Fereastra - Portal de afaceri - revista de specialitate pentru furnizorii de sisteme si producatorii de tamplarie din PVC, Aluminiu si lemn stratificat cu geam termoizolant. Aici gasiti informatii utile despre: ferestre, usi, pereti cortina, termopane, geam termopan, etc.

Fereastra
Marti, 21 Ianuarie 2025
Hilti
Home - Stiri - Furnizori de Sisteme - Studiu VELUX: Jumatate din proprietarii de locuinte mansardate au schimbat ferestrele
Studiu VELUX: Jumatate din proprietarii de locuinte mansardate au schimbat ferestrele
Furnizori de sisteme Publicat de Elena Icleanu 18 Oct 2024 10:31
VELUX Romania, unul dintre cei mai importanti producatori de ferestre de mansarda, a realizat un studiu national in randul proprietarilor de locuinte pentru a sonda motivele si constrangerile vizavi de procesul de renovare si reamenajare al caselor. Potrivit sondajului, o locuinta din 5 in Romania este dotata cu ferestre de mansarda si peste 50% dintre proprietarii acestor locuinte au afirmat ca au inlocuit cel putin o data acest tip de ferestre. 
Renovarea mansardei, prin montarea ferestrelor de mansarda, poate aduce multiple beneficii locuintei, inclusiv mai mult confort, mai multa lumina naturala, o ventilatie mai buna si acces la aerul curat. In plus, alaturi de un climat interior mai sanatos, renovarea mansardei ofera si un spatiu suplimentar, care poate fi transformat in birou, spatiu de joaca pentru copii sau un loc de relaxare ideal pentru intreaga familie.
Conform expertilor VELUX, exista semne vizibile care pot declansa inlocuirea ferestrelor de mansarda precum inchiderea dificila, ca urmare a deformarii lemnului, sau deteriorarea in timp, din cauza condensului.
Studiul VELUX Romania, realizat pe un esantion national reprezentativ, de peste 1.000 de persoane, arata ca 33% dintre romanii care detin o mansarda ar fi dispusi sa plateasca peste 2.500 de lei pentru o fereastra de mansarda. 
 
 
Studiul mai arata ca, la nivelul obiectelor din casa (mobilier, electrocasnice, usi, ferestre etc), 73% dintre proprietarii de locuinte prefera sa le foloseasca pana se uzeaza complet, considerand o risipa inlocuirea lor preventiva. Tinerii intre 25 si 34 de ani sunt cei mai inclinati sa inlocuiasca lucrurile in mod preventiv (32%), pentru a evita eventualele probleme. In schimb, 52% dintre respondentii de peste 45 de ani prefera sa le pastreze cat mai mult timp. 
In topul factorilor care influenteaza decizia de a inlocui obiectele uzate din casa se afla considerentele financiare (32%), atasamentul emotional fata de obiectele vechi (15%) si dorinta de a utiliza lucrurile pana se strica (15%). 
In cazul mobilierului de dimensiuni mici si mari, 73%, respectiv, 71% dintre romani au declarat ca prefera utilizarea sa pana la deteriorare completa. In schimb, comparativ cu alte categorii de produse, cand vine vorba de usi si ferestre, respondentii inclina in mai mare masura (32%) spre inlocuirea preventiva a acestora. 
Circa 20% din participantii la studiul realizat de VELUX Romania au afirmat ca detin locuinte cu mansarda, jumatate dintre ei sustinand ca si-au inlocuit ferestrele de cand locuiesc in gospodariile actuale. Raportat la tot esantionul studiului, tot 20% dintre respondenti au declarat ca nu au inlocuit niciodata usile si ferestrele din locuinta actuala sau ca le-au schimbat cu mult timp in urma (38%), in timp ce 24% dintre respondentii chestionarului le-au inlocuit in ultimul an. 
 
 
In ceea ce priveste tipurile de usi si ferestre din locuinta, cei mai multi respondenti declara nevoia inlocuirii usilor din interior (24%), urmate de ferestrele frontale (21%) si de usa din fata (20%). Barbatii sunt mai inclinati sa considere ca aceste tipuri de usi/ferestre necesita inlocuire. 39% dintre respondenti sunt de parere ca nu este nevoie in prezent sa inlocuiasca usi sau ferestre din locuinta, intr-un procent semnificativ mai mare femeile (44%).
Intrebati despre principalul motiv care ar determina inlocuirea acestora, 24% dintre romani au optat pentru functionarea defectuoasa, in timp ce 22% dintre respondenti spun ca vor sa reduca consumul de energie. Insa, daca vorbim despre intentia de a schimba usile si ferestrele in urmatoarea perioada, doar 6% dintre romani planuiesc sa faca acest lucru in urmatoarea luna. La polul opus, 38% dintre respondenti au in plan aceste schimbari pe termen lung (nespecificat), iar 26% isi doresc sa schimbe usile si ferestrele in urmatorii 1-3 ani. 
Intrebati despre prioritatile de inlocuire in cazul in care mai multe elemente din gospodarie ar necesita interventie simultana, 24% dintre respondenti au indicat usile, iar 21% au mentionat ferestrele din fata. Daca ar fi convinsi ca inlocuirea acestor elemente ar reduce costurile de incalzire cu 20%, aceleasi articole ar deveni chiar mai prioritare.
In acest context, VELUX se angajeaza sa ofere solutii durabile si sustenabile, care nu doar imbunatatesc calitatea vietii de zi cu zi, dar sunt si investitii in bunastarea generatiilor viitoare. Prin acest demers, VELUX pune accent atat pe sanatatea fizica a locuintelor, cat si pe legatura emotionala cu spatiul.
 
 
SISECAM
ABONARE REVISTE
TSV
rehau
Editia
NOIEMBRIE-DECEMBRIE 2024!
- pe site -
 

Autentificare

Editia
OCTOMBRIE 2024!
- pe site -
 
Editia
SEPTEMBRIE 2024!
- pe site -
 
hospice doneaza
simonswerk left