Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 26 Mai 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - MASONITE: Problemele din UE afecteaza partial rezultatele financiare
MASONITE: Problemele din UE afecteaza partial rezultatele financiare
Furnizori de sisteme Publicat de Cosmin Dincu 30 Mai 2013 15:03
Pentru Masonite International Corporation, perioada ianuarie-martie a anului in curs a reprezentat un interval in care s-a consemnat o majorare de 6,1% a vanzarilor nete (fata de cele 400,1 milioane USD din primul trimestru al lui 2012), in timp ce profitabilitatea – determinata prin indicatorul ajustat EBITDA – a sporit considerabil (+33%), pe fondul continuarii programului de restructurare a subsidiarelor din Europa, care a presupus renuntarea la anumite piete si linii de produse mai putin rentabile. "Suntem multumiti de rezultatele consemnate intr-o perioada in care factorul sezonier ar fi trebuit sa influenteze negativ vanzarile de usi, a caror valoare s-a cifrat totusi la 424,5 milioane de dolari. Imbunatatirea vizibila a activitatii pe piata constructiilor rezidentiale din SUA a determinat cu precadere cresterea livrarilor Masonite, iar din acest moment, ce reprezinta reluarea trendului ascendent pe baze sustenabile, consideram ca vom putea accesa oportunitatile din domeniu. In acest sens, aplicam un program de investitii ce presupune automatizarea productiei, crearea de noi ansambluri si servicii cu valoare adaugata mare, implementarea noilor modele de comert online si promovarea sustinuta a modelelor arhitecturale de usi pentru interior, destinate imobilelor de locuinte si celor nerezidentiale. In acelasi timp, credem ca programul ambitios de restructurare, aplicat cu precadere la filialele din Europa, va avea drept rezultat o consolidare a pozitiei pe piata", a declarat Fred Lynch, presedinte si CEO al Masonite International Corporation. In ceea ce priveste structura vanzarilor, comentand aportul acestora in cadrul cifrei de afaceri, managerii holdingului au explicat ca in America de Nord a avut loc o sporire de 13,4%, pana la 319,3 milioane USD, rezultatul favorabil fiind generat de activitatea firmelor integrate recent in structura grupului, chiar daca livrarile au fost afectate partial de diminuarea pretului si de comercializarea deficitara a componentelor pentru usi. In schimb, in Europa, Asia si America Latina vanzarile nete s-au depreciat cu 10,1%, ajungand la 88,7 milioane USD, intrucat – din cauza problemelor structurale din Uniunea Europeana si a unor factori conjuncturali in celelalte doua regiuni – s-a constatat un regres cantitativ si, in plus, a fost necesara o reajustare strategica a activitatii. Diminuarea puternica a comenzilor s-a remarcat cu precadere in Franta (tara afectata cu precadere de recesiunea din UE si de anumite masuri de austeritate), astfel incat conducerea Masonite a luat decizia de a retrage anumite categorii de produse nu numai de pe piata respectiva, ci si din alte state europene. In perioada analizata, subsidiarele din Africa au raportat o scadere de 16,7% a veniturilor, pana la 16,5 milioane USD, ca urmare a impactului negativ al cursului de schimb dintre monedele locale si dolarul american, precum si a masurilor inevitabile de diminuare a pretului de comercializare.
***
Reprezentand unul dintre principalii fabricanti mondiali de usi, cu sediul in Tampa – Florida (SUA), corporatia Masonite a consemnat in 2012 o cifra de afaceri de 1,67 miliarde USD, in crestere cu 12,5% comparativ cu precedentele 12 luni. Criza economica dura, declansata in 2008, a afectat puternic afacerile Masonite, care s-a aflat in 2009 intr-o stare de faliment pre-negociat si a necesitat o capitalizare suplimentara de cel putin 400 milioane USD (de la actionari si din imprumuturi bancare), concomitent cu stergerea datoriilor. Ulterior, pentru reducerea cheltuielilor operationale, holdingul a desfiintat pe plan global 35 de fabrici si 14 centre logistice, iar in America de Nord a renuntat la 27 unitati de productie si la 13 spatii de stocare. Recent, pe fondul rezultatelor negative ale subsidiarelor din UE si pentru a se putea concentra asupra operatiunilor de baza, s-a luat decizia finalizarii afacerilor din Ungaria si Romania (unde se aflau reprezentanta Masonite Magyarorszag si unitatea de fabricatie din Reghin - judetul Mures, ce realiza produsele Variopanel). De asemenea, s-a inchis centrul european de coordonare din Viena – Austria, iar in SUA a fost desfiintata fabrica de MDF din Greensboro, Carolina de Nord, in contextul in care se urmareste focalizarea atentiei spre centrul productiv automatizat din Dickson – Tennessee. Cu toate acestea, Masonite este reprezentata in tara noastra (pe segmentul de usi) de Premdor Marketing, inregistrata pe portalul Ministerului Finantelor Publice in anul 2005 si care, la nivelul lui 2011, a raportat o cifra neta de afaceri de 6,5 milioane de lei. Informatii suplimentare, la www.masonite.com
 
SISECAM
rehau
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left