Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - BIESSE obtine rentabilitate operationala pozitiva in pofida provocarilor din T1 2024
BIESSE obtine rentabilitate operationala pozitiva in pofida provocarilor din T1 2024
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 30 Mai 2024 06:00
Rezultate consolidate obtinute de grupul Biesse in primul semestru al anului 2024 indica vanzari nete consolidate de 195,8 milioane de euro (-6,5%) si venituri operationale brute de 16,8 milioane de euro (-39,9% in comparatie cu primele trei luni ale anului precedent), reprezentand o profitabilitate de 8,6%. Profitul net al perioadei a fost de 2,8 milioane de euro, ceea ce constituie un declin de 76,9%. La data de 31 martie 2024, pozitia financiara neta a grupului a fost pozitiva (2,3 milioane de euro), dar in scadere cu 90,7 milioane de euro fata de intervalul de referinta, in principal din cauza efectelor financiare generate de achizitia GMM Finance, precum si a dinamicii legate de activele de lucru ale capitalului. Din punct de vedere geografic, repartizarea vanzarilor indica o pondere de 63% pentru zona EMEA (Europa, Orientul Mijlociu si Africa), 24% pentru cele doua Americi, respectiv 13% pentru APAC (Asia-Pacific). Conducerea Biesse a subliniat ca rezultatele din primul trimestru reflecta fidel modul in care strategia prudenta implementata la nivel de grup s-a dovedit a fi potrivita pentru a mentine o profitabilitate pozitiva intr-un context economic si financiar nefavorabil. Din punct de vedere operational, portofoliul de comenzi la sfarsitul lunii martie 2024 a crescut cu 6,1% fata de 2023, atingand o valoare de 297 milioane de euro si fiind influentat de achizitia GMM, intr-un context de incetinire generala a comenzilor, ca urmare a reducerii stimulentelor guvernamentale (este vorba despre sistemul "Superbonus 110%", care a stimulat piata interna din Italia). In pofida trendului negativ al comenzilor, Biesse a reusit sa implementeze ferm masurile de reducerea a costurilor, mentinand pozitiva rentabilitatea. Inovarea si cercetarea vor ramane caracteristici esentiale ale strategiei de dezvoltare si in perioada urmatoare, conducerea firmei declarandu-se decisa sa puna in aplicare noi tehnologii si solutii tehnice de conectivitate si automatizare, pentru a asigura o dezvoltare durabila.
 
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
SISECAM
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left