SAINT-GOBAIN va intensifica activitatea de reciclare a deseurilor din sticla |
Furnizori de sisteme Publicat de AG&F 30 Iun 2022 12:16 |
In 2021, la fabrica de sticla Saint-Gobain de la Calarasi, a fost pusa in functiune o instalatie de tratare si sortare a cioburilor de sticla colectate, in vederea reciclarii si utilizarii acestora in fluxul de productie. Pana la sfarsitul acestui an, vor fi evitate aproximativ 8,000 de tone de emisii de CO2, echivalentul a 28 milioane de kilometri parcursi cu avionul1, insemnand inconjurul Pamantului2 de 700 de ori. Proiectul, al carui cost se ridica la aproximativ 1,5 millioane euro, a fost coordonat de echipa locala.
Saint-Gobain isi propune sa isi intensifice substantial activitatea de reciclare a deseurilor de sticla in urmatorii ani - de 4 ori pana in 2030, fiind un promotor activ si un lider in tranzitia catre economia circulara.
Avand ca obiectiv reducerea emisiilor de CO2 pana in 2030, cu 33% fata de anul 2017, Saint-Gobain isi reafirma astfel ambitia de a minimiza impactul activitatilor sale asupra mediului si de a fi recunoscuta ca o companie responsabila, angajata in economia circulara, in special in ceea ce priveste gestionarea durabila a resurselor naturale si a biodiversitatii.
„In tot ceea ce facem, suntem ghidati de scopul nostru - „Making the World a Better Home”. Indiferent de activitatile noastre pe pietele de constructii, transpunem scopul nostru intr-un angajament strategic si in actiuni concrete. Saint-Gobain are in derulare numeroase initiative pentru a reduce amprenta de carbon si a atinge neutralitatea emisiilor de carbon pana in 2050, fiind o prioritate pentru noi sa avem grija de resursele planetei si sa contribuim la construirea unei lumi mai sustenabile. Proiectul de la fabrica din Calarasi pentru sortarea cioburilor si, in consecinta, reciclarea lor in proces, precum si celelalte proiecte in care am investit din responsabilitate pentru mediul inconjurator, reprezinta actiuni concrete pe care le intreprindem, in linie cu planul nostru strategic „Grow & Impact”. Suntem angajati fata de generatiile viitoare si fata de planeta, responsabilitatea sociala fiind un element principal in strategia noastra”, a spus Ovidiu Pascutiu, CEO Saint-Gobain Romania.
Proiecte cu impact pozitiv asupra mediului sunt derulate constant in toate siturile industriale Saint-Gobain Romania, cum ar fi reciclarea deseurilor in productia de placi de gips-carton si vata minerala. De asemenea, la nivel local, sunt dezvoltate noi produse, utilizandu-se materii prime mai putin energofage si folosindu-se energie regenerabila prin instalarea de parcuri fotovoltaice la Calarasi si Turda, toate acestea contribuind la reducerea amprentei de carbon.
Saint-Gobain Romania continua, de asemenea, sa isi optimizeze procesele industriale prin folosirea de noi tehnologii si achizitia de energie electrica verde. Liniile tehnologice cu echipamente de inalta performanta de la fabrica de vata minerala de la Ploiesti sau de la fabricile de placi din gips-carton si ipsos de la Turda contribuie in plus la diminuarea amprentei de carbon, iar lansarea unui Fond intern de carbon reprezinta implicarea activa a angajatilor Saint-Gobain in calatoria spre neutralitatea carbonului.
|