Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Sambata, 30 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - GLASTON: Piata arhitecturala din Europa are probleme in planul cererii in anul 2023
GLASTON: Piata arhitecturala din Europa are probleme in planul cererii in anul 2023
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 12 Mai 2023 06:39
Oficialii Glaston au afirmat cu ocazia comunicarii datelor financiare aferente primului trimestru al anului 2023 ca in perioada respectiva activitatea pietei a continuat sa se plaseze la un nivel bun. In pofida cresterii incertitudinii pe piata si a unei perioade mai lungi de luare a deciziilor pentru noi investitii din cauza instabilitatii economice si a costurilor de finantare in crestere rapida, comenzile grupului au totalizat 56,9 milioane euro, in crestere secventiala de 10%. Cifra de afaceri a suferit insa o contractie de 2%, cumuland 51,3 milioane de euro, in special ca urmare a livrarilor scazute de echipamente de procesare a sistemelor auto. Rentabilitatea financiara a fost rezonabila, cu un EBITA comparabil de 3 milioane euro, corespunzator unei marje de 5,8%. De asemenea, activitatea de servicii a avut un inceput de an mai putin favorabil, comenzile fiind cu 2% sub nivelul perioadei corespunzatoare din anul precedent. Cererea slaba de comenzi pentru modernizare din ultima parte a anului 2022 a exercitat, de asemenea, un impact negativ, compensat insa in mare masura de avansul de 9% al serviciilor curente, respectiv de 6% al vanzarilor de piese de schimb. Consolidarea operatiunilor China este una dintre domeniile de interes strategic. In planul sustenabilitatii, progresul a continuat, marcand reducerea amprentei de carbon si creand premisele de diminuare a emisiilor de-a lungul intregului lant valoric de prelucrare a sticlei. Pentru intregul, an expertii Glaston se asteapta ca pietele sa ramana active, in ciuda unor diferente regionale. Megatendintele puternice care determina cererea de solutii de sticla eficiente din punct de vedere energetic continua sa sustina cererea. Europa ar putea fi totusi afectata in mod deosebit de scaderea operatiunilor pe piata de arhitectura. La nivel local, produsele Glaston sunt livrate de According Group, din Iasi, care a realizat in 2021 vanzari de 77,58 milioane de lei, cu 18% mai mari fata de cele din anul anterior.
 
rehau
TSV
2021-video-fer
SISECAM
TOP-500-PRODUCERS
A aparut editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza