Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 22 Decembrie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SAINT-GOBAIN GLASS: Tehnologii inovatoare si produse noi
SAINT-GOBAIN GLASS: Tehnologii inovatoare si produse noi
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 10 Aug 2020 05:23
Grupul Saint-Gobain a raportat pentru Romania o cifra de afaceri de peste 1,1 miliarde lei in anul 2019, cresterea fata de exercitiul financiar precedent fiind de aproximativ 10%. Rezultatele aferente anului in curs depind intr-o proportie covarsitoare de evolutia situatiei actuale, aflata in permanenta schimbare, considera oficialii companiei, care mai afirma ca in acest moment, este extrem de dificil de evaluat impactul economic al Covid-19. Prioritatile 2020 raman, in continuare, aceleasi: protectia angajatilor, clientilor si partenerilor, respectiv productia si deservirea optima a partenerilor in conformitate cu inaltele standarde de calitate ale grupului. In continuare, Ovidiu Pascutiu, CEO al subsidiarei locale a concernului francez, ofera raspunsuri la cateva chestiuni de actualitate.
 
-Ce efecte directe a exercitat criza Covid-19 asupra activitatii din Romania?
-Saint-Gobain este o companie stabila, cu traditie si prestigiu in domeniul constructiilor, iar calitatea produselor noastre a fost si va ramane punctul forte de rezistenta, inclusiv de-a lungul acestei perioade. Ne-am adaptat rapid la evolutia cererii, urmarind asigurarea continuitatii activitatii si acordand, in acelasi timp, prioritate respectarii tuturor masurilor de siguranta. De-a lungul perioadei de izolare impuse, nicio fabrica locala nu a fost inchisa. In plus, in ceea ce priveste activitatile de productie, unitatile noastre au efectuat ajustarile necesare, avand in vedere impactul crizei asupra lantului valoric, in special pe piata auto. Functionarea fabricilor s-a adaptat continuu pe masura ce situatia a evoluat, intr-un mod foarte flexibil, in cadrul noii organizari.
 
-Care au fost masurile principale, adoptate pentru a minimiza efectele negative ale pandemiei?
-Saint-Gobain resimte o mare responsabilitate pentru sanatatea si siguranta angajatilor, clientilor si partenerilor sai. Astfel, inca de la inceputul pandemiei, am dispus implementarea unor masuri de protectie, acestea fiind ulterior completate, in conformitate cu strategia generala a grupului. Astfel, toate echipele din intreaga lume raman mobilizate pentru a proteja sanatatea si siguranta la locul de munca. Un comitet special la nivel central monitorizeaza periodic situatia, pentru a urmari recomandarile agentiilor medicale, precum Centrul pentru Controlul Bolilor (CDC) si Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si a decide procedurile care trebuie aplicate in cadrul organizatiei noastre. Am creat un astfel de comitet si la nivelul structurii din Romania. Comitetul reuneste reprezentantii la varf ai managementului general, siturilor industriale si ai departamentelor de achizitii, sanatate si securitate a muncii, resurse umane, financiar, juridic si de comunicare. Angajatii din departamentele care, prin natura responsabilitatii, pot lucra de acasa, au fost incurajati sa faca acest lucru. Saint-Gobain are capacitatea de a conecta angajatii la distanta pentru telemunca in masa, in Romania si oriunde in lume. In plus, echipele sistemelor informatice au capacitatea de a mentine functionarea corespunzatoare a acestora de la distanta. In ceea ce priveste echipele din fabrici, acestea au fost instruite si corect informate asupra recomandarilor OMS privind masurile de preventie si asupra reglementarilor si recomandarilor autoritatilor centrale si locale, prin intermediul notelor periodice trimise catre angajati si al afisajelor interne, care se gasesc in toate sediile si in toate unitatile noastre de productie. Din grija pentru sanatatea angajatilor, am decis ca predarea sarcinilor intre schimburile de tura sa nu se faca prin contact fizic. In unitatile de productie s-au stabilit mai multe grupuri operative, care activeaza in mod complet izolat, fara contact fizic intre ele, pentru angajatii care trebuie sa se deplaseze la locul de munca. O serie de restrictii au fost implementate si in cazul furnizorilor, logisticii sau altor companii externe, care aprovizioneaza sau actioneaza in fabrici.

-Ati lansat produse noi in ultimul timp?
-Referindu-ma strict la sticla industriala, anul acesta am extins portofoliul cu doua sortimente cu acoperiri de oxid de argint. Astfel, modelelor Planistar Sun Plus, destinate aplicatiilor rezidentiale si Cool-Lite SKN 176 pentru piata arhitecturala (deja produse in Calarasi) li s-au adaugat Cool-Lite SKN 154, precum si ambele sisteme arhitecturale realizate pe substrat Diamant (extraclar): Cool-Lite SKN 054 si 076. Totodata, inovatia absoluta a acestui an este tehnologia EASYPRO®, care constituie o solutie de protectie temporara unica a suprafetei sticlei, dezvoltata si oferita exclusiv de Saint-Gobain. Aplicata pe sticla securizabila, o protejeaza in mod eficient impotriva deteriorarilor mecanice, precum si imbatranirii, in timpul transportului si prelucrarii, de la aplicarea depunerii in instalatia magnetronica, pana la securizare. Sistemul respecta reglementarile REACH si nu contine substante periculoase. In timpul procesului de securizare, EASYPRO® se consuma prin ardere. Masuratori diferite efectuate de TUV demonstreaza ca nu exista nicio diferenta semnificativa intre concentratia de particule sau de compusi organici volatili in aer in timpul securizarii, comparativ cu concentratia existenta in timpul securizarii sticlei emailate. Dupa securizare, nici pe sticla si nici in cuptorul de securizare nu ramane niciun reziduu cauzat de aplicarea EASYPRO®, in conditii normale de utilizare. Aceasta este, in prezent, tehnologia standard pentru toate modelele de sticla cu control solar oferite de Saint-Gobain. Sistemul este nu numai un aliat in realizarea de proiecte ambitioase, de dimensiuni mai mari si de produse securizate cu o calitate optica superioara, ci serveste, de asemenea, inclusiv atingerii obiectivelor comune de reducere a amprentei de carbon a constructiilor.
 
-Nominalizati proiectele majore la care ati participat, in mod direct sau prin producatorii de geam termoizolant, in ultimul an.
-Printre proiectele majore care au fost construite cu sticla Saint-Gobain in ultima vreme, se numara: Ana Tower, The Light, Equilibrium, One Mircea Eliade, One Herastrau Plaza, One Herastrau Tower, Hotel Moxy, ISHO Timisoara, Luxuria Domenii Residence. La multe dintre aceste lucrari, precum si la altele care nu au fost nominalizate am furnizat in mod suplimentar solutii interioare si exterioare pe baza de gips-carton, vata minerala bazaltica sau de sticla si mortare, din gamele Rigips, ISOVER, Weber si Ecophon.
 
-Ce prognoze aveti in legatura cu evolutia pietei de sticla float in Romania, pe termen scurt si mediu, dupa finalizarea actualei crize?
-Ne asteptam ca trendul de crestere a cererii pentru sticla cu transmisie luminoasa cat mai mare, precum si cu un control solar cat mai bun sa continue si in viitor. In domeniul arhitectural, va fi din ce in ce mai mult utilizata sticla cu aspect neutru si cu reflexie scazuta, iar in sectorul rezidential va creste cererea pentru sortimente ce asigura protectie solara si izolare termica, fara a face compromisuri la nivel de transmisie luminoasa, folosite in special in vitraj triplu. Structurile rezidentiale noi, de lux, au suprafete vitrate foarte mari si de aici rezulta necesitatea unor foi de sticla care sa ofere confort interior pe tot parcursul anului, indiferent de anotimp si cat mai multa lumina naturala. De asemenea, se remarca necesitatea utilizarii sticlei laminate - pentru siguranta, securitate si confort acustic. Noi avem solutii perfect adaptate pentru toate aceste cerinte, respectiv Planistar Sun Plus pentru confort termic si vizual, indiferent de anotimp, si gama de sticla laminata Stadip.
 
SISECAM
TSV
rehau
ABONARE REVISTE
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left