Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 16 Aprilie 2024
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - SOMFY: Consolidare a livrarilor in Europa de Est si flux de numerar la nivel optim
SOMFY: Consolidare a livrarilor in Europa de Est si flux de numerar la nivel optim
Furnizori de sisteme Publicat de Ovidiu Stefanescu 21 Mar 2024 06:00
In exercitiul financiar 2023, grupul Somfy a realizat o cifra de afaceri de 1,447 milioane de euro, cu 5,6% mai mica fata de nivelul din anul fiscal anterior. Rezultatul operational curent a suferi o contractie de 27,7% pana la  201 milioane de euro, insa fluxul liber de numerar a crescut cu 141,9% si a atins 224 milioane de euro. Deprecierea vanzarilor a fost cauzata de regresul de 11,3% din primul semestru, care a fost urmata in partea a doua a anului de o stabilizare (chiar o usoara crestere cu 0,7%). In 2023, grupul s-a confruntat cu un mediu dificil in general, precum si cu o criza profunda in sectorul constructiilor in numeroase regiuni in care este activ. Practic, doar America Latina si Africa/Orientul Mijlociu au inregistrat cresteri de 24,7% si, respectiv, 14,9%, demonstrand beneficiile amprentei internationale a grupului. Regiunile Europa de Est si Centrala au raportat scaderi de 16,9%, respectiv, 15,2%, fiind afectate in special de tensiunile economice si geopolitice. Rezultatul operational curent a fost aferent unei profitabilitati de 13,9%. Desi costurile structurale au fost tinute sub control, performanta a fost influentata semnificativ de incetinirea activitatii din constructii. Cu toate acestea, pozitia financiara a ramas solida, cu o datorie neta de numai 114 milioane de euro si o dinamica exceptionala a fluxului de numerar, datorita unei mai bune gestionari ale sale, cu un control strict al necesarului de capital de lucru. Ca raspuns la incetinirea continua a activitatii si datorita mobilizarii echipelor sale, Somfy a luat masurile necesare si a inovat pentru a-si deservi in mod continuu mai bine clientii, continuand totodata sa implementeze consecvent strategia de dezvoltare. Datorita gamei sale extinse de produse si servicii, SOMFY s-a pozitionat ca un jucator-cheie care face parte integranta din solutia necesara la provocarile legate de conectivitate si de eficienta energetica a cladirilor. De asemenea, compania  si-a demonstrat inca o data capacitatea de a profita de oportunitatile de crestere, in special prin achizitionarea companiei olandeze De Haan Westerhoff. Pentru a imbunatati eficienta proceselor sale interne, grupul si-a ajustat, de asemenea, structura, infiintand divizia de "Creare de valoare digitala si de date", care reuneste expertiza in domeniul IT, al datelor si digital. In perspectiva, Somfy va continua transformarea durabila si, cu o structura consolidata, va viza excelenta operationala in toate activitatile sale comerciale.
 
ABONARE REVISTE
SISECAM
TSV
rehau
Editia
MARTIE/APRILIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

hospice doneaza
simonswerk left