Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - NSG: Livrarile din Europa scad ca urmare a debutului recesiunii economice din 2023
NSG: Livrarile din Europa scad ca urmare a debutului recesiunii economice din 2023
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 26 Dec 2023 06:15
Grupul japonez NSG, detinatorul marcii de sticla Pilkington, a raportat pentru trimestrul al doilea al anului fiscal 2023 – 2024 incasari de 212,2 miliarde yeni (circa 1,44 miliarde USD), in crestere de la 197,7 miliarde yeni, cat se inregistra in perioada de referinta. Veniturile operationale aproape s-au dublat, ajungand de la 6,2 miliarde yeni la 11,5 miliarde yeni. La nivelul primului semestru al exercitiului financiar in curs, cifra de afaceri a fost de 420,2 miliarde yeni (in crestere de la 375,7 miliarde yeni, iar profitul a sporit de la 14,4 miliarde yeni la 26 miliarde yeni. Valorile respective s-au situat la un nivel foarte apropiat de cel prognozat, pe segmentul produselor arhitecturale vanzarile consemnand in primele sase luni un avans de 10,8%, iar veniturile de 6,3%. Analiza structurala a operatiunilor arata ca vanzarile de sticla pentru aplicatii in domeniul constructiilor au totalizat in intervalul iulie – septembrie 2023 circa 192,9 miliarde yeni (reprezentand 46% din totalul cifrei de afaceri la nivel de grup), iar profitul a fost de 21,8 miliarde yeni. Pe plan european, incasarile s-au plasat la 73,5 miliarde yeni (21%), in scadere de la nivelul de 78,8 miliarde yeni din perioada corespunzatoare a anului anterior. Livrarile au suferit o contractie ca urmare a incetinirii ritmului de crestere economica. Concomitent, preturile la energie s-au ajustat negativ, compensand intr-o anumita masura majorarea cheltuielilor cu materialele si a altor costuri. Prognozele pentru intregul an fiscal in curs indica vanzari de 840 miliarde yeni si un profit operational de 42 miliarde yeni. Pe plan national, in domeniul sticlei arhitecturale, grupul NSG este prezent prin subsidiarele din Polonia (Pilkington Polska), Bulgaria (prin distribuitorul Lasry Glass) si Marea Britanie (departamentul de export al Pilkington Group Ltd).
 
rehau
SISECAM
TSV
ABONARE REVISTE
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left