivel. Aceasta evolutie este favorizata si de avansarea tehnologiilor de securitate, avantajele oferite de solutiile wireless care le inlocuiesc pe cele traditionale cu cablu greu de instalat si gestionat, dar si cresterea popularitatii modulelor de acces cu telefonul/dispozitive mobile si chei virtuale.
Principalele motive pentru instalarea unui sistem de control al accesului
„Accesul controlat a fost vazut, pana acum cativa ani, doar ca o solutie de a limita accesul persoanelor din afara organizatiei in perimetrul acesteia. Insa, treptat lucrurile s-au schimbat, nevoia de securitate si securizare a crescut si multe organizatii au reevaluat posibilitatea de a avea un sistem de control al accesului performant, simplu de utilizat si de configurat, dar in acelasi timp sigur”, a mai spus Florin Tihulca.
Acesta a subliniat ca, in alegerea unui asemenea sistem, sunt calculate costurile totale de operare, astfel incat solutile robuste, inovatoare si de calitate devin din ce in ce mai solicitate. Credibilitatea producatorului joaca, de asemenea, un rol important, deoarece, odata facuta investitia initiala, utilizatorul doreste sa se asigure ca acesta va continua dezvoltarea solutiei, si ca va beneficia in mod constant de update-uri de securitate, garantie si suport local.
Cand vine vorba de principalele cerinte pe care le au companiile atunci cand opteaza pentru un sistem de acces controlat, un nivel sporit de securitate si eficientizarea costurilor sunt pe primele locuri. Convenienta, dar si nevoia de acces rapid de pe dispozitivele mobile prin solutii contactless, se regasesc si acestea printre cerintele beneficiarilor.
„Motivatia principala pentru instalarea unui astfel de sistem este cresterea nivelului de siguranta, dar si managementul mai bun al locatiilor. De asemenea, cladirile inteligente sau verzi le instaleaza pentru un consum energetic redus sau pentru digitalizarea locatiei. Nu in ultimul rand, pontajul, auditul intrarilor si iesirilor sunt foarte importante in momentul selectiei sistemului de acces controlat dorit”,a declarat Florin Tihulca.
Sistemele de acces controlat migreaza catre solutii integral wireless
Potrivit ASSA ABLOY, piata de acces controlat este marcata de o trecere treptata si accelerata catre sisteme integral wirless. Astfel, in acest moment, cca. 8-10% dintre companiile ce au instalat o astfel de structura detin una WiFi, urmand ca procentul sa ajunga la circa 15-20% in urmatorii 5 ani.
De asemenea, potrivit studiilor ASSA ABLOY la nivel global, majoritatea companiilor (68%) care nu utilizeaza un sistem de acces controlat sunt cele de dimensiuni reduse, cu mai putin de 50 de angajati. In cazul companiilor medii, cu 50 - 250 de angajati, doar 11% nu iau in calcul introducerea unui astfel de sistem.
Acelasi studiu arata ca 38% dintre organizatiile ce detin un sistem specific au ales unul cu componente wireless, in timp ce unul integral WiFi este detinut de 8% dintre respondenti. De asemenea, principalele sectoare care acceseaza sisteme WiFi sunt industria hoteliera, cea a cladirilor de birouri si educatie, datorita nevoii unui acces flexibil si usor de gestionat.
De altfel, studiul arata ca utilizarea unui sistem integral WiFi este foarte important din punct de vedere al convenientei. Din acest motiv, cca. 60% dintre respondenti au subliniat ca folosirea unei chei virtuale ar fi un lucru benefic.
Solutii special adaptate nevoilor clientilor
Pentru a raspunde nevoilor clientilor locali, ASSA ABLOY Romania dispune de o serie de sisteme de acces controlat precum Incedo™, Aperio®, SMARTair® si CLIQ®.
Incedo™ Business este un sistem universal de securitate ce combina controlul accesului & hardware-ul pentru securitate cu un software ales, intr-un singur mediu usor de extins.
Gama Aperio® inlcude incuietori wireless pentru control acces puternic si costuri eficiente. Incuietorile wireless Aperio® sunt cea mai simpla modalitate de a extinde acoperirea sistemului de control acces sau de a inlocui incuietorile mecanice cu un control acces inteligent. Pentru ca functioneaza fara cabluri, alimentate de baterii, dispozitivele Aperio® se instaleaza rapid si eficient din punct de vedere al costurilor, ajutandu-te sa economisesti cu operarea si intretinerea acestora.
SMARTair® este un sistem de control al accesului care ofera mai multe elemente de autentificare. Datorita software-ului intuitiv, administratorii unitatilor pot controla, identifica si actualiza cu precizie persoanele care pot deschide fiecare usa. De asemenea, SMARTair® ofera utilizatorilor optiunea de alegere a elementelor de autentificare, astfel incat acestia sa poata deschide usile in siguranta cu o telecomanda sau un telefon mobil, precum si cu o cartela de acces electronica clasica.
In cazul CLIQ®, compania propune un sistem de control al accesului mecano-electronic cu elemente de autentificare cu cheie. Acesta este bazat pe chei fizice programabile cu functionalitate optionala Bluetooth; o gama de incuietori si lacate electromecanice wireless pentru usa, potrivite chiar pentru cele mai solicitante climate, si un software de administrare puternic si usor de utilizat.
Despre ASSA ABLOY
ASSA ABLOY, companie suedezo - finlandeza, este liderul global in solutii de acces, dedicat satisfacerii nevoilor utilizatorilor finali de securitate, siguranta si confort. De la infiintarea sa, in 1994, ASSA ABLOY a crescut dintr-o companie regionala intr-un grup international cu aproximativ 47.000 de angajati, operatiuni in peste 70 de tari si vanzari de aproape 71 miliarde coronae suedeze. Pe segmentul de securitate electromecanica, Grupul are o pozitie de lider in domenii precum controlul accesului, tehnologia de identificare, automatizarea intrarilor si securitatea hoteliera.
ASSA ABLOY a intrat pe piata din Romania in 1994, prin preluarea Urbis - marca recunoscuta a produselor de securitate din Romania. Cu o expertiza de peste 45 de ani, ASSA ABLOY Romania activeaza cu succes pe piata sistemelor de inchidere din Romania, oferind produse la standarde de calitate si durabilitate ASSA ABLOY. Forta ASSA ABLOY consta in portofoliul de marci divers, care include unele din cele mai cunoscute si mai de incredere nume din industria sistemelor de inchidere: Yale, ABLOY, effeff, FAB, HID, Mercor, Mul-T-Lock, TESA, dar si altele.
Pe plan local, ASSA ABLOY Romania comercializeaza solutii de acces prin divizia Opening Solutions. Grupul ASSA ABLOY detine, de asemenea, o unitate de productie la Bucuresti - centru de excelenta regional in Europa de Est pentru fabricarea broastelor. Grupul mai este prezent, in Romania, prin inca doua divizii - ASSA ABLOY Entrance Systems si ASSA ABLOY Global Solutions. Informatii suplimentare, la www.assaabloyopeningsolutions.ro
|