Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - EXTRUPLAST va retehnologiza prioritar sectiile de productie de sisteme din PVC
EXTRUPLAST va retehnologiza prioritar sectiile de productie de sisteme din PVC
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 31 Mar 2021 06:10
Una dintre principalele particularitati ale activitatii producatorului de profile din PVC Extruplast, cu sediul in judetul Maramures, consta in realizarea de profile din PVC 100% ecologice si reciclabile, prin utilizarea de aditivi ecologici de ultima generatie, pe baza de calciu-zinc, fara plumb si staniu. Compania foloseste, de asemenea, in procesul de productie energie regenerabila, realizata in unitatea proprie de productie. Dupa cum precizeaza Cristian Tamasan, managerul Extruplast, firma detine zece linii de extrudare dotate cu tehnologie de ultima generatie, de la Greiner Extrusiontehnik Austria si Kraus Maffei Germania, care asigura o capacitate de productie de 7.000 de tone de profile/an.
- Cum a evoluat piata de profile din PVC pentru tamplarie termoizolanta in anul 2020, in contextul crizei sanitare si care au fost cei mai importanti factori ce i-au marcat evolutia?
- Pe piata profilelor din PVC dedicate executiei tamplariei din PVC, a fost inregistrata o usoara scadere in 2020 fata de anul anterior, datorita perioadei de carantina totala din lunile martie-aprilie, ceea ce a oprit vanzarea catre persoane fizice. Totusi, piata proiectelor rezidentiale a functionat in continuare, astfel incat industria, in ansamblu, nu a fost puternic afectata. Totodata, datorita pandemiei de coronavirus au existat fluctuatii lunare de consum, care au dus la dereglarea preturilor de achizitie a materialelor, de la materie prima la semifabricate. In continuare, estimam o usoara revenire a pietei de profil in perioada urmatoare.
- Ce masuri specifice a adoptat firma dumneavoastra pentru a preveni efectele negative ale pandemiei de Covid-19?
- Datorita faptului ca nu suntem o companie multinationala, cu multe niveluri de management, am putut da dovada de flexibilitate si am avut o viteza de reactie crescuta. Astfel, masurile specifice adoptate in cadrul companiei Extruplast s-au axat, pe de-o parte, pe eficientizarea lantului de distributie si, pe de alta parte, pe adaptarea rapida la nevoile clientilor.
- Care sunt obiectivele financiare pe care vi le-ati stabilit pentru 2021 si care sunt principalele directii in care se indreapta eforturile de investitii?
- Principalul obiectiv financiar pe care il avem in vedere pentru anul in curs are doua repere, respectiv consolidarea cifrei de afaceri si realizarea unui avans de 5%. In acelasi timp, eforturile de investitii la nivelul grupului de firme Extruplast se indreapta in trei directii principale. Este vorba in primul rand de achizitia si implementarea unui software ERP, care sa ofere o viziune de ansamblu asupra intregii activitati, sa asigure productivitate crescuta, precum si sa permita automatizarea si imbunatatirea proceselor. In al doilea rand, marsam pe retehnologizarea sectiilor de productie cu utilaje noi, de ultima generatie. Nu in ultimul rand, pentru a asigura o productie de calitate superioara, implementam un sistem de control al calitatii de tip „real-time” si automatizat, care permite o reactie foarte rapida la eventuale defecte tehnice.
 
 
SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left