DENA ASIS: Sporirea capacitatii logistice, in atentia companiei |
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 31 Mai 2013 19:15 |
Furnizorul de sisteme pentru executia de tamplarie termoizolanta Dena Asis, din Cluj-Napoca, si-a propus ca anul acesta sa demareze dezvoltarea unui proiect ce presupune realizarea unei hale de depozitare, prevazuta cu birouri, cu o suprafata de 1.050 mp. Planul de afaceri presupune, de asemenea, adoptarea unor masuri de stabilizare a afacerii, optimizarea spatiului actual de depozitare si organizarea gamei sortimentale. In prezent, livrarile se efectueaza exclusiv in mod direct, prin intermediul celor doua depozite din Cluj-Napoca si Bistrita. Cele mai numeroase comenzi sunt indeplinite, astfel, in Cluj-Napoca, Bistrita, Zalau, Alba Iulia si Aiud. In cele ce urmeaza, directorul general al firmei, Mirel Vermesan, detaliaza evolutia pietei si aspecte legate de propria activitate.
-Cum se structureaza oferta firmei?
-In oferta noastra predomina promovarea de feronerie G-U (activitate ce detine o pondere de aproximativ 50% din incasari), diferenta constand in comercializarea de profile din PVC marca KMG (25%) si din aluminiu - Delta si Altest (20%), precum si accesorii (suruburi, spuma poliuretanica, garnituri de etansare pentru toate tipurile de tamplarie, glafuri, paneluri, plase de protectie impotriva insectelor etc.). Categoria cea mai bine comercializata este reprezentata de gama premium Uni-Jet si cea medie Euro-Jet, ambele de la G-U. Pe acest segment, cererea se mentine constanta, la polul opus aflandu-se solicitarile pentru modele din categoriile economice. Pentru a veni cat mai bine in spijinul clientilor, avem permanent produse in stoc si asiguram o serie de servicii auxiliare, printre care se afla suport tehnic, consultanta specializata si asigurarea unor prezentari detaliate pentru toate sortimentele din oferta.
-Care sunt in acest moment conditiile pietei?
-Situatia bransei este, in acest moment, destul de dificila si exista foarte putine sanse ca o imbunatatire sa apara pe termen scurt. Cele mai importante dificultati sunt reprezentate de faptul ca nu se construiesc imobile noi, iar pe segmentul proiectelor finantate din fonduri publice platile se fac cu dificultate pentru producatorii de tamplarie, ceea ce intarzie achitarea contravalorii produselor puse la dispozitie de furnizori. Din nefericire, in cazul lucrarilor efectuate pentru diferite institutii, unde platile trebuie efectuate din buget, fluxul financiar nu se deruleaza in cele mai bune conditii.
-Detaliati dinamica incasarilor, in conditiile actuale.
-Daca in 2012 am reusit sa obtinem o majorare de pana in 5% fata de nivelul de 6,8 milioane de lei inregistrat in 2011, anul acesta a debutat, in primele luni, cu un usor regres al vanzarilor. Ne straduim sa-l recuperam lunile urmatoare, cu precadere prin aplicarea setului de masuri ce vizeaza stabilizarea afacerii.
-Cum a fost evolutia bransei specifice in ultimul timp?
-Pe fondul dificultatilor economice, a presiunii exercitate de producatori in ceea ce priveste pretul de achizitie a materialelor si a concurentei acerbe, bransa s-a inscris pe un trend descendent accentuat. La nivel zonal, cele mai importante probleme constau in regresul pietei constructiilor si cel al sectorului imobiliar. In opinia noastra, una dintre cele mai potrivite solutii pentru redresarea domeniului ar putea fi reprezentata de efectuarea unor investitii masive, finantate din fonduri publice. Pentru contracararea efectelor negative ale recesiunii, am depus eforturi pentru a nu diminua remuneratiile si bonusurile pe criterii de competenta a angajatilor, sporind totodata nivelul de pregatire al acestora.
|