Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Vineri, 01 Martie 2024
Frontale
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - FOM a inregistrat in 2023 o crestere a cererii pentru utilaje si echipamente moderne
FOM a inregistrat in 2023 o crestere a cererii pentru utilaje si echipamente moderne
Furnizori de sisteme Publicat de Camelia Pantel 10 Oct 2023 06:30
Compania Fom Romania, reprezentanta pe piata autohtona a Fom Group (Italia), estimeaza ca va incheia anul acesta cu o crestere de minimum 20% a cifrei de afaceri in raport cu valoarea de 6,2 milioane de lei inregistrata in 2022. Bogdan Fodor, directorul general al Fom Romania, precizeaza ca in actualul exercitiu financiar se implementeaza, de asemenea, o strategie de mentinere a activitatii, ce nu presupune adoptarea unor masuri suplimentare de extindere.
- Cum a evoluat cererea de utilaje in acest an?
- Numarul solicitarilor de utilaje a fost in crestere, mai ales in ceea ce priveste echipamentele cu tehnologie ridicata sau cele cu control numeric, principala cauza fiind reprezentata de dorinta producatorilor de tamplarie termoizolanta de a-si creste calitatea productiei. La nivel national, am indeplinit preponderent comenzi pentru echipamente moderne, cum ar fi centre de prelucrare sau linii automate de debitare pentru tamplaria din aluminiu si PVC. Producatorii de ansambluri termoizolante au facut aceste achizitii atat din fonduri proprii, cat si din finantari europene.
- Ce influenta au avut conditiile de piata asupra activitatii proprii?
- Evolutia optima a activitatii din primul semestru al acestui an a fost inregistrata si pentru ca nu am fost afectati de problemele specifice pietei si am reusit sa ne derulam activitatea la parametri normali. In acelasi timp, nu am desfasurat proiecte de investitii, iar singurele masuri de dezvoltare au vizat extinderea portofoliului de produse.
- Care a fost structura activitatii din acest an?
- In prezent, portofoliul propriu include utilaje destinate producatorilor de tamplarie termoizolanta din aluminiu, PVC si otel (comercializarea acestora are o pondere de 80% din cifra de afaceri), diferenta fiind reprezentata de echipamente folosite in alte industrii, aceasta structura suferind usoare modificari in ultimul timp. In ceea ce priveste gama destinata domeniului tamplariei termoizolante, in 2023 aceasta s-a extins cu noi modele, inclusiv din seria CNC-urilor. In calitate de reprezentanta pe piata autohtona a Fom Group - Italia, punem la dispozitia producatorilor de tamplarie termoizolanta din PVC o gama completa de utilaje. De asemenea, le oferim clientilor o serie completa de servicii auxiliare ce includ, printre altele, asistenta tehnica in garantie si post-garantie, precum si transport. Suntem prezenti cu livrarile proprii la nivel national.
- Cum se desfasoara activitatea grupului din care faceti parte?
- Grupul Fom Industrie a fost fondat in anul 1972 si este, in prezent, unul dintre liderii internationali ai domeniului prelucrarii si taierii aluminiului extrudat. Gama de echipamente de inalta tehnologie realizate de Fom Industrie cuprinde de la linii automate de taiere si prelucrare, la centre de lucru cu 3-4-5 axe, masini de taiat cu un singur si dublu cap si pana la utilaje traditionale. Acestea pot acoperi toate fazele lantului de aprovizionare a industriei producatorilor de ferestre si sunt completate de o serie de servicii cum ar fi logistica atelierului si aplicatii software specifice, dezvoltate in intregime de propria casa de software. Grupul Fom este format in prezent din 9 companii de productie, 10 sucursale de vanzari in intreaga lume si 55 de distribuitori oficiali. 
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
IANUARIE/FEBRUARIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left