Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 23 Iulie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SISECAM obtine vanzari de 4,35 miliarde euro, intr-o conjunctura economica dificila
SISECAM obtine vanzari de 4,35 miliarde euro, intr-o conjunctura economica dificila
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 15 Mar 2024 06:00
Sisecam a raportat rezultatele financiare pentru al patrulea trimestru incheiat la 31 decembrie 2023. Conform datelor oficiale, incasarile din anul  fiscal 2023 au ajuns la 152 miliarde lire turcesti – TRY (circa 4,35 miliarde euro), in scadere cu 11% fata de anul precedent. Profitul brut a fost de 42 miliarde TRY, ceea ce constituie o reducere de 23% comparativ cu perioada de referinta, marja  fiind de 28%. Venitul net ajustat al societatii-mama s-a redus, la randul sau, cu 7% si a cumulat 17,1 miliarde TRY, iar profitabilitatea s-a plasat la 11%. Cheltuielile de capital au cumulat 21 miliarde TRY, iar fluxul operational de numerar a avut un sold negativ de 9,5 miliarde TRY. Pe segmentul de sticla arhitecturala, cu o pondere de 21% in cifra de afaceri fata de 26% in 2022, vanzarile au suferit o contractie de 30%, ajungand la 31,22 miliarde TRY. Conducerea executiva a grupului a subliniat ca economia mondiala s-a confruntat in 2023 cu numeroase provocari cu impact asupra stabilitatii, de la intreruperi ale lantului de aprovizionare la tensiuni politice, dispute comerciale si tulburari regionale, care au impiedicat cresterea globala. In plus fata de aceste probleme globale, Turcia a avut de gestionat un dezastru devastator provocat de  cutremurul din 2023. In general, anul precedent a fost caracterizat de o interactiune complexa a dinamicii economice si geopolitice, subliniind nevoia de rezilienta si adaptabilitate in navigarea intr-o lume mereu incerta, au mai afirmat oficialii Sisecam, care au adaugat ca au reusit sa gestioneze cu succes complexitatea problematicii prin decizii strategice colective, angajamentul fata de colaborare si inovare crescand pe baza avantajelor transformarii One Sisecam. Datorita orientarii spre practici financiare solide si o planificare precisa, s-a reusit depasirea problemelor date de presiunea inflationiste, perturbarile de aprovizionare si volatilitatea pietei. Recent, a fost finalizat acordul de parteneriat cu Icron, o companie turceasca de tehnologie care ofera servicii de optimizare a deciziilor la nivel operational si strategic. De asemenea, a fost pusa in functiune prima linie sticla float in Lüleburgaz – Turcia si au fost modernizate cuptoarele din Georgia, Egipt si India. In prezent, este in curs de desfasurare constructia cuptorului din Tarsus – Turcia, reprezentand una dintre primele cinci investitii mondiale de acest tip din punct de vedere al capacitatii de procesare. In 2024, grupul va continua sa monitorizeze indeaproape oportunitatile de pe pietele existente si potentiale.
 
SISECAM
rehau
ABONARE REVISTE
TSV
Editia
IUNIE/IULIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left