Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Duminica, 24 Septembrie 2023
EDGETECH
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SISECAM obtine dublarea incasarilor la divizia de sticla float in primele 9 luni
SISECAM obtine dublarea incasarilor la divizia de sticla float in primele 9 luni
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 03 Ian 2023 06:12
Grupul turc Sisecam, unul dintre cei mai importanti furnizori globali de sticla float pentru aplicatii arhitecurale, a prezentat recent, in cadrul intrunirii cu investitorii, rezultatele financiare pentru primele noua luni din acest an. Conform datelor oficiale, in perioada respectiva cifra de afaceri s-a ridicat la 66,27 miliarde lire turcesti TRY (circa 3,55 miliarde USD), ceea ce reprezinta un avans de 141% fata de perioada similara a anului anterior. Veniturile operationale brute au fost de 17,31 miliarde TRY, aferente unei marje de 26%, care s-a mentinut constanta fata de anul precedent. Divizia de sticla arhitecturala a anuntat incasari de 17,65 miliarde TRY, constituind un spor de 196% in raport cu intervalul ianuarie – septembrie 2021. Din punct de vedere cantitativ, livrarile au crescut cu 5%, diferenta fiind pusa pe seama mixului de marketing, preturilor si fluctuatiilor cursului de schimb valutar. Analiza regionala a operatiunilor indica o pondere de 37% pentru piata din Turcia, urmata de cea europeana cu 21%, de livrarile din SUA cu 13% si de cele din Rusia, Ucraina si Georgia cu 9%. De mentionat faptul ca 17% din volumele comercializate au reprezentat exporturile directe din Turcia, indreptate preponderent catre Europa (49%), Orientul Mijlociu (15%), America de Nord (14%) si America de Sud (9%). In topul principalelor 10 destinatii de export se afla Italia, Egipt, SUA, Spania, Franta, Israel, Germania, Brazilia, Marea Britanie si Bulgaria. In perioada de raportare, Sisecam a realizat venituri in cuantum de 814 milioane USD doar din operatiunile de livrare pe cele mai mult de 150 de piete mondiale unde activeaza grupul turc. De mentionat faptul ca in acest an 41% din productia totala de sticla, de 4,324 milioane tone, se realiza in unitati amplasate in afara granitelor Turciei. 
 
***
Grupul Sisecam are o istorie de 87 de ani si in cel mai recent exercitiu financiar a raportat o cifra de afaceri de 3,6 miliarde USD. Compania produce anual 5,6 milioane de tone de sticla si are peste 22.000 de angajati, activi in unitatile amplasate in 14 state de pe intregul mapamond. Sisecam este al cincilea producator global de sticla float si are o capitalizare de piata de 5,8 miliarde USD. Pentru informatii suplimentare, click aici
 
TSV
2021-video-fer
SISECAM
rehau
TOP-500-PRODUCERS
IN CURAND, editia
AUGUST 2023!
 

Autentificare

simonswerk left
hospice doneaza