Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Innova Capital preia 51% din actiunile EMI Group si investeste in dezvoltarea firmei
Innova Capital preia 51% din actiunile EMI Group si investeste in dezvoltarea firmei
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 27 Iul 2023 14:06
Innova Capital se alatura lui Jerome France, fondatorul EMI Group, si Morphosis Capital, un fond romanesc de private equity, in proiectul lor de a crea unul dintre principalii furnizori europeni independenti de servicii si mentenanta in domeniul solutiilor industriale de acces. Pe 30 iunie 2023, Innova a achizitionat 51% din actiunile EMI Group prin combinarea unei majorari de capital de 15 milioane de euro si a unei achizitii partiale de actiuni detinute de Morphosis. Capitalul suplimentar va finanta achizitii ulterioare menite sa consolideze pozitia companiei pe pietele existente si acceseze noi tari.
EMI Group ofera servicii de mentenanta pentru sisteme de acces pentru cladiri logistice si industriale cu o suprafata de peste 5 milioane mp, efectuand peste 2.000 de proiecte de instalare la cheie pentru peste 1.500 de clienti unici anual. Compania este lider incontestabil in industria sa in Romania si un jucator independent de top in Belgia, deservind clienti finali si dezvoltatori imobiliari comerciali dintr-o gama larga de sectoare, inclusiv industrial, retail, logistica, militar si sanatate.
"Sunt extrem de mandru de dezvoltarea EMI si de realizarile pe care le-am avut pana acum. Astazi, EMI este un jucator cu adevarat european, cu o structura internationala a actionariatului ce reuneste patru nationalitati, avand facilitati in trei tari si o prezenta puternica pe intregul continent european. 
Infuzia de capital din partea Innova Capital marcheaza un nou capitol remarcabil pentru noi, pe 
masura ce ne inscriem pe o traiectorie de crestere si mai ambitioasa prin fuziuni si achizitii. Ca parte a acestei expansiuni, suntem dedicati implicarii fondatorilor companiilor pe care le achizitionam, integrand expertiza si experienta lor in operatiunile noastre. Aceasta abordare colaborativa ne va permite sa cream un grup de top la nivel european. Cu experienta noastra dovedita si cu sprijinul partenerilor nostri strategici, suntem increzatori in consolidarea pozitiei noastre pe pietele existente si in extinderea pe altele noi. Impreuna cu Innova, Morphosis si partenerii nostri de la Belemi, vom continua sa modelam viitorul industriei solutiilor industriale de acces in Europa", a declarat Jerome France (foto dreapta), fondator si CEO al EMI.
"Piata sistemelor industriale de acces ramane foarte fragmentata, existand tendinta de consolidare in special in domeniul serviciilor de instalare si mentenanta. EMI a dezvoltat un model de integrare de succes care permite companiilor mici de servicii sa isi pastreze identitatea si autonomia, beneficiind in acelasi timp de amploarea activitatii si de cele mai bune practici de grup. Suntem incantati de parteneriatul cu Jerome France si Morphosis Capital in aceasta oportunitate importanta de consolidare", a precizat Andrzej Bartos, Senior Partner al Innova Capital, care a coordonat investitia.
La randul sau, Simona Gemeneanu, Partener al Morphosis Capital, a adaugat ca "succesul EMI este o dovada a modului in care construirea increderii reciproce se concretizeaza in performante exceptionale ale afacerii. Ma bucur ca am incheiat un parteneriat cu Jerome si am urmat viziunea si motivatia sa si suntem entuziasmati sa ducem compania la un nivel si mai inalt de performanta impreuna cu Innova".
***
EMI este un lider recunoscut la nivel mondial in industria sistemelor industriale de acces. De la infiintarea sa in anul 2000, compania s-a specializat in furnizarea de solutii integrate de consultanta, proiectare, fabricare, montare, mentenanta si service pentru solutii industriale de acces in diverse sectoare, inclusiv in industrie, centre comerciale si centre logistice. EMI, in urma achizitiilor companiilor Decran si Acccess Systems din Belgia, opereaza facilitati de asamblare in Romania si Slovacia, precum si capacitati de service si mentenanta in Romania si Belgia.
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left